No Fake Bone: To EP τους “Silver Monkey” σπάει κόκαλα

Οι No Fake Bone δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2014 στην Αθήνα. Αυτοί είναι ο Σταμάτης Δεληγιάννης (κιθάρα) η Γιούλα Σταθοπούλου (φωνή, σαξόφωνο),  ο Φώτης Φιλιππάτος (τύμπανα) και ο Δημήτρης Κυριαζής (μπάσο). Ξεκίνησαν να παίζουν blues και soul covers. Έπειτα, προχώρησαν στη σύνθεση πρωτότυπου υλικού σε μια φόρμα hard funk ‘n’ roll – όπως οι ίδιοι αποκαλούν τα μουσικά μονοπάτια όπου κινούνται. Ο πρώτος ανεξάρτητος δίσκος τους “Against All Odds“, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017 λαμβάνοντας πολλές θετικές κριτικές.

No Fake Bone

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς, οι No Fake Bone έρχονται να μας παρουσιάσουν τη “Silver Monkey“.

O χαρακτήρας αυτός πραγματεύεται την καταστροφή του κόσμου, σε μια αφήγηση ντυμένη με hard rock – stoner μελωδίες, διανθισμένη με blues λεπτομέρειες. Πηγή έμπνευσης όνειρα και ιστορίες της πόλης.

Τον νέο EP τους  “The Silver Monkey” περιλαμβάνει δύο κομμάτια: το ομότιτλο “The Silver Monkey” και το “Lose The Trail” καθώς και ένα comic. Η ιστορία εκτυλίσσεται περιγράφοντας τον ερχομό της εξωγήινης Silver Monkey στη γη, εξολοθρεύοντας κάθε εχθρό στο πέρασμά της. Στις τριάντα δύο σελίδες του ομότιτλου comic οι στίχοι γίνονται κείμενα ολόκληρα, που υπογράφει η Γιούλα Σταθοπούλου, και οι μελωδικές γραμμές αποκτούν χρώμα και υπόσταση μέσα από τα σχέδια του Σταμάτη Δεληγιάννη. Ο ίδιος, άλλωστε, επιμελήθηκε και το artwork του ΕΡ.

no fake bone

Η σύνθεση και οι στίχοι ανήκουν στους ίδιους. O Παύλος Καραπιπέρης ( των Small Blues Trap) συμμετέχει με τη φυσαρμόνικα του στο “Lose The Trail”. Οι ηχογραφήσεις του ΕΡ έγιναν στο Lefthanded Studio. Η μίξη έγινε από τους Akis Paschal και Στέφανο Μπάμπη (Lefthanded Studio), ενώ το EP ολοκληρώθηκε με mastering του Βασίλη Κορρέ στα Sierra Studios.

Διαβάστε επίσης  Hard Disk Drive"Immortal Nightmares"ατόφιο heavy metal με την goth αισθητική

Το καινούριο άλμπουμ είναι γεγονός και οι No Fake Bone είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις 15 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του six d.o.g.s, μαζί με τους Small Blues Trap.

Το comic έχει ήδη κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία Solaris, Comicon-Shop, ComicStrip, Ναυτίλος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Jemma Books & Comics και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις κόμικς, όπως οι Still Frames/Animated Music, Applied Arts Festival, LA Comics Festival.

Το EP “The Silver Monkey” κυκλοφορεί από σήμερα και μπορείτε να το βρείτε σε φυσική μορφή στα δισκοπωλεία Lab Records, Sound Effect Records και Imantas ενώ φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και να το αποκτήσετε από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες της μπάντας.

Bandcamp:

Youtube:

Spotify: spoti.fi/2k0PzjI

Apple tunes: apple.co/2kxO8ti

ii-tunes: apple.co/2lIa1X2

Ακολουθήστε τους, φυσικά, στα social media τους. Εκεί θα ενημερώνεστε για κάθε μικρή ή μεγάλη έκπληξη που σας επιφυλάσσουν

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης