Silent Hill 2: Το remake που όλοι περιμέναμε

2 Νοεμβρίου 2022

Από το Silent mode, στο remake

Silent Hill 2 remake
Πηγή: PlayStation

Έπειτα από τόσα χρόνια σιωπής, υποθέσεων και αναμονής, ήρθε η πολυπόθητη στιγμή που η Konami ανακοίνωσε επίσημα το remake του Silent Hill 2.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός της πασίγνωστης εταιρίας, Motoi Okamoto, σε μια λιτή δήλωση, ανακοίνωσε τη συνεργασία με το στούντιο Blooper Team.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο στούντιο μας έχει χαρίσει ένα άκρως ατμοσφαιρικό horror παιχνίδι, το Blair Witch.

Επιπρόσθετα, ο Motoi ανέφερε πως σε όλο αυτό το διάστημα απουσίας, δέχονταν ποικίλες προτάσεις για τη δημιουργία του remake. Εντούτοις, η πρόταση που τους κέρδισε λόγω του ότι ήταν η πιο ‘παθιασμένη’ όπως αναφέρει, ήταν από το εν λόγω στούντιο.

Τι καινούριο μας φέρνει το Silent Hill 2 remake

Silent Hill 2 remake
Πηγή: PlayStation

Καταρχάς, το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικά προσβάσιμο στις πλατφόρμες PS5 και PC. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα θα είναι διαθέσιμο και στο Xbox, αλλά δεν υπάρχει επίσημη σχετική πληροφόρηση ακόμη.

Αδιαμφισβήτητα το τρέιλερ μας δίνει μια πρώιμη εικόνα για το τι θα περιμένουμε. Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι η χαρακτηριστική ομιχλώδης ατμόσφαιρα, τα ενημερωμένα γραφικά, καθώς επίσης και η μοναδική μουσική επένδυση του Akira Yamoaka.

Ειδικότερα, το Silent Hill 2 στηρίζεται στην Unreal Engine 5, που αποτελεί την τελευταία έκδοση του πιο εξελιγμένου 3D λογισμικού παιχνιδιών. Ως αποτέλεσμα, οι δυνατότητες της νέας αυτής τεχνολογίας, προσδίδουν στο παιχνίδι προηγμένα γραφικά, ρεαλιστικό περιβάλλον, καθώς και βέλτιστες εκφράσεις προσώπων.

Εκτός όμως από τα γραφικά, στο νέο παιχνίδι προσθέτει το ηχητικό background η μηχανή ήχου WWise. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη τεχνολογία χωρητικότητας SSD, θα εξασφαλίσει στους παίκτες ώρες παιχνιδιού χωρίς χρόνο αναμονής φόρτωσης των σκηνικών.

Διαβάστε επίσης  Ε3 2017: Bethesda

Η ιστορία πίσω από το original Silent Hill 2

Πηγή: Konami

Για την ιστορία, το Silent Hill 2 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001, από το στούντιο Team Silent της Konami, για την πλατφόρμα PS2. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία επικεντρωνόταν στον James Sunderland, ο οποίος λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα από τη νεκρή σύζυγό του. Ως αποτέλεσμα, το γράμμα αυτό τον οδηγεί στη σκοτεινή και ομιχλώδη πόλη Silent Hill.

Να σημειώσουμε πως τον πρώτο κιόλας μήνα της κυκλοφορίας του, οι πωλήσεις σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Νότια Αμερική, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Μέχρι και σήμερα, συγκαταλέγεται στα καλύτερα παιχνίδια ψυχολογικού/horror είδους. Μάλιστα, το έχουν χαρακτηρίσει ως “έργο τέχνης” για τη λεπτομέρεια των γραφικών, την ευφυή χρήση συμβολισμών, καθώς και την έμπνευση από διάσημους σκηνοθέτες και ζωγράφους.

Απαιτήσεις συστήματος

Όπως είναι λογικό, ανάλογες των προσδοκιών του παιχνιδιού, είναι και οι προδιαγραφές του συστήματος. Είναι αλήθεια πως παρόμοιες απαιτήσεις έχουμε συναντήσει σε ελάχιστα παιχνίδια, όπως το “Gotham Knights” της Warner Bros. Παρακάτω παραθέτουμε τις προδιαγραφές αυτές, σύμφωνα με το επίσημο site του παιχνιδιού στο Steam.

Ελάχιστες:

OS: Windows 10 x64

Processor: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 3 3300X

Memory: 12GB RAM

Graphics: AMD Radeon™ RX 5700 / NVIDIA® GeForce® GTX 1080

DirectX: Version 12

Storage: 50GB available space

 

Προτεινόμενες:

OS: Windows 11 x64

Processor: Intel Core i7-8700K | AMD Ryzen 5 3600X

Memory: 16GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 2080RTX or AMD Radeon 6800XT

DirectX: Version 12

Storage: 50 GB available space

 

Τι έπεται του remake

Προς έκπληξη όλων, το remake του Silent Hill 2, θα είναι μόνο ένα από τα projects της λίστας που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Συγκεκριμένα, η Konami ανακοίνωσε δύο ακόμη παιχνίδια, το “SILENT HILL: Townfall” και τοSILENT HILL F”, μία διαδραστική real-time σειρά το “SILENT HILL: Ascension” και την ταινίαReturn to SILENT HILL”.

Επομένως, είναι ξεκάθαρο πως ο δρόμος που θα ανοίξει το remake, είναι μακρύς και άκρως ενδιαφέρων. Αυτό που απομένει πλέον, είναι να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας και να μετρήσουμε αντίστροφα.

Διαβάστε επίσης  Ο Χάρι Πότερ επιστρέφει...στα κινητά μας

 

Πηγές

Green, J. (2022). ‘Silent Hill 2 remake’ release date, platforms and latest news. Ανακτήθηκε από https://www.nme.com/guides/gaming-guides/silent-hill-2-remake-release-date-platforms-news-3332625 (τελευταία πρόσβαση 26/10/2022).

Moore, S. (2022). Konami reveals ‘Silent Hill 2’ remake and three new games in the series. Ανακτήθηκε από https://www.nme.com/news/gaming-news/silent-hill-2-remake-announced-during-konamis-silent-hill-showcase-3332532 (τελευταία πρόσβαση 24/10/2022).

PlayStation (2022). Silent Hill 2 remake revealed, first gameplay details and design changes announced. Ανακτήθηκε από https://blog.playstation.com/2022/10/19/silent-hill-2-remake-revealed-first-gameplay-details-and-design-changes-announced/ (τελευταία πρόσβαση 26/10/2022).

Κάτι ανάμεσα σε Πολυτεχνείο και συγγραφή βιβλίων, με την playlist 'Grey mornings' σε repeat, έναν espresso στην πορσελάνινη κούπα και φυσικά το τηλεχειριστήριο του PS4 πάντα να φορτίζει.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης