Το MAXMAG δίνει τη δυνατότητα για 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κεκλεισμένων των θυρών» για την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο στις 18.30.
Έναρξη Διαγωνισμού: 10/3
Λήξη Διαγωνισμού: 12/3 στις 12
Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:
1.ΤΖΕΝΗ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2. ΓΙΑΝΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
3.ΜΑΚΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
4.ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΗ
5.ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΡΕΝΤΖΙΟΥ
Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφθείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε
Η ιλαρή τραγωδία «Κεκλεισμένων των Θυρών» (Huis Clos) του Ζαν Πωλ Σαρτρ είναι σταθμός του υπαρξιστικού θεάτρου. Παρουσιάζεται στο Θέατρο ΠΚ από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια σύγχρονη προσέγγιση του έργου. Όμως διατηρεί τη διαχρονικότητα της φιλοσοφίας του Σαρτρ αναδεικνύοντας τα νοήματα του κειμένου και τους υπαινιγμούς του συγγραφέα. Παίζουν οι ηθοποιοί Βαλίσια Βύζα, Έλενα Θωμοπούλου και Απόστολος Χατζής, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Αμαραντίδη. Την ολοκαίνουρια μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Βαμβούκος και την πρωτότυπη μουσική ο Gautier.
Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες του έργου (Γκαρσέν, Ινές, Εστέλ) συναντιούνται μετά θάνατον. Άγνωστοι μεταξύ τους, εγκλωβισμένοι σε έναν χώρο απροσδιόριστο, κατά τ’ άλλα οικείο, για να αναμετρηθούν με το παρελθόν τους, να ομολογήσουν πως έχουν υπάρξει θύτες και θύματα την ίδια στιγμή. Τελικά θα διαπιστώσουν πως είναι έρμαια της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης εις το διηνεκές.
Με αυτόν το τρόπο ο Σαρτρ επιθυμεί να φέρει στο φως το θέμα των προσωπικών επιλογών και τη χάραξη μιας ηθικής που συμφωνεί με αυτές, όσο ο άνθρωπος ζει και έχει τη δυνατότητα να πλάθει την πραγματικότητά του. Θίγει το θέμα του “καθωσπρεπισμού” και της υποκρισίας, αλλά συγχρόνως και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως προκαλεί η αλήθεια. Ανοίγει επί σκηνής έναν διάλογο αντικρουόμενων θέσεων που οδηγεί τους χαρακτήρες του έργου σε “αδιέξοδο”. Προσκαλεί έτσι τους θεατές να πάρουν θέση σε σχέση με τα “αδιέξοδα” της δικής τους ζωής κάνοντας τις επιλογές τους πράξη στο παρόν.
Λοιπόν; Τι είναι η δική σας “κόλαση” σε αυτή τη ζωή. Τι θα κάνατε για να διεκδικήσετε τον δικό σας επί γης “παράδεισο”;