Μαρίνα Σάττι + Fonέs στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

18 Ιουλίου 2017

Ethnic κορίτσια με αγγελικές φωνές και μουσικοί από την Αφρική που έχουν το ρυθμό μέσα τους συναντήθηκαν μουσικά ανάμεσα σε ψηλά δέντρα και πρασινάδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ζεστό βράδυ στα μισά του καλοκαιριού;

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, αυτή η όαση δροσιάς στην καρδιά της πόλης, φιλοξένησε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου τους ξεναγούς μας σε ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τη μουσική. Πρώτα ήρθε ο ρυθμός με κρουστά: Το μονοπάτι χάραξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm (Ndioba Νgom, Αss Τhiam, Γιώργος Χριστάκης, Jeffree Diop), τέσσερις καλλιτέχνες από τη Σενεγάλη και την Ελλάδα.

Κι έπειτα ήρθαν οι Fonέs, όλες τους γένους θηλυκού κι όλες τους διαλεχτές: Ευγενία Λιάκου, Ερασμία Μαρκίδη, Βιργινία Φραγκούλατζη, Άννη Ντουμούζη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Μαρίνα Σάττι.

Τα κορίτσια διάλεξαν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Υεμένη, την Κολομβία και το Κονγκό (για να αναφέρουμε μερικές από τις χώρες προέλευσης των μουσικών θησαυρών), ενώ χαμός επακολούθησε της ερμηνείας της Μάντισσας, όταν η Μαρίνα Σάττι έφερε στη σκηνή τα κορίτσια που χόρεψαν μαζί της στο video clip που αγαπήθηκε όσο λίγα από το ελληνικό κοινό και σημείωσε ρεκόρ θέασης.

Οι Fonέs κινήθηκαν με χάρη ανάμεσα σε ethic ρυθμούς και παραδοσιακούς ήχους, φλέρταραν με το μπάσο και την ηλεκτρική κιθάρα, αναμετρήθηκαν με πασίγνωστες μελωδίες και πειραματίστηκαν με ρυθμούς από πέντε ηπείρους, έδωσαν στον χτύπο της καρδιάς τον πρώτο ρόλο κι έκαναν εκείνο το βράδυ πολύτιμη μουσική ανάμνηση θερινής νύχτας.

Πολύχρωμες και πολυφωνικές!

Η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs της ξεσήκωσαν το μέγα πλήθος κόσμου που πλημμύρισε το γρασίδι του Μεγάρου και άφησαν το χαρακτηριστικό αποτύπωμά τους εκεί μέχρι την επόμενη μεγάλη συνάντηση.

Διαβάστε επίσης  25 χρόνια Active Member - Μια επετειακή συναυλία στο Θέατρο Πέτρας

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.