Τόλης Βοσκόπουλος: Τα 8 καλύτερα τραγούδια του

 

Πηγή φωτογραφίας: voria.gr

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Τον πρίγκιπα της Ελληνικής μουσικής. Τον τραγουδιστή που θεωρείται από τις καλύτερες φωνές που γέννησε η χώρα. Τον άνθρωπο που όλοι ήξεραν με το μικρό του όνομα. Τόλης. Τόλης Βοσκόπουλος.

Στο σημερινό, λοιπόν, άρθρο, θα αναφερθούμε σε 8 τραγούδια του ανεπανάληπτου Τόλη Βοσκόπουλου. 8 τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία, δίνοντας του μια θέση στο πάνθεον της Ελληνικής μουσικής.

1) Αγωνία

Το πρώτο τραγούδι της λίστας μας, δεν είναι άλλο από το πασίγνωστο και αγαπημένο τραγούδι ‘Αγωνία’.

Η ‘Αγωνία’, σε στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη (γνωστός και ως Τσάντας), και σε μουσική του αγαπημένου Γιώργου Ζαμπέτα, κυκλοφορεί το 1968 και αμέσως γίνεται το τραγούδι με το οποίο θα ταυτιστούν πολλοί ερωτευμένοι. Παράλληλα, θα αποτελέσει και μια μεγάλη επιτυχία, με το δίσκο να περνάει τους 300.000 δίσκους.

Πηγή φωτογραφίας: discogs.com

2) Το φεγγάρι πάνωθέ μου

1970 και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γράφει, για τις ανάγκες της ταινίας ‘Μαριχουάνα Στοπ‘, στην οποία πρωταγωνίστησε και ο Τόλης Βοσκόπουλος, το εξίσου πασίγνωστο και αγαπημένο τραγούδι, το ‘Φεγγάρι Πάνωθέ Μου’.

Ένα τραγούδι στο οποίο ο Τόλης ερμηνεύει και η Ζωή Λάσκαρη χορεύει, σε μια από τις πιο γνωστές σκηνές του Ελληνικού κινηματογράφου. Η ταινία, η οποία αποτελεί διασκευή του ομότιτλου θεατρικού μιούζικαλ, κυκλοφόρησε το 1971, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση ανάμεσα σε 87 ταινίες της ίδιας χρονιάς.

Πηγή φωτογραφίας: ProtoThema.gr

3) Εκείνη

Λίγο μετά το 1970, και αφού έχει πάρει μεταγραφή στη δισκογραφική εταιρία Minos EMI, συνεργάζεται με τον Ηλία Λυμπερόπουλο, ο οποίος θα του γράψει το τραγούδι ‘Εκείνη’.

Το τραγούδι κυκλοφορεί την εποχή που ο Τόλης εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης ‘Can-Can’, στο οποίο προκαλεί πανικό. Είναι η περίοδος που λαμβάνει ως αμοιβή τα περισσότερα χρήματα που έχει λάβει Έλληνας τραγουδιστής μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε επίσης  Leonard Cohen | Αγάπησε την τέχνη, Ερωτεύτηκε την Ύδρα, Λάτρεψε τη Μαριάν

4) Πριν Χαθεί Το Όνειρο Μας

Από τα πιο γνωστά και πιο αγαπημένα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου, είναι φυσικά το τραγούδι ‘Πριν Χαθεί Το Όνειρό Μας’, που κυκλοφόρησε το 1976.

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο πιο δημοφιλή δίσκο του Τόλη που είχε τον τίτλο ‘Σμυρνέϊκα και Λαϊκά’, με τους στίχους να τους έχει γράψει ένας από τους πιο γνωστούς συνεργάτες του, ο Μίμης Θειόπουλος.

5) Εγώ Αγαπώ Μια

Την ίδια χρονιά, με τον προηγούμενο δίσκο, ο Τόλης κυκλοφορεί το τραγούδι ‘Εγώ Αγαπώ Μια’, που θεωρείται επίσης από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια.

Το τραγούδι, το οποίο είναι σε στίχους της Νινή Ζαχά, συμπεριλήφθηκε στο δίσκο Όταν τραγουδώ’, το οποίο επανακυκλοφόρησε ως CD λίγα χρόνια μετά, το 1994.

6) Ανεπανάληπτος

Άλλο ένα τραγούδι που έμεινε ανεξίτηλο στο χρόνο, είναι φυσικά και το πασίγνωστο ‘Ανεπανάληπτος’.

Το τραγούδι, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο δίσκο ‘Ανεπανάληπτα Γιατί’, κυκλοφόρησε το 1986, και αμέσως αγαπήθηκε από τον κόσμο, ο οποίος το τραγουδάει μέχρι και σήμερα.

7) Οι αναμνήσεις

Επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1960, και συγκεκριμένα στο 1967, όπου ο νεαρός Τόλης Βοσκόπουλος συνεργάζεται με τον Μίμη Θειόπουλο, με τον οποίον δίνουν στη Δούκισσα ένα από τα πρώτα του τραγούδια, το πασίγνωστο ‘Οι Αναμνήσεις’.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε με το δίσκο ‘Αναμνήσεις’, με τον Τόλη να το επανακυκλοφορεί με το δίσκο ‘Στις Ζωής Μου Τις Στράτες’, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2006.

8) Κι Έλεγες

Το τελευταίο τραγούδι της λίστας μας, αποτελεί το τραγούδι ΄Κι Έλεγες’, που κυκλοφόρησε το 1980.

Το τραγούδι, τους στίχους τους οποίους έγραψε η Σόφη Παππά και τη μουσική ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, κυκλοφόρησε με το δίσκο ‘Βοσκόπουλος 80’, και αποτελεί μέχρι και σήμερα από τα πασίγνωστα τραγούδια του.

Διαβάστε επίσης  Concha Buika: Η Φωνή Της Ελευθερίας
Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε στις 19 Ιουλίου 2021, όμως έγραψε τη δική του ιστορία. Ερμήνευσε τραγούδια που θα τα σιγοτραγουδάμε για πολλά χρόνια ακόμα. Διότι δεν ήταν ένας απλός τραγουδιστής. Ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ο Τόλης. Ο πρίγκιπας.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

1)Συρίγος, Ν. (2021). Τόλης Βοσκόπουλος: Βίος και Πολιτεία του απόλυτου σταρ. Ανακτήθηκε από: https://www.ratpack.gr/buzz/features/story/23731/tolis-voskopoylos-h-zoi-enos-star (τελευταία ανάκτηση 20.11.2022)
2)https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%BD%CE%B1_stop! (τελευταία ανάκτηση 20.11.2022)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού