CineDoc: Ένα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

CineDoc

©CineDoc-Greece

CineDoc. Ένας καθολικά πλέον πολιτιστικός θεσμός της χώρας μας που προάγει το διαόλογο και τις συλλογικές δράσεις. Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την ABCinema, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids, διοργανώνεται από το 2017 και αποτελούν μέρη του κινηματογραφικού δικτύου CineDoc. Η Ρέα Αποστολίδη και η Αύρα Γεωργίου έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του CineDoc.

Το CineDoc Kids αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο μάθησης και διάδρασης τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτικών όσο και από εκείνη των μαθητών. Ποιος είναι ο ρόλος του κινηματογράφου και των media στη ζωή των παιδιών; Με ποιον τρόπο οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν μια πιο θετική στάση για την μάθηση; Ερωτήσεις στις οποίες καλείται κάθε να απαντήσει το φεστιβάλ CineDoc Kids.

Ξεχωρίσαμε μερικές από τις προβολές…

Ο Δάσκαλος είναι το παιδί

Μια ταινία για το εκπαιδευτικό σύστημα Μοντεσσόρι όπως το βιώνουν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών σε ένα γαλλικό σχολείο. Για ένα χρόνο, ο σκηνοθέτης εξοικειώθηκε με το περιβάλλον των παιδιών ώστε να καταλάβει πώς αυτά βιώνουν την αυτονομία και την αυτοεκτίμηση – αξίες στις οποίες η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι αφιέρωσε τη ζωή της.

Ξεπερνώντας τα όρια

Αν ο «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι ήταν ντοκιμαντέρ, θα είχε πρωταγωνίστρια τη χρυσή ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαργκαρίτα Μαμούν. Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τους χιλιάδες θαυμαστές, η προετοιμασία της Ρωσίδας αθλήτριας είναι ένας σκληρός αγώνας να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά της όρια.

Διαβάστε επίσης  Φιλία: Μια αξία που ξεθωριάζει

Ταξίδι στην Γ΄Θέση

Μέσα σε επτά μέρες, το τραίνο Μόσχα-Βλαδιβοστόκ διασχίζει επτά ζώνες ώρας, στη μακρύτερη σιδηροδρομική διαδρομή του κόσμου. Σε αυτό το διάστημα, οι ταξιδιώτες της τρίτης θέσης μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και προσωπικές στιγμές. Ένα σύγχρονο κινηματογραφικό πορτρέτο της Ρωσίας.

Η ανθρωπότητα στο Σκαμνί

Ο Σαλάμ Αλντίν ήρθε από τη Δανία στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διάσωση των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία. Τέσσερις μήνες αργότερα, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Από τις ακτές της Λέσβου ως τα ελληνικά δικαστήρια, η ταινία ακολουθεί την οδύσσεια του Σαλάμ καθώς αυτός δοκιμάζει τα όρια της ανθρωπιστικής βοήθειας και της μεταναστευτικής πολιτικής.

Πληροφορίες-Επίσημη Σελίδα

https://www.cinedoc.gr/

 

Σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες: Η εκπαίδευση και η δημοσιογραφία. Αν και αταίριαστες (κάπως) μεταξύ τους, αυτές οι δυο κρύβουν ολόκληρες ιστορίες...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

catcalling

Catcalling: όχι, δεν είναι κοπλιμέντο!

Το catcalling ή αλλιώς street harassment πρόκειται για λεκτική παρενόχληση
Στην εικόνα απεικονίζονται τρεις γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας. Η κοπέλα στην μέση φοράει ένα πολύχρωμο κασκόλ που κρύβει τη μύτη της από τη μια μεριά και από την άλλη το φοράει ο νεαρός άνδρας, ο οποίος κρατάει ένα ροζ λουλούδι.

Penelope: Αυτό το γουρουνάκι έχασε τη μύτη του για την αγάπη

Το Penelope είναι μια ρομαντική κωμωδία φαντασίας του 2006