Λευκό-Μαύρο: Διαχρονικό, κυρίαρχο και εντυπωσιακό!

Λευκό-Μαύρο!
Χρώμα παντού είναι η νέα τάση. Όμως ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ένας συνδυασμός αποτελεί πάντα την επιτομή του στυλ σε όλους τους τομείς. Το Λευκό-Μαύρο! Τα δύο αντίθετα χρώματα που το καθένα ξεχωριστά είναι τόσο εντυπωσιακό και αγαπημένο, πόσο μάλλον ο συνδυασμός των δύο που έχει λατρευτεί όσο κανείς άλλος. Λευκό-μαύρο, η αγαπημένη μας Coco Chanel μας μύησε στην ομορφιά του και όπως συνηθίζεται οι τάσεις των ενδυμάτων και του design αλληλεπιδρούν, οπότε καθιερώθηκε και στην διακόσμηση χώρων! Απογειώθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες με την στροφή προς το Scandinavian design, από την ανάγκη για πιο «καθαρούς» αποφορτισμένους (decluttered) minimal χώρους.

Λευκό-Μαύρο!

Γιατί να το ακολουθήσουμε; Επειδή είναι ο πιο κλασσικός ίσως συνδυασμός και συνάμα διαχρονικός, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι όσο και αν αλλάζουν οι τάσεις, τα στυλ, τα χρώματα, οι ιδέες το λευκό-μαύρο δεν θα παρέλθει ποτέ! Όσο κλασσικό και elegant είναι, άλλο τόσο το λευκό-μαύρο είναι μοντέρνο, in-fashion και trendy! Χωρίς να έχουμε τις γνώσεις ενός διακοσμητή, μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακούς χώρους, αρκεί να μην το παρακάνουμε και οδηγηθούμε σε κακόγουστα αποτελέσματα. Το λευκό και το μαύρο είναι δύο δυναμικά, εντυπωσιακά και «εκτυφλωτικά» χρώματα και χρειάζονται προσοχή!

Συνδυάστε λευκούς τοίχους και κουρτίνες με λευκά καθίσματα και μαύρα έπιπλα.

Λευκό-Μαύρο!

Συνδυάστε λευκούς τοίχους και ολόλευκες κουρτίνες με μαύρα καθίσματα και έπιπλα και εναλλαγές των δυο χρωμάτων σε κάδρα και διακοσμητικά.

Σπάστε τη μονοτονία, αν έτσι νιώθετε, με διαφορετικά μοτίβα των ίδιων χρωμάτων που θα περιορίσετε σε διακοσμητικά μαξιλάρια, αλλά θα κάνουν τη διαφορά.

Λευκό-Μαύρο!

Ένα εντυπωσιακό λευκό-μαύρο χαλί μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις αν στον υπόλοιπο χώρο κυριαρχεί κυρίως η μονοχρωμία.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Ζογγολόπουλος: Έργα οικεία, του εργαστηρίου και του σπιτιού

Λευκό-Μαύρο!

Αν θέλετε να απαλύνετε τη δυναμική του συνδυασμού, προσθέστε κάποιο υλικό σε διαφορετικό χρώμα, όπως μια επιφάνεια τραπεζιού στο φυσικό χρώμα του ξύλου, μια επένδυση με ξύλο σε φυσικούς τόνους στον τοίχο, καρέκλες σε μέταλλο ή δέρμα σε γήινες αποχρώσεις. Το λευκό-μαύρο σας επιτρέπει να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά όπως μάρμαρο, γυαλί, μέταλλο, plexiglass, δέρμα, ύφασμα, ξύλο με πιο αρμονικό τρόπο από ότι άλλα χρώματα.

Λευκό-Μαύρο!

Λευκό-Μαύρο!

Λευκό-Μαύρο!

Λευκό-Μαύρο!

Λευκό-Μαύρο!Μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε λευκό-μαύρο μοτίβο σε μεγάλες επιφάνειες  όπως καναπέδες, αρκεί ο υπόλοιπος χώρος να έχει ένα ήσυχο, μονόχρωμο, λευκό κατά προτίμηση προφίλ. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Λευκό-Μαύρο!

Προσθέστε στο χώρο φυτά και λουλούδια (πάντα και μόνο φυσικά) που θα δώσουν με ανεπιτήδευτο τρόπο το φυσικό χρώμα που χρειάζεται ένας χώρος και θα απαλύνουν την δυναμική του λευκού-μαύρου. Καλή επιτυχία!

Απόφοιτη του University of Hertfordshire σε σπουδές Business&Management.
Ασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης και επίπλωσης χώρων. Μου αρέσει να βλέπω τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Τα ταξίδια και η θάλασσα είναι βαθειές ανάσες, οι όμορφοι χώροι ξεκούραση...Πιστεύω ότι όλοι δικαιούνται να ζούνε σε όμορφους χώρους και προσπαθώ να το προσφέρω με τη δουλειά μου και τις γνώσεις μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα