Nioh: Ένα σκοτεινό και “δύσκολο” ταξίδι στην Ιαπωνική μυθολογία

Αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Nioh, για μια αντιγραφή της σειράς Dark Souls. Ίσως έχουν δίκιο, ίσως όμως έχουν πέσει και έξω. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι αναφερόμαστε σε ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι που όποιος είναι fan της δράσης, της φαντασίας, των Samurai αλλά και πάνω απ’ όλα της δυσκολίας σε ένα παιχνίδι, τότε αξίζει να το δοκιμάσει.

Nioh

Main Story και τέρατα

Το main story είναι πως ένας samurai από τη δύση, ο William Addams ξεκινάει το ταξίδι του για την Ιαπωνία όπου σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει έναν μάγο, τον Kelley ο οποίος έχει σκοπό να δημιουργήσει το φίλτρο της αθανασίας και να σκοτώσει τον ηγέτη της Ιαπωνίας για να πάρει αυτός τα ηνία της κυβέρνησης. Ένα σενάριο αρκετά mainstream θα έλεγε κανείς, αλλά στην πορεία σχεδόν όλες οι απόψεις θα αλλάξουν. 

Πολλά από τα τέρατα (εκτός από τους samurai) που θα βρει απέναντι του στο ταξίδι του ο  William Addams ανήκουν στην Ιαπωνική μυθολογία. Ένα σημείο το οποίο δίνει ένα μεγάλο συν στο παιχνίδι, καθώς θα προσελκύσει τους φαν της συγκεκριμένης μυθολογίας και μη, καθώς είναι πλούσια σε ιστορία και μυθικά πλάσματα που κάθε άλλο μπορούν να τραβήξουν την προσοχή κάποιου.

Combat Style και Ki

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των παιχνιδιών είναι η υπομονή. Χρειάζεται να κατανοήσει κανείς τις κινήσεις των αντιπάλων και να συνηθίσει στο γεγονός πως θα υπάρξουν πολλές φορές που θα τους αντιμετωπίσει, ειδικά τα boss. Ο  William Addams, στις περιπτώσεις που μάχεται χρησιμοποιεί Ki, το οποίο είναι ουσιαστικά το stamina που τελειώνει ανάλογα με πόσες κινήσεις κάνει ο ήρωας κατά τη διάρκεια της μάχης. Σε περίπτωση που έχει τελειώσει το Ki, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το Ki pulse, που επαναφέρει λίγο Ki για να χρησιμοποιηθεί στη μάχη, είτε για άμυνα είτε για επίθεση. Αν έχει το τελειώσει το Ki και δεχθεί χτύπημα ο ήρωας, τότε θα δεχθεί ένα mini stun, που πολλές φορές μπορεί να φανεί μοιραίο. 

Διαβάστε επίσης  Καταπολεμώντας τη ρουτίνα μέσω του Gaming.

Το concept της μάχης είναι γνωστό για αυτούς που έχουν παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια, που είναι το dodge-hit. Παρόλα αυτά στο Nioh υπάρχουν έξτρα πινελιές όσο αναφορά το combat style. Αυτές είναι οι στάσεις που παίρνει ο ήρωας ανάλογα με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει (high-mid-low). Οι στάσεις αυτές αφορούν άμεσα το Ki και τα χτυπήματα. Σε Low στάση, o ήρωας εξαπολύει γρήγορα χτυπήματα τα οποία δεν κάνουν πολύ damage αλλά καταναλώνουν ελάχιστο Κi και το ανάλογο συμβαίνει στις άλλες στάσεις, δηλαδή αν είναι mid κάνει πιο δυνατές επιθέσεις και η κατανάλωση του Ki είναι πιο μεγάλη, ενώ όταν η στάση είναι high τότε τα χτυπήματα είναι πιο αργά αλλά πολύ πιο δυνατά, παρόλα αυτά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες Ki. Τις ίδιες στάσεις έχουν και οι αντίπαλοι, όποτε όπως έγινε αναφορά σε προηγούμενη παράγραφο, χρειάζεται να μελετηθούν αρκετά για να νικηθούν έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη στάση. 

Nioh

Όπλα και Guardian Spirit

Όσο αναφορά τα όπλα του ήρωα είναι ποικίλα. Στο Nioh σας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε σπαθιά, διπλά σπαθιά, τόξο, μουσκέτα, τσεκούρι αλλά και η δυνατότητα μαγικών που η κατάλληλη χρησιμοποίηση τους, θα βοηθήσει αρκετά κατά τη διάρκεια της μάχης. Κάθε όπλο έχει το δικό του skill tree και αναβαθμίζετε όποιο θεωρείτε κατάλληλο για τα γούστα σας. Όσο προχωράει το παιχνίδι δίνεται η δυνατότητα νέων κινήσεων σχετικά με το κάθε όπλο ξεχωριστά. 

Δεν θα μπορούσαμε όμως να ξεχάσουμε και το Guardian Spirit. Ο φύλακας αυτός ανεβάζει τα stats του ήρωα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το boost αυτό γίνεται μεγαλύτερο όσο ανεβαίνει το spirit level. Υπάρχει μια μπάρα που μεγαλώνει όσο σκοτώνονται οι αντίπαλοι. Όταν φορτώσει πλήρως αυτή η μπάρα, τότε ο  William Addams έχει τη δυνατότητα να καλέσει Guardian Spirit και να του δώσει τεράστιο damage με το οποίο διαλύει τους αντιπάλους του. 

Διαβάστε επίσης  Dark Souls III: Ashes of Ariandel

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Nioh, είναι το familiarity με τα όπλα που χρησιμοποιεί ο ήρωας. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιεί ένα όπλο, τόσο μεγαλύτερο damage κάνει. Αν κάποιο όπλο δεν ταιριάζει στα ενδιαφέροντα του χειριστή, τότε μπορεί να το συνδυάσει με το αγαπημένο του όπλο και να το ανεβάσει level μέσω blacksmith.

Nioh

Co-op και περιβάλλον

Πέρα από τα τέρατα που μπορεί να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, θα συναντηθούν και οι τάφοι άλλων παιχτών που πέθαναν στην προσπάθεια τους να νικήσουν τον  Kelley. Σε περίπτωση που νικηθούν, το Nioh δίνει μια πολύ καλή ανταμοιβή σε loot, ανάλογα με τον αντίπαλο. Ακόμα, σε περίπτωση που ο χειριστής βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση ή έχει “κολλήσει” σε κάποιο boss, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί το co-op και να επικαλεσθεί ένας φίλος για να αντιμετωπίσουν μαζί τον αντίπαλο. 

Το περιβάλλον στο Nioh ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει το παιχνίδι. Είναι αρκετά σκοτεινό και το περιβάλλον σε προϊδεάζει πως δεν θα περάσεις εύκολα.

Έτσι, μπορούμε εύκολα να πούμε πως το Nioh είναι από τα καλύτερα games του 2017 και σε καμία περίπτωση δεν είναι μια απλή αντιγραφή των τίτλων του Dark Souls. Οι πινελιές που έχουν προστεθεί κάνουν αισθητή την αλλαγή και σε ωθούν, παρά την δυσκολία να συνεχίζεις να παίζεις.

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τ3 Ημέρες επανάστασης των ηλεκτρονίων από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Χιούμορ, άπειρες γνώσεις και διασκέδαση σε ένα βιβλίο; Και όμως

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η