Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελιζόλ

 στολίδια

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου πλησιάζει. Πόσα πράγματα, υλικά ή μη, είναι συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα; Χρώματα, αρώματα, γεύσεις, αντικείμενα, ταξίδια, λέξεις, δώρα. Όλοι θα ήθελαν να φυλακίσουν λίγο από αυτή την μαγεία των γιορτών και να την φυλάξουν για τον υπόλοιπο χρόνο. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ένα μικρό δεντράκι, λίγα λαμπάκια, ένα-δύο στολίδια έχουν την θέση τους μέσα στο σπίτι. Χριστούγεννα χωρίς τα απαραίτητα σύνεργα, που θα συνθέσουν μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, δεν γίνονται. Αυτό δεν σημαίνει πως το κόστος τους πρέπει να είναι τεράστιο. Υπάρχουν πάρα πολλές και εύκολες κατασκευές που ο καθένας μπορεί να κάνει. Ας δούμε λοιπόν, πως μπορούμε να κατασκευάσουμε στολίδια για το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο, που εκτός από τα λίγα χρήματα που θα ξοδέψουμε, θα μας βάλουν και σε μια χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Υλικά

Μπάλες από φελιζόλ κάθε μεγέθους
Ψαλίδι
Κόλλα (ιδανική είναι η κόλλα για ξύλο)
Πατρόν (πατήστε πάνω)
Λινάτσα
Μαύρος Μαρκαδόρος
Σχοινί

Βήμα 1
Τυπώστε το πατρόν και κόψτε το στις διαστάσεις που πρέπει ώστε να καλύπτουν την μπάλα. Προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος είναι σωστό, ελέγξτε αν οι δύο άκρες του πατρόν βρίσκονται στην πάνω και κάτω κορυφή της μπάλας.

Advertisements
Ad 14

Βήμα 2
Κόψτε το ύφασμα χρησιμοποιώντας το πατρόν.

Βήμα 3
Απλώστε ικανοποιητική ποσότητα κόλλας σε κάθε κομμάτι υφάσματος. Μην ανησυχείτε αν η κόλλα εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος του υφάσματος σας, όταν στεγνώσει θα γίνει εντελώς διάφανη.  Tip: Το φελιζόλ αντιδρά με τις τοξικές κόλλες, προτιμήστε ξυλόκολλα.

Διαβάστε επίσης  Πώς το χρώμα του υπνοδωματίου αλλάζει τη διάθεσή μας!

Βήμα 4
Εφαρμόστε πάνω στο φελιζόλ πιέζοντας ώστε να κολλήσει καλά.

Βήμα 5
Όταν στεγνώσει η μπάλα, μπορείτε να γράψετε επάνω οτιδήποτε θέλετε όπως και στην εικόνα.

Βήμα 6
Τέλος, τοποθετήστε το σχοινί στην κορυφή χρησιμοποιώντας είτε λίγη κόλλα είτε μια πινέζα.

 στολίδια

στολίδια

Έτοιμα!!

Αυτά τα μικρά χειροποίητα στολίδια θα έχουν πάντα την δική τους ξεχωριστή θέση στο δέντρο, στα πιο εμφανή του σημεία. Είναι τα πιο όμορφα, όχι απαραίτητα λόγο της εμφάνισής τους. Μόνο η διαδικασία της κατασκευής αρκεί για να τους δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας στο ΔΠΘ. Πραγματιστής εκεί που πρέπει ονειροπόλος οπουδήποτε αλλού. Αγαπώ την γνώση, την ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια, την τεχνολογία, την σημειωτική, την φιλοσοφία, την ανθρωπολογία, την φωτογραφία, μα πιο πολύ από όλα αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Για αμεσότερη επικοινωνία θα με βρείτε στο email μου: jaxri@windowslive.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της