Πριν λίγες μέρες, μιλήσαμε για τα Ελληνικά, ροκ συγκροτήματα, της δεκαετίας του 1990 που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Ελληνική δισκογραφία. Σήμερα, όμως, θα αλλάξουμε δεκαετία και θα μιλήσουμε για τα Ελληνικά, ποπ συγκροτήματα των 00’s, τα οποία αγαπήσαμε και σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια τους, ακόμα και σήμερα.
1)Hi-5
Ξεκινάμε βεβαίως με το αγαπημένο σε όλους γυναικείο συγκρότημα, Hi-5. Όλα ξεκίνησαν όταν οι πέντε κοπέλες του συγκροτήματος, Μαρλέν Αγγελίδου, Ειρήνη Ψυχράμη (η αδερφή της επίσης τραγουδίστριας Αντιγόνης Ψυχράμη), Φρόσω Παπαχαραλάμπους, Shaya και Νάνσυ Στεργιοπούλου, κέρδισαν το διαγωνισμό ταλέντων “Popstars” (το οποίο παρουσίαζε ο Θέμης Γεωργαντάς και ένας εκ των κριτών ήταν ο Νίκος Μουτσινάς) το 2003.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε περισσότερα από δέκα singles, με το τραγούδι ‘Λάθος ή Σωστό’ να επιλέγεται από το ραδιόφωνο του Billboard το καλοκαίρι του 2004.
Το συγκρότημα διαλύθηκε τελικά το 2005, έχοντας προλάβει να μας χαρίσει τραγούδια που σιγοτραγουδάμε μέχρι και σήμερα.
Ποιος θα ξεχάσει, πάντως, στη σειρά ‘Σαββατογεννημένες’, την Μπία Μπέκου και τη σινιόρα Σούλα να ερμηνεύουν το πολύ γνωστό τραγούδι ‘Ξέρω τι ζητάω‘; Η σκηνή, όπως και το τραγούδι, έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας.
2) One
Όταν αναφερόμαστε σε ποπ συγκροτήματα, και δη σε ανδρικά, το μυαλό μας πάει πρωτίστως στους Backstreet Boys της Ελλάδος. Αναφέρομαι φυσικά στους αγαπημένους One.
Όλα ξεκίνησαν το 1999, όταν ο Γιώργος Θεοφάνους δημιούργησε το συγκρότημα One. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους: Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Φίλιππο-Κωνσταντίνο Φιλίππου, Δημήτρη Κουτσαβλάκη, Αργύρη Ναστόπουλο και Πάνο Τσερπέ. Αρχές του 2000, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου αποφασίζει να ακολουθήσει σόλο καριέρα, αφού όμως, πρώτα, το 2002, εκπροσώπησαν την Κύπρο στη Eurovision.
Με το τραγούδι “Gimme” (το οποίο υπογράφει στιχουργικά ο Γιώργος Θεοφάνους) καταλαμβάνουν την 6η θέση, με το τραγούδι παρόλα αυτά να κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το 2004 το συγκρότημα διαλύεται, επιστρέφοντας όμως στο χώρο το 2020, με το τραγούδι “Billy Bam Bam“.
3) Antique
Συνεχίζουμε το αγαπημένο συγκρότημα Antique, της Έλενας Παπαρίζου και του Νίκου Παναγιωτίδη, δύο Ελλήνων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Το συγκρότημα έγινε ευρέως γνωστό με τις επανακτελέσεις τραγουδιών, όπως το “Ώπα Ώπα” του Γιώργου Αλκαίου, που ερμήνευσε πρώτος το 1992 ο Νότης Σφακιανάκης.
Το 2001 εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Eurovision με το τραγούδι “I Would Die For You“, το οποίο στο τέλος κατέκτησε την 3η θέση. Ένα τραγούδι το οποίο είχε ελληνικό και αγγλικό στίχο.
Το συγκρότημα, εν τέλει, διαλύθηκε το 2003, με τους δύο τραγουδιστές να ακολουθούν σόλο καριέρα (με την Έλενα Παπαρίζου να κερδίζει τη Eurovision δύο χρόνια αργότερα. Παρόλα αυτά, συνεργάστηκαν ξανά φέτος, το 2022, στη διασκευή του τραγουδιού “Τι Τι“, του Γιώργου Αλκαίου.
4) Mystique
Το τελευταίο συγκρότημα για σήμερα, είναι το γυναικείο pop band, Mystique.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 από τον επιχειρηματία Βασίλη Κοντόπουλο, και αποτελούνταν από τις: Ελένη Φουρέιρα, Αλκμήνη Χατζηγιάννη και Μαρία Μακρή. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single τον Δεκέμβριο του 2007 που είχε τον τίτλο “Άλλη Σελίδα”, το οποίο έγινε αμέσως επιτυχία.
Με ρτο συγκρότημα να διαλύεται το 2009, και την Ελένη Φουρέιρα να διαγράφει μια λαμπρή πορεία μέχρι και σήμερα, κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν ένα τραγούδι το οποίο σιγοτραγουδάμε μέχρι και σήμερα. Βεβαίως, αναφέρομαι στο τραγούδι “Μην Κάνεις Πως Δε Θυμάσαι“, το οποίο ερμήνευσαν με τους ΝΕΒΜΑ.
Καλή χρονιά, λοιπόν, σε όλους! Εύχομαι να περάσετε όμορφα και, βεβαίως, να θυμάστε: πάντοτε με μουσική. Όχι χαμηλόφωνα. Αλλά στα ντεσιμπέλ. Έτσι πρέπει.
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:
1)5+1 ελληνικά pop συγκροτήματα που αγαπήσαμε και θα θέλαμε να ξαναδούμε live. Ανακτήθηκε από: https://www.bovary.gr/faces/popular/51-ellinika-pop-sygkrotimata (τελευταία πρόσβαση 27. 12. 2022)
2)Antique. Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/wiki/Antique (τελευταία πρόσβαση 27. 12. 2022)
3)One. Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/wiki/One_(%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1) (τελευταία πρόσβαση 27. 12. 2022)