Μωρό βλέπει τον μπαμπά του για πρώτη φορά

 

Μωρό βλέπει τον μπαμπά του για πρώτη φορά
Πηγή:athensmagazine.gr

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση πρώτης γνωριμίας μεταξύ πατέρα και γιού, καθώς το εικονιζόμενο αγοράκι αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης. Χάρη στα ειδικά γυαλιά οράσεως, το μωρό αυτό κατάφερε να δει τον μπαμπά του για πρώτη φορά σε μια πολύ συγκινητική σκηνή,  την οποία απαθανάτισε η μητέρα του. Το όνομα του μωρού είναι Ρίγκαν και το συμβάν διαδραματίστηκε στην Νέα Υόρκη. Το συμβάν βέβαια έγινε γνωστό μέσω του διαδικτύου. Ο πατέρας του μικρού είναι στρατιωτικός και έλειπε σε μια αποστολή στην Ανταρκτική. Βρέθηκαν ξανά όταν επέστρεψε στην πόλη τους.

Όχι μόνο για το συγκεκριμένο μωρό, αλλά και για πάρα πολλά παιδιά παγκοσμίως αυτή η εφεύρεση θα ήταν σωτήρια. Πρόκειται για τα γυαλιά οράσεως τα οποία επιτρέπουν σε όσους τα φορούν να έχουν μια εικόνα της πραγματικότητας. Φανταστείτε πόσο θα άλλαζε η καθημερινότητα όλων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα όρασης, αν μπορούσαν να τα έχουν. Η οπτική αυτή επαφή θα γινόταν μεταξύ τους ίσως νωρίτερα, καθώς ο μικρός Ρίγκαν αντίκρισε για πρώτη φορά τους δικούς του, όταν ήταν ήδη 9 μηνών. Η ζωή γενικότερα, για άτομα με αναπηρία είναι δύσκολη πόσο μάλλον για ένα μωράκι με πρόβλημα όρασης.

 

Μωρό βλέπει τον μπαμπά του για πρώτη φορά
Πηγή:tilestwra.gr

Η επαφή και η επικοινωνία του Ρίγκαν και του μπαμπά του, λόγω της εργασίας του δεν ήταν τόσο συχνή, έτσι όταν βρεθήκαν πάλι και μπόρεσαν να κοιταχτούν η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Ο Ρίγκαν δάκρυσε μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και ο μπαμπάς του δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά. Το πρόβλημα όρασης είχε πλέον ξεπεραστεί και η στιγμή ήταν μαγική!

Ο Ρίγκαν ήδη από την γέννησή του αντιμετώπισε προβλήματα υγείας εξαιτίας μιας επιπλοκής που είχε κατά τη γέννηση του και μίας λοίμωξης που πέρασε από τις πρώτες μέρες της ζωής του. Τα προβλήματα υγείας του δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην όρασή του. Νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό σε ΜΕΘ εξαιτίας των σοβαρών αυτών γεγονότων. Ήταν αρκετός ο φόβος και η αγωνία σχετικά με την εξέλιξη της υγείας παιδιού, γι’αυτό και ο πατέρας του δεν ήταν σίγουρος αν θα τον αναγνώριζε.

Διαβάστε επίσης  Χαρισματικό παιδί: ταλέντο ή χάρισμα;
Advertisements
Ad 14

Μωρό βλέπει τον μπαμπά του για πρώτη φορά              Πηγή:tilestwra.gr

Όλη αυτή η σκηνή είναι πολύ συγκινητική και όμορφη αν αναλογιστεί κανείς το άγχος ,την αγωνία καθώς και την ανησυχία που θα επικρατούσε για την ορθή έκβαση της χρήσης των οπτικών γυαλιών. Αποτέλεσε μια πάρα πολύ γλυκιά εκδήλωση αγάπης και από την μεριά του πατέρα του αλλά και του μικρού αγοριού, το οποίο έκλαψε όταν είδε και αναγνώρισε τον μπαμπά του. Τέτοιες όμορφες εικόνες είναι πάρα πολύ καλό που υπάρχουν καθώς και που μοιράζονται με άλλους ανθρώπους στο διαδίκτυο.

 

Πηγές:

(2020) Mωρό με προβλήματα όρασης βλέπει για πρώτη φορά τον μπαμπά του: η αντίδραση του θα σας κάνει να δακρύσετε. Ανακτήθηκε από: www.athensmagazine.gr (τελευταία πρόσβαση: 14/9/2020)

(2020) Mωρό βλέπει για πρώτη φορά τον μπαμπά του με τη βοήθεια γυαλιών. Aνακτήθηκε από: www.tilestwra.com (τελευταία πρόσβαση: 14/9/2020)

(2020) Υποστηρικτική τεχνολογία για μαθητές με προβλήματα όρασης. Ανακτήθηκε από: www.maxmag.gr (τελευταία πρόσβαση: 14/9/2020)

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод