For Honor

Η Ubisoft δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε το καινούργιο της Multiplayer-based Action game της και δεν μπορεί να αναφερόμαστε σε άλλο πέρα από το For Honor. To συγκεκριμένο παιχνίδι έχει βάθος όσο αναφορά το gameplay και την πολυπλοκότητα του, προσφέροντας παράλληλα αρκετές ώρες διασκέδασης, παίζοντας είτε την φατριά των Σαμουράι, είτε των Ιπποτών, είτε των ατρόμητων Βίκινγκς.

Story mode

 To story στο For Honor παίζει δευτερεύον ρόλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας τρόπος εκμάθησης του χειρισμού των ηρώων όταν φτάσει η ώρα για το multiplayer. Υπάρχουν τρία story, ένα για κάθε φατριά, ενώ κάθε μία από αυτές διαθέτει 4 ήρωες. Οι ιστορίες είναι χωρισμένες σε κεφάλαια και περιέχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πολύ καλύτερες όμως μάχες που δεν υπάρχει περίπτωση να μην ευχαριστηθείτε. Η ωμή βία και η τεχνική των ηρώων στα όπλα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, όπου το σπαθί ήταν το μέσο σου για να ζήσεις.

Επίσης, διαθέτει και αρκετά επίπεδα δυσκολίας ικανοποιώντας όλων των ειδών τους παίχτες, ενώ παράλληλα σε περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολη θέση σε κάποιο σημείο, έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε μέχρι τρεις φίλους σας να παίξουν μαζί σας, ενεργοποιώντας έτσι την δυνατότητα του co-op. Η επιλογή αυτή είναι αρκετά διασκεδαστική καθώς οτιδήποτε το κάνεις με καλή παρέα, πόσο μάλλον τα online games, περνάει ευχάριστα η ώρα.

Advertisements
Ad 14

Σύστημα μάχης

Το σύστημα μάχης του For Honor κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Όσοι νομίζατε ότι θα δείτε ακόμα ένα Hack an’ Slash game παραπλανηθήκατε μάλλον από τα trailer του παιχνιδιού. Πίσω από τα απλά χτυπήματα των ηρώων (τα κλασσικά heavy και light attacks), κρύβονται μια σειρά από mechanics που δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο παιχνίδι. Οι κινήσεις αυτές μπορεί να είναι αποκρούσεις, αποφυγές, counter hits και πολλά άλλα σε κάθε ήρωα ξεχωριστά, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το βίαιο αλλά τέλεια σχεδιασμένο execution μετά από κάθε μονομαχία.

Διαβάστε επίσης  Το Star Wars: Battlefront 2 θα έχει Single Player Campaign

Παράλληλα, στο πεδίο της μάχης σε ορισμένους χάρτες, υπάρχει η δυνατότητα του instant kill, κάτι όμως που δεν είναι τόσο εύκολο. Σε αρκετούς χάρτες υπάρχουν μέρη όπου μπορείς να πετάξεις τον αντίπαλο σου από ένα γκρεμό ή σε ένα πεδίο με καρφιά, χωρίς να υπάρχει ελπίδα διαφυγής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια απόκρουση στο χτύπημα ενός αντιπάλου (guard break), στη συνέχεια να τον αρπάξετε και να ακολουθήσει το kill που θα βοηθήσει την ομάδα σας να πετύχει τον στόχο της.

Η περισσότερη ώρα του For Honor στο Multiplayer, περνιέται αντιμετωπίζοντας έναν εχθρό, όπου οι κινήσεις σας είναι επικεντρωμένες σε αυτόν. Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει όμως και για εσάς και για τον αντίπαλο σας, καθώς μιλάμε για ένα Action multiplayer και μπορεί να εμφανιστούν σύμμαχοι και από τις δύο πλευρές. Για να ισοσταθμιστούν λίγο τα πράγματα, σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί ενάντια σε τρεις αντιπάλους, τότε εμφανίζεται μια μπάρα η οποία μεγαλώνει όσο αποκρούεται χτυπήματα από αντιπάλους ( όσο περισσότεροι, τόσο πιο γρήγορα ανεβαίνει). Όταν γεμίσει η μπάρα, τότε μπαίνετε σε ένα mode, όπου το damage αυξάνεται αισθητά και προστατεύεστε από κάτι σαν ασπίδα.

For Honor

Χαρακτήρες

Ο κάθε παίχτης μπορεί να ξεκινήσει με έναν χαρακτήρα από τους 12 ( 4 για κάθε φατριά). Ενώ έχουν κυκλοφορήσει ορισμένα patch τα οποία δεν έχω παίξει και νομίζω έχουν εμφανίσει καινούργιους ήρωες, θα σας ενημερώσω για αυτούς που υπήρχαν από την αρχή του For Honor. Αρχικά, είναι ο Vanguard, ο τύπος του χαρακτήρα που είναι καλός σε όλα τα στάδια της μάχης. Στη συνέχεια υπάρχει το γνωστό Tank, το οποίο μπορεί να δεχτεί αμέτρητα χτυπήματα αλλά το damage του είναι λιγοστό, ενώ υπάρχουν και οι Assasin που κάνουν αρκετό damage αλλά πεθαίνουν εύκολα και τέλος οι Hybrids που είναι Utility.

Διαβάστε επίσης  Lost Sphear: ένα JRPG από τα 90's

Οι χαρακτήρες σε κάθε φατριά μπορεί έχουν τον ίδιο τίτλο, αλλά πέρα προφανώς από την εμφάνιση, αλλάζουν και οι κινήσεις τους, ενώ υπάρχει πιθανότητα να έχουν και διαφορετικό playstyle. Για παράδειγμα, ο Assasin των Βίκινγκς, o Berserker, βασίζεται σε δυνατά χτυπήματα, ενώ ο Assasin των Ιπποτών, o Peacekeeper βασίζεται σε hit and run χτυπήματα εξοντώνοντας τους αντιπάλους του από το bleeding. To γεγονός αυτό προσφέρει ποικιλία στο παιχνίδι και θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.  

Multiplayer modes

Αρχικά, το πιο απλό και πιο απαιτητικό mode είναι το 1v1. Με το συγκεκριμένο mode, έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε τις ικανότητες σας σε όποιον χαρακτήρα θέλετε, μαθαίνοντας τις κινήσεις του αλλά και με ποιους αντιπάλους μπορεί να είναι καλύτερος εναντίον και σε ποιον έχει αδυναμίες. Να σημειωθεί ότι για πρακτικούς λόγους, το 1v1 mode γίνεται σε μικρά maps, ενώ η μάχη τελειώνει όταν ένας παίχτης φτάσει στις τρεις νίκες.

Επίσης, υπάρχει και το 2v2 mode το οποίο μοιάζει σχεδόν με το 1v1,  όπου μπορείτε να παίξετε με έναν φίλο σας. Το συγκεκριμένο mode γίνεται και αυτό σε μικρά maps, αλλά είναι ανοιχτά για να έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε τον σύμμαχο σας. 

Τα μεγαλύτερα και ποιο ανταγωνιστικά modes είναι τα 4v4. Στα συγκεκριμένα modes περιλαμβάνονται τα Deathmatch, όπου σκοπός είναι να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας πρώτοι στα δύο υπο-modes, το Skirmish και το Elimination. Το δεύτερο είναι το Dominion. Στο Dominion οι παίχτες πρέπει να διεκδικήσουν τρία objectives. Όταν τα έχουν υπό την κατοχή τους και φτάσουν στους 1000 πόντους, τότε πρέπει να σκοτώσουν την αντίπαλη ομάδα για τελευταία φορά για να νικήσουν. Μετά τους 1000 πόντους δεν μπορεί να γίνει respawn. Υπάρχει όμως το revive, όπου μπορεί να γίνει σε ένα παίχτη που πέθανε χωρίς execution και να ριχτεί για ακόμη μια φορά στη μάχη.

Διαβάστε επίσης  Xbox Games With Gold για τον μήνα Δεκέμβριο

For Honor

Customization, γραφικά 

To For Honor δίνει την επιλογή να αλλάξετε εφόσον επιθυμείτε την εμφάνιση του ήρωα σας. Εκτός όμως από την εμφάνιση μπορεί να αλλάξει και τα στατιστικά του ήρωα, με αντικείμενα που προστίθενται μετά από κάθε παιχνίδι, αυξάνοντας κάποια στατιστικά και μειώνοντας κάποια άλλα, δίνοντας τη δυνατότητα να αυξήσετε το damage για παράδειγμα του assasin και να του μειώσετε την άμυνα που δεν του είναι τόσο χρήσιμη. Οι ήρωες ανεβαίνουν level και όταν φτάσουν τα 20 παίρνουν 1 Reputation και ξεκινάν από την αρχή. Tα Reputation δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκονται καλύτερα αντικείμενα, ενώ παράλληλα μετά από κάθε παιχνίδι δίνεται και λίγο steel με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε την πανοπλία σας.

Τα γραφικά μπορούμε να πούμε ότι είναι εντυπωσιακά και τα συνοδεύουν και ωραίες και ρεαλιστικές στιγμές στο Story mode. Πολύ θετικό επίσης σημείο είναι και το πολύ καλό voice acting γεγονός που δεν συναντάται συνήθως σε online games. 

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε πως η Ubisoft έκανε πολύ καλή δουλειά με το For Honor και με τα επερχόμενα patch και διορθώσεις στο server, μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι που θα κρατήσει αρκετό καιρό στην κορυφή των online games. 

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν