Μαύρα στίγματα: Έτσι θα τα ξεφορτωθείς άμεσα και γρήγορα

Τα μαύρα στίγματα είναι μικρές, σκούρες βλάβες που εμφανίζονται στο δέρμα μας, συχνά. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ήπιας ακμής, αλλά μπορεί να εμφανιστούν χωρίς να υπάρχουν άλλα σημάδια ακμής. Ο χειρισμός των μαύρων στιγμάτων με τον σωστό τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής.

Ήπιος καθαρισμός και Απολέπιση

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τον καθαρισμό σου, με ένα ήπιο καθαριστικό πρωί και βράδυ. Ο πιο συχνός καθαρισμός μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι η απολέπιση δεν βοηθά ιδιαίτερα με ακμή επιδερμίδα. Αυτό πράγματι ισχύει για τη φλεγμονώδη ακμή. Ωστόσο, για τα μαύρα στίγματα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία φραγμένων πόρων.

Μαύρα στίγματα
Πηγή εικόνας:pinterest.com

Κατάλληλα προϊόντα

Καλό είναι να αποφεύγεις τα βαριά προϊόντα, γιατί φράζουν τους πόρους και μεγεθύνουν το οποίο πρόβλημα. Επέλεξε περισσότερο προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ,  βοηθούν στη διάσπαση της λιπαρότητας στους πόρους. Οι βιταμίνες C και Ε θα σε βοηθήσουν πολύ, είναι δύο συστατικά που καταπολεμούν δραστικά την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Ρετινόλη και Μάσκες αργίλου

Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που βοηθάει στην αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων και συμβάλλει στη λείανση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, στα καλλυντικά εμφανίζεται με τη μορφή των ρετινοειδών. Η χρήση της μπορεί να μειώσει τις κηλίδες, τις λεπτές γραμμές και τους μεγάλους πόρους με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά ομοιομορφία και απαλότητα. Οι μάσκες αργίλου βοηθούν στην απομάκρυνση λιπαρότητας από το δέρμα, κάτι που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φραγμένων πόρων. Οι μάσκες αργίλου θεωρούνται συχνά must-have προϊόν για το λιπαρό δέρμα. Περιέχουν θείο, ένα δραστικό συστατικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. 

Διαβάστε επίσης  Platform sneakers: Το αγαπημένο trend των fashion girls
Advertisements
Ad 14
Μαύρα στίγματα
Πηγή εικόνας: boro.gr

 

Το κόλπο του ατμού

Γέμισε μια κατσαρόλα με 3 ή 4 κούπες νερό προσθέστε και λίγες σταγόνες από χυμό λεμόνι, και μόλις βράσει το μίγμα, απομακρύνετε το σκεύος απ’ τη φωτιά. Στη συνέχεια, στάσου πάνω απ’ τον ατμό. Σκέπασε το πρόσωπό σου με μια πετσέτα. Αν μπορείς μείνε έτσι για 10 λεπτά. Αφού ολοκληρώσεις αυτό το βήμα μπορείς με καθαρά χαρτομάντιλα να πιέσεις κάποια από τα μαύρα στίγματα. Θα δείς ότι θα φύγουν πάρα πολύ εύκολα.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν