The Witcher 3: Blood and Wine

Για άλλη μια φορά θα μας απασχολήσει ο τελευταίος τίτλος ενός από τα καλύτερα RPG που έχουν κυκλοφορήσει και δεν μπορεί να είναι άλλος από το The Witcher III. Μόνο που αυτή τη φορά το review θα είναι για ένα από τα  expansion του, με τίτλο The Witcher 3: Blood and Wine. Μόνο από το όνομα καταλαβαίνουμε το περιεχόμενο του.

The Witcher 3: Wild Hunt-Blood and Wine

Το συγκεκριμένο expansion ακολουθεί πιστά το πρωτότυπο, όσο αναφορά το gameplay και τα γραφικά, οπότε κρατάει τη μαγεία και τη φανταστική δουλειά που έχει γίνει, ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε το review για το The Witcher III εδώ . Υπάρχουν αρκετές νέες προσθήκες στο Blood and Wine, ωστόσο δεν χαλάνε καθόλου την εμπειρία που θα αποκτήσει κανείς παίζοντας το The Witcher III, ενώ ίσως συμβεί και το αντίθετο, καθηλώνοντας το χρήστη ακόμα περισσότερο.

The Witcher 3: Wild Hunt-Blood and Wine

Story

Ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει το παιχνίδι από όποιο σημείο αυτός επιθυμεί. Μπορεί για παράδειγμα  να ξεκινήσει είτε  από την αρχή, είτε από το πρώτο DLC. Το Blood and Wine ξεκινάει την ιστορία του από τις περιοχές του τελευταίου τίτλου της σειράς, του Wild Hunt. Εκεί ο Geralt συναντάει ορισμένους παλιούς γνωστούς, που στη συνέχεια θα έχουν μια αποστολή, να προστατέψουν ένα χωριό από bandits. Ο Geralt για ακόμη μια φορά σώζει τη μέρα για πολλούς ανθρώπους. Γνωστός πλέον, για όσους έχουν παίξει όλους  τους τίτλους της σειράς, για την ικανότητα του να μπλέκει σε καταστάσεις, ο Geralt καταλήγει μετά από μια σειρά από γεγονότα, στην περίφημη πόλη του κόσμου που δημιούργησε ο  Αντρντζέι Σαπκόβσκι, την Toussaint. 

Διαβάστε επίσης  Τα bugs που στοίχειωσαν την παιδική μας ηλικία

Υπάρχουν αρκετά πράγματα για να γράψει κανείς για την Toussaint. Αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις στην τριλογία. Έχει ένα ύφος το οποίο σε μαγεύει, μεταφέροντας στις ρομαντικές περιόδους του μεσαίωνα και σε όλες τις ιστορίες που αναφέρονται σε εκείνη την περίοδο. Έχει ένα αριστοκρατικό ύφος και θυμίζει λίγο την περίοδο που βασίλευε ο Βασιλιάς Αρθούρος στο Κάμελοτ, με τον ιπποτισμό να διακατέχει την πόλη σε όλο το εύρος της. 

Υπάρχουν διάφορα νέα πράγματα για να σας απασχολήσουν στην Toussaint. Ο Geralt βρίσκεται μπλεγμένος σε διάφορες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να πολεμάει σε αρένα, με διάφορα side quest που κινούν το ενδιαφέρον. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο main quest, έτσι ώστε ο χειριστής να μην μπορεί να χαθεί. Όπως προαναφέρθηκε ο τίτλος του expansion δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η Toussaint περιέχει άφθονο κρασί, ενώ δεν μπορεί να λείπει το αίμα από ένα παιχνίδι που ονομάζεται Witcher. Επιπλέον, στη νέα του περιπέτεια, ο Geralt θα συναντήσει και παλιούς γνώριμους, όπως για παράδειγμα τη εντυπωσιακή Yennefer. 

The Witcher 3: Wild Hunt-Blood and Wine

Gameplay

Αρχικά, προστέθηκε ένας νέος χάρτης με καινούργια μαγευτικά τοπία και καινούργια τέρατα τα οποία δεν έχουν κάνει ξανά την εμφάνιση τους σε κανέναν τίτλο του The Witcher. Ακόμα, περιέχονται αρκετά νέα quest και 20+ ώρες περιπέτειας. Επίσης, προστίθενται 14.000 νέοι διάλογοι, που κάνουν τους λάτρες του Role-playing να παθιάζονται ακόμα περισσότερο με το expansion, ενώ η φίλη του Geralt που τον οδήγησε στην Toussaint, η δούκισσα Anna Henrietta, του χαρίζει μια έπαυλη έτσι ώστε να ζει σαν αριστοκράτης και να τη διαχειρίζεται, μαζί και τους υπαλλήλους του.

Διαβάστε επίσης  Gris | Μια ζωντανή ακουαρέλα

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν προσθήκες όσο αναφορά τον εξοπλισμό. Προστέθηκαν 100 νέα κομμάτια armor και νέα Witcher sets, ενώ παράλληλα προστέθηκαν πάνω από 30 καινούργια όπλα. Σχετικά με την πανοπλία, ο Geralt πλέον έχει τη δυνατότητα να της αλλάζει χρώματα, αρκεί να τα βρει και να τα αγοράσει από την Toussaint. Υπήρξαν επίσης αλλαγές σχετικά με το interface του παιχνιδιού, αλλάζοντας κάποια σημεία του Crafting και του εξοπλισμού που ήταν κουραστικά. 

Επιπρόσθετα, το Blood and Wine, ανέβασε το Level cap του Geralt στα 100 και πλέον υπάρχουν 12 νέες mutation abilities, που αλλάζουν λίγο το fighting style του ήρωα μας, καθώς έχει νέες δυνατότητες. Παρόλα αυτά, όσο αναφορά τις μάχες, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, γεγονός το οποίο κατά την άποψη μου είναι καλό καθώς δεν χρειαζόταν κάποια αλλαγή.

Μπορούμε με ευκολία να πούμε πως το Blood and Wine, δεν φτάνει  το μαγευτικό Wild Hunt, γεγονός το οποίο είναι φυσιολογικό καθώς αποτελεί expansion του, αλλά προσφέρει αρκετές ώρες απόλαυσης και περιπέτειας που θα σας καθηλώσουν για ακόμη μια φορά. 

 

Απόφοιτος τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και προπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μ' αρέσει να ταξιδεύω στην ιστορία με όλους τους διαθέσιμους τρόπους(βιβλία, ντοκιμαντέρ, ταινίες ακόμα και να γράφω για αυτή) ενώ τα games και τα βιβλία επίσης γεμίζουν το χρόνο μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος