Τα γλυκά στη διατροφή

γλυκα στη διατροφη

Γλυκό και διατροφή: Δύο λέξεις αταίριαστες κατά πολλούς, καθώς τα γλυκά κρύβουν πολλές θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να εντάξουμε τα γλυκά στη διατροφή μας, ώστε να μην στερούμαστε. Το μυστικό είναι να έχουμε μέτρο. Δεν επιτρέπεται, δηλαδή, ούτε να τρώμε γλυκά σε καθημερινή βάση ούτε όμως και να μην τρώμε καθόλου.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το ποσό των υδατανθράκων που πρέπει να παίρνουμε μέσα σε μία ημέρα είναι το 10%  των συνολικών θερμίδων. Επομένως, για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας γλυκό θα πρέπει να περιορίσουμε την ποσότητα των υπόλοιπων υδατανθράκων ώστε να βγει η σωστή αναλογία.

Στόχος μίας δίαιτας δεν είναι το να στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις. Αντιθέτως, βασικός στόχος είναι να εξοικειωθούμε με την υγιεινή διατροφή και να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά. Ωστόσο, ποια γλυκά επιτρέπονται κατά τη διάρκεια μίας διατροφής;

Advertisements
Ad 14

γλυκά στη διατροφή

Ας δούμε μερικά επιδόρπια με λίγες θερμίδες:

  • Γλυκά που περιέχουν φυσικά γλυκαντικά, όπως η στέβια. Τα γλυκά αυτά έχουν χαμηλό γλυκαντικό δείκτη και καθυστερούν την εμφάνιση της πείνας. Παράλληλα, έχουν ελάχιστες θερμίδες και οι φυτικές τους ίνες μειώνουν την απορρόφηση του λίπους.
  • Γλυκά του κουταλιού: Τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν καθόλου λιπαρά και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Υπολογίζεται ότι μία μερίδια γλυκό του κουταλιού έχει 100 με 200 θερμίδες σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γλυκά που έχουν τουλάχιστον 600.
  • Μπάρες δημητριακών: Ίσως από τα καλύτερα σνακ στη διάρκεια της ημέρας. Αποτελούνται από δημητριακά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και αποτελούν το κατάλληλο και χορταστικό γλύκισμα μέχρι το επόμενο γεύμα.
  • Γλυκά με κρέμες όπως είναι παραδείγματος χάριν το ρυζόγαλο και η κρέμα καραμελέ. Το ρυζόγαλο συνδυάζει δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προσφέρει μυϊκή τόνωση και περιέχει 300 θερμίδες. Η κρέμα καραμελέ περιέχει βιταμίνες και κρύβει μόνο 70 θερμίδες.
  • Ζελέ φρούτων: Περιέχει φρουκτόζη και αναπληρώνει τη χαμένη ενέργεια. Περιέχει 150 θερμίδες περίπου.
  • Γλυκά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη: Περιέχουν διαφορετικά υλικά και έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά γλυκά, χωρίς να χάνουν από γεύση.
Διαβάστε επίσης  Διακοπές και άσκηση : γυμναστική χωρίς εξοπλισμό

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο.
Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα»
E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το