Τα 5+1 πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση χώρων

λάθη
Όταν μιλάμε για την διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου, κάθε διαθέσιμο εκατοστό έχει και την δική του αξία. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστική, ειδικά όταν τα χρήματα που μπορούμε να ξοδέψουμε είναι περιορισμένα. Δεν υπάρχει λοιπόν, τίποτα καλύτερο από το να γνωρίζουμε τα  5+1 πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση χώρων.

1. Η μονόχρωμη διακόσμησηλάθη
Προσπαθώντας πολλές φορές να επιτύχουμε το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα κάνουμε συνθέσεις σωστές χρωματικά, αλλά απολύτως λάθος από πλευράς διακόσμησης. Η χρήση διακοσμητικών στοιχείων που δεν διαφέρουν μεταξύ τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μικρός. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας αντικείμενα που αφενός ταιριάζουν χρωματικά αλλά αφετέρου δεν έχουν όλα το ίδιο σχέδιο και χρώμα.

2. Τοίχοι υπερβολικά γεμάτοι
Ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να αναβαθμίσουμε την αισθητική του χώρου μας είναι η διακόσμηση των τοίχων. Ακόμη και αυτό όμως, αν γίνει με το λάθος τρόπο μπορεί να δημιουργήσει αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Τοίχοι παραφορτωμένοι, γεμάτοι αντικείμενα, συνθέτουν μια βαριά ατμόσφαιρα, αφιλόξενη για κάθε επισκέπτη.

3. Έπιπλα που περικυκλώνουν τους τοίχους
Τοποθετώντας όλα τα έπιπλα περιμετρικά του σπιτιού, αυτό που επιτυγχάνουμε είναι να εμφανιστεί ένα κενό στο κέντρο και ο χώρος να φαίνεται μικρότερος από ότι στην πραγματικότητα είναι. Ογκώδη αντικείμενα, όπως οι καναπέδες, τα τραπέζια και οι πολυθρόνες είναι τις περισσότερες φορές προτιμότερο να έχουν κάποια απόσταση από τους τοίχους του σπιτιού, αν το επιτρέπει βεβαίως και ο χώρος.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Ανανέωσε την είσοδο του σπιτιού σου
Ad 14

λάθη4. Η διακόσμηση που στοχεύει στον εντυπωσιασμό
Σπίτια που εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζουν το μόνο που στην πραγματικότητα προκαλούν είναι περιττό θόρυβο. Ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως, μπορεί το γούστο να είναι προσωπικό, ωστόσο η φινέτσα είναι διαχρονική και σιωπηλή. Αυτό που είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διακόσμηση είναι το αίσθημα του μέτρου. Δεν πρέπει εδώ όμως να ερμηνεύεται το αίσθημα αυτό μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, σε επίπεδο υλικού, χρώματος, εμφάνισης.

5. Ο ακατάλληλος φωτισμός
Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα αυτή το ζήτημα του φωτισμού.Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που. αν και τηρούνται ευλαβικά όλοι οι βασικοί κανόνες διακόσμησης υπάρχει τέτοιος φωτισμός που αδικεί το συνολικό αποτέλεσμα, τόσο που χάνεται όλη η υπόλοιπη προσπάθεια. Ο σωστός φωτισμός δημιουργεί εκεί που πρέπει τις κατάλληλες σκιάσεις κρύβοντας τυχόν ατέλειες και κάνοντας το “κλίμα” φιλικό.

6. Τα χαλιά
Κάθε χαλί που επιλέγουμε για τον χώρο μας αποτελεί στην ουσία ένα πίνακα ζωγραφικής που θα κοσμεί μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα τον χώρο μας. Για αυτό τον λόγο, εάν δεν υπάρχει η οικονομική άνεση είναι καταλληλότερο ένα ουδέτερο χαλί που θα ταιριάξει στον χώρο ακόμη και στην περίπτωση που κάποια στοιχεία της διακόσμησης αλλάξουν. Tip: Το χαλί δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται πάντα στο χρωματικό φάσμα που έχουμε επιλέξει για τα υπόλοιπα αντικείμενα, θα πρέπει όμως να ταιριάζει με αυτά.

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας στο ΔΠΘ. Πραγματιστής εκεί που πρέπει ονειροπόλος οπουδήποτε αλλού. Αγαπώ την γνώση, την ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια, την τεχνολογία, την σημειωτική, την φιλοσοφία, την ανθρωπολογία, την φωτογραφία, μα πιο πολύ από όλα αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Για αμεσότερη επικοινωνία θα με βρείτε στο email μου: jaxri@windowslive.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,