Πως να ξεκινήσεις ένα φωτογραφικό street project

φωτογραφικό street project

Το ξεκίνημα ενός φωτογραφικού πρότζεκτ μπορεί να είναι αρκετά αποθαρρυντικό. Πώς αποφασίζεις να φωτογραφίσεις και τί; Αρχικά θα πρέπει να θες να μοιραστείς πράγματα είτε να έχεις ένα σκοπό ή κίνητρο. Ίσως να θες να αποτυπώσεις κάτι που υπάρχει ή την άποψή σου για το θέμα που επέλεξες, ακόμη να αφηγηθείς μια ιστορία. Είναι σημαντικό και για να δράσεις αλλά και για μη σταματήσεις στην πορεία. Σε μια πρώτη επαφή με ένα πρότζεκτ μείνε ασφαλής κάνοντας συγκεκριμένο το θέμα σου ή την ιστορία που θες να πεις. Φρόντισε οι φωτογραφίες σου να έχουν συνοχή, συνάφεια, σειρά, ίδιο κάδρο είτε να είναι ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες κλπ. Αυτό γίνεται για να μείνεις συγκεντρωμένος και συγκεκριμένος. Σίγουρα αργότερα μπορείς να τολμήσεις να διαφέρουν οι φωτογραφίες μεταξύ τους και το αποτέλεσμα να είναι και πάλι το επιθυμητό.

Αποτέλεσμα εικόνας

Για παράδειγμα ο Garry Winogrand φωτογράφισε γυναίκες. Το πρότζεκτ του ‘Women are beautiful”  παρουσιάζει γυναίκες σε καθημερινούς ρυθμούς και με διάφορους ρόλους. Βασικά είναι απλά μια συλλογή από ειλικρινείς εικόνες γυναικών. Απλό αλλά ισχυρό. Αν αισθάνεσαι ότι υπάρχει έλλειψη σκοπού στις εικόνες σου, ξεκινήσε ακολουθώντας ένα θέμα που μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρώσεις ένα συνεκτικό σώμα εργασίας.

Advertisements
Ad 14

φωτογραφικό street project

Εδώ είναι μερικά απλά θέματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε, μέχρι να ανακαλύψετε το δικό σας θέμα στο οποίο θέλετε να δουλέψετε.

5 Ιδέες project φωτογραφίας δρόμου

  1. Αντιπαραβολή ηλικίας – αντίθεση μικρών και μεγάλων ανθρώπων
  2. Σχήματα – Στόχος να συμπεριλάβετε μια συγκεκριμένη μορφή στη δουλείας σας
  3. Συναίσθημα – Δοκιμάστε και καταγράψτε ένα ενιαίο συναίσθημα σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, ίσως μια πρόκληση είναι να φωτογραφήσετε τον θυμό.
  4. Χειρονομίες – Φωτογραφίστε τους ανθρώπους που μιλούν με τα χέρια ή τα σώματά τους με ενδιαφέροντες τρόπους ή προσπαθήστε να πιάσετε τις λεπτές χειρονομίες που κάνουν οι άνθρωποι υποσυνείδητα.
  5. Τοποθεσία – Φωτογραφήστε την ίδια θέση σε μια χρονική περίοδο και αποτυπώστε πώς αλλάζουν οι άνθρωποι και το περιβάλλον.
Διαβάστε επίσης  Αφιερώματα: Photographer΄s Diet by Craig Semetko

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα.
Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία.
Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι