Κόκκινο ή λευκό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση;

13 Δεκεμβρίου 2016

διακόσμηση

Κόκκινο ή λευκό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση; Ιδού το ερώτημα. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο χρώματα συνδέονται άμεσα με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αυτό συμβαίνει διότι, το κόκκινο από τη μία πλευρά, έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Βασίλη, επομένως τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά βγαίνουν σε αυτό το χρώμα και από την άλλη πλευρά, το λευκό είναι το χρώμα του χιονιού, οπότε όλοι κάνουν το συνειρμό: λευκά Χριστούγεννα (=χιονισμένα Χριστούγεννα). Δικαίως λοιπόν, είναι τα κυρίαρχα χρώματα των εορτών.

Εκτός από την προαναφερθείσα σύνδεση των δύο χρωμάτων, το κόκκινο και το λευκό είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχουν να ταιριάζουν σε συνδυασμό με πολλά ακόμα χρώματα. Οι κλασικοί συνδυασμοί είναι: κόκκινο-χρυσό, λευκό-ασημί. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ακόμα συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, του εορταστικού τραπεζιού, αλλά και ολόκληρου του σπιτιού.

Οι συνδυασμοί που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, οι παραδοσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων, είναι το κόκκινο είτε με χρυσό είτε με πράσινο και πιο σπάνια με ασημί. Συνήθως προτιμούν πράσινα δέντρα παρά λευκά.

Advertisements
Ad 14

διακόσμηση

Μία άλλη μεγάλη μερίδα ανθρώπων προτιμούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με λευκά, χρυσά και ασημί στολίδια, δημιουργώντας έτσι μοντέρνους συνδυασμούς χρωμάτων. Σε αντίθεση με τη προηγούμενη κατηγορία, προτιμούν να στολίσουν λευκά δέντρα. Πάντως και οι δύο συνδυασμοί χρωμάτων είναι εξίσου όμορφοι, και υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης, καθώς και κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για όλο το σπίτι με βάση τα δύο χρώματα, κόκκινο και λευκό. Επιπλέον, τα δύο χρώματα μπορούν να συνδυαστούν, αν το επιτρέπει η υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένας κόκκινος βαμμένος τοίχος και άσπρος καναπές ή το αντίθετο, το δέντρο και η λοιπή διακόσμηση του σπιτιού θα κουμπώσει τέλεια με τα δύο χρώματα.

Διαβάστε επίσης  Ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero

διακόσμηση

διακόσμηση

διακόσμηση

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης!

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης