Νησιά Φίτζι: Άρωμα Ειρηνικού, φυσικά κάλλη, τροπικές παραλίες

Νησιά Φίτζι: Άρωμα Ειρηνικού, φυσικά κάλλη,τροπικές παραλίες
Πηγή εικόνας: lifo.gr

Τα νησιά Φίτζι είναι νησιωτικό κράτος, το οποίο περιλαμβάνει 322 νησιά, εκ των οποίων τα 106 κατοικούνται μόνιμα, και 522 νησίδες. Στα δύο μεγαλύτερα νησιά, ζει το 87% του συνολικού πληθυσμού. Κυριότερες νήσοι είναι η Viti Levu με έκταση 10 τ.χλμ και η Vanua Levu με έκταση μόλις 5,5 τ.χλμ. Πρωτεύουσα είναι η Σούβα που βρίσκεται στη νότια ακτή της Viti Levu. Τα νησιά Φίτζι για πολλούς θεωρούνται ένας επίγειος παράδεισος με φυσικά κάλλη, τροπικές παραλίες και άρωμα Ειρηνικού. Στο άρθρο αυτό θα ταξιδέψουμε μαζί ως εκεί και θα σου δοθούν διάφορες ιδέες σχετικά με το τι μπορείς να δεις και να κάνεις, όταν επισκεφτείς τα νησιά Φίτζι.

Επίσκεψη στο Denarau

Το Denarau είναι ένα νησάκι που ενώνεται με γέφυρα με το κεντρικό νησί των Φίτζι. Πρόκειται για το πιο τουριστικό μέρος των νησιών Φίτζι και σχετικά το πιο ακριβό, καθώς έχει αρκετά ξενοδοχεία πολλών αστέρων, μαρίνα για yacht και αρκετά ακριβά εστιατόρια. Η θέα της μαρίνας σου δίνει την αίσθηση του εξωτικού τοπίου, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλά δέντρα και κατά βάση φοίνικες. Στο Denarau λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του, μπορείς να βρεις ό,τι θες από άποψη φαγητού, ποτού ρούχων και επωνυμιών. Αρκεί να σκεφτείς ότι στο Denarau υπάρχουν μαγαζιά που μπορούν να σου προσφέρουν το γνωστό ελληνικό “γύρο”, καθώς επίσης και γνωστές επωνυμίες ρούχων όπως gucci, armani και massimo duti. Σίγουρα η εμπειρία από την επίσκεψη σε ένα τέτοιο μέρος το οποίο για τα ελληνικά δεδομένα είναι σχετικά φθηνό, δεν θα πρέπει να λείπει από την ταξιδιωτική εμπειρία σου στα νησιά Φίτζι. Ένα tip που θα σε βοηθήσει, όταν επισκεφθείς τα νησιά Φίτζι, είναι η αναλογία ευρώ με το τοπικό τους δολάριο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να θυμάσαι ότι 10 δολάρια είναι ουσιαστικά 4 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Τα ταξίδια και τα οφέλη αυτών
Denarau-Νησιά Φίτζι
Πηγή εικόνας: booking.gr

Βόλτα στο κέντρο του Νάντι

Το Νάντι αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο των νήσων Φίτζι και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Βίτι Λέβου. Εκεί αξίζει να επισκεφτείς την τεραστίων διαστάσεων αγορά, η οποία διαθέτει ό,τι θέλεις. Μπαίνοντας στην αγορά βρίσκεσαι μπροστά από τεράστιους πάγκους λαχανικών και φρούτων, ενώ συνεχίζοντας παρακάτω μπορείς να βρεις μεγάλους πάγκους με προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας. Στο Νάντι αξίζει να δοκιμάσεις το τοπικό ποτό που πίνουν στα νησιά Φίτζι, το λεγόμενο “κάβα”. Πρόκειται για ένα είδους “σκόνης” από φυτά, το οποίο αναμειγνύεται με νερό και μετά φιλτράρεται από ειδικά δοχεία, ώστε να αφήσει μόνο το χυμό από τα φυτά. Στο Νάντι, θα βρεις κατά βάση εμπορικά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και σουβενίρ, όπως ξύλινες μάσκες και ξύλινα αγαλματίδια.

Nanti
Πηγή Εικόνας: booking.com

Νησιά Φίτζι και γνωριμία με τα φυσικά κάλλη

Τα νησιά Φίτζι διαθέτουν περίπου 1600 χλμ ακτογραμμής και περίπου άλλα τόσα χιλιόμετρα πυκνών δασών. Ξύλινα μονοπάτια θα σε μεταφέρουν στο πιο όμορφο θέαμα της φύσης, οδηγώντας σε να δεις καταπράσινα τοπία, γεμάτα με δέντρα και εξωτικά φυτά. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο αξίζει να δεις, καθώς θα ακούσεις νερά να τρέχουν, θα δεις τεράστια δέντρα αλλά και τεράστιες ρίζες από δέντρα, που θα σε μεταφέρουν σε έναν επίγειο παράδεισο που δεν έχεις φανταστεί. Μάλιστα, στις ζούγκλες των νησιών Φίτζι θα δεις αρκετά δέντρα μεγάλης ηλικίας, τα οποία λόγω του χρόνου και των αλλαγών των καιρικών συνθηκών έχουν αποκτήσει περίεργα σχήματα στους κορμούς και στα κλαδιά τους, δημιουργώντας έτσι ένα ειδυλλιακό τοπίο. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα νησιά Φίτζι προσφέρουν ένα τόσο ειδυλλιακό θέαμα, ενώ παράλληλα είναι αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι κάτι που τα καθιστά ιδανικό προορισμό. Μάλιστα, αν θέλεις να ανακαλύψεις καλύτερα τα φυσικά κάλλη των νησιών Φίτζι, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς τους καταρράκτες Biasevu, που είναι οι πιο δημοφιλείς καταρράκτες των νησιών Φίτζι. Τα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με το μαγευτικό τοπίο που δημιουργούν τα δέντρα και τα φυτά, θα σε μαγέψει!

Διαβάστε επίσης  Σαν Φρανσίσκο: Η γέφυρα για το δικό σου California dreaming
καταρράκτες Biasevu
Πηγή εικόνας: sonyvandevelde.gr

Βόλτα στη Σούβα

Η Σούβα αποτελεί την πρωτεύουσα των νησιών Φίτζι. Εκεί, η ανάπτυξη είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες νησίδες των Φίτζι. Υπάρχουν δηλαδή μεγάλες εμπορικές αλυσίδες φαγητού, όπως τα MacDonald’s και KFC. Στη Σούβα, υπάρχουν συγκεντρωμένα τα μουσεία των νησιών Φίτζι. Μάλιστα, μπορείς να επισκεφτείς το ιστορικό μουσείο, στο οποίο θα μάθεις για την ιστορία και τη συγκρότηση των νησιών καθώς και την αποικιοκρατία που δέχτηκαν από αμερικανικές δυνάμεις κατά τα πρώτα χρόνια. Στη συνέχεια, φεύγοντας από το μουσείο μπορείς να επισκεφτείς το εμπορικό κέντρο της Σούβα. Εκεί, θα έχεις την δυνατότητα να βρεις ό,τι μαγαζί θέλεις, αφού περιλαμβάνει σούπερ μάρκετ, μαγαζιά με είδη ενδυμάτων και υποδημάτων, είδη για το σπίτι και γενικότερα ό,τι θέλεις. Όπως και στο Νάντι, έτσι και στη Σούβα μπορείς να βρεις μια τεραστίων διαστάσεων αγορά με ό,τι θέλεις τόσο από τρόφιμα, όσο και από φρούτα και λαχανικά.

suva-νησιά Φίτζι
Πηγή εικόνας: kayak.gr

Επίσκεψη στο Bird Island

Σ’ αυτόν τον προορισμό θα ανακαλύψεις πολύ καλύτερα τα φυσικά κάλλη και τις τροπικές παραλίες αυτού του τόπου, αφού είναι αμέτρητα. Θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις μέσα σε φοινικόδαση και σε ζούγκλες και να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά των τροπικών παραλιών των νησιών Φίτζι. Μάλιστα, όντας ένα μέρος ταυτισμένο με τα watersports, στα Φίτζι θα έχεις τη δυνατότητα να εξερευνήσεις τη θάλασσα και να βρεις τα όμορφα κοχύλια και διάφορα είδη ψαριών στο βυθό της θάλασσας.

Νησιά Φίτζι
Πηγή εικόνας: sirenfleet.com

Στο άρθρο αυτό λοιπόν ταξιδέψαμε μαζί ως τα νησιά Φίτζι, ένα σύμπλεγμα νησιών του Ειρηνικού στο οποίο πέρα από τροπικές παραλίες, υπάρχουν και φυσικές ομορφιές που αξίζει να δεις. Ελπίζω οι ιδέες που δόθηκαν σε αυτό το άρθρο να είναι αρκετά δελεαστικές και σύντομα να επισκεφτείς τα νησιά Φίτζι. Μην ξεχνάς ότι όντας ένα τροπικό νησί, αξίζει να το επισκεφτείς και το χειμώνα και το καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης  9+1 ρομαντικοί προορισμοί μόνο για δύο

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • Φίτζι. Ανακτήθηκε από: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%AF%CF%84%CE%B6%CE%B9
  • Προορισμός Φίτζι. Ανακτήθηκε από: https://www.versustravel.eu/destination.asp?did=108
  • Πως να κάνεις ένα φθηνό ταξίδι στα Φίτζι. Ανακτήθηκε από: https://happytraveller.gr/fthino-taxidi-fiji/
  • Φίτζι: o τροπικός παράδεισος επί της γης. Ανακτήθηκε από: https://happytraveller.gr/fiji/

Γεια! Είμαι η Στέλλα. Γέννημα-θρέμμα Ηρακλειώτισσα με τρελή αγάπη για τον τόπο αυτόν αλλά και εξίσου μεγάλη αγάπη για την Μυτιλήνη, όντας φοιτήτρια εκεί. Είμαι κυκλοθυμική και μέσα στις αντιθέσεις. Ειρωνική από κούνια, φανατικά ρομαντική, οργανωτική και τρομερά αγχώδης. Με εξιτάρει να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω! Μπορεί να φαίνομαι ξινή και απόμακρη κάποιες φορές αλλά μπορείς να πλησιάσεις άφοβα. Είναι ο τρόπος άμυνας μου. Έμπνευση μου τα πάντα και οι πάντες, κάθε ώρα και στιγμή.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και