Ανδρική Γοητεία σε σειρές εποχής (Μέρος 2)

Οι σειρές εποχής μας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και δεν παύουν να διατηρούν το ενδιαφέρον μας. Ένα από τα στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού είναι ασφαλώς και η παρουσία γοητευτικών ανδρών ηθοποιών στις σειρές αυτές.

Το δεύτερο μέρος είναι λιγάκι πιο «ψαγμένο» από το πρώτο και περιλαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς άνδρες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν σε σειρές εποχής.

Για όσους δεν πέτυχαν το πρώτο μέρος όταν δημοσιεύτηκε αξίζει να το διαβάσετε πριν ή αφότου τελειώσετε την ανάγνωση του δεύτερου μέρους που είναι ισάξιο (αν όχι καλύτερο):

 

  1. George Blagden (Versailles)

εποχής

Παρότι στο ρόλο του ως Athelstan ο ηθοποιός George Blagden δεν προκαλεί ρίγη συγκίνησης στον γυναικείο πληθυσμό, υποδυόμενος τον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο τον 14ο (ή αλλιώς βασιλιά Ήλιου) μας δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Περιστοιχισμένος από αμέτρητες αριστοκράτισσες που αποζητούν ένα και  μόνο  βλέμμα του στην αυλή των Βερσαλλιών, ο George Blagden ως Λουδοβίκος 14ος σίγουρα είναι ένας βασιλιάς που δεν ελκύει μόνο εξαιτίας της εξουσίας που διαθέτει.

 

  1. David Oakes (Victoria, The White Queen, The Borgias)

εποχής

Έχοντας ξεχωρίσει τον David Oakes από τον ρόλο του ως William Hamleigh στη σειρά «Pillars of the Earth/Στυλοβάτες της Γης», δεν γινόταν να μην τον «ακολουθήσω» και στη συμμετοχή του στις σειρές εποχής The Borgias/Βοργίες και Victoria.

Με ιδιαίτερη ομιλία, ανάλαφρο στυλ και πολύ ταλέντο, ο David Oakes έχει κερδίσει πολλές καρδιές και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

  1. James Norton (War & Peace)

εποχής

Τον James Norton τον είδα πρώτη φορά στην πετυχημένη αστυνομική σειρά The Happy Valley, σε ένα ρόλο τελείως διαφορετικό από αυτόν που έχει στη δημοφιλή σειρά εποχής War & Peace/Πόλεμος και Ειρήνη. Φορώντας την στολή του Ρώσου πρίγκιπα Andrei Bolkonsky, ο James Norton μας κάνει να καταλάβουμε πως του πάει απόλυτα και το αριστοκρατικό στυλ.

Διαβάστε επίσης  18 Νέες σειρές για να περάσεις το 2018

 

  1. Tom Hardy (Wuthering Heights, Taboo)

εποχής

Όπως και στην περίπτωση του Henry Cavil, ο δημοφιλής ηθοποιός Tom Hardy είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο γυναικείο κοινό. Τον ρόλο του Heathcliff στα Ανεμοδαρμένα Ύψη τον έχουν υποδυθεί αρκετοί ηθοποιοί αλλά ο Tom Hardy κατάφερε να του δώσει και κάτι από τη δική του «σκληρή» γοητεία. Τελευταία έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε στη σειρά εποχής Taboo, που εξελίσσεται στο Βικτωριανό Λονδίνο.

 

  1. Benedict Cumberbatch (Parade’s End)

εποχής

Ο αγαπημένος μας ως αλαζόνας Sherlock, Benedict Cumberbatch, πρωταγωνιστεί και στην εξαιρετική σειρά εποχής με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, “Parade’s End”. Ανάμεσα σε 2 γυναίκες (σύζυγο και ερωμένη) ο Benedict Cumberbatch μας δείχνει την ευαίσθητη πλευρά ενός ανθρώπου που δίνει μάχη μεταξύ των «θέλω» και των «πρέπει» στη ζωή του.

 

  1. Dan Stevens (Downton Abbey)

γοητεια εποχης - Dan Stevens

Για φανατικές τηλεθεάτριες του Downton Abbey, ο  Dan Stevens στο ρόλο του ως Matthew Crawley είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της σειράς όσον αφορά εξωτερική εμφάνιση και γοητεία. Φαίνεται πως σειρές με πρωταγωνίστρια την αριστοκρατία της Αγγλίας μας επιφυλάσσουν αρκετές όμορφες εκπλήξεις όπως αποδεικνύει η περίπτωση του Matthew Crawley.

 

  1. Colin Firth (Pride & Prejudice)

εποχής

Τελευταίο (αλλά καθόλου καταϊδρωμένο) άφησα τον Colin Firth ως κύριο Darcy στη μίνι σειρά εποχής Pride & Prejudice/ Περηφάνια και Προκατάληψη. Η ψηλή κορμοστασιά, η εγγλέζικη προφορά και το αριστοκρατικό στυλ του Colin Firth έδωσαν έναν από τους πιο αξέχαστους Darcy στην  τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο (για να μην πω τον πιο αξέχαστο αλλά αυτή είναι καθαρά η προσωπική μου γνώμη).

 

Όπως τόνισα και πριν, η λίστα αυτή δεν εξαντλεί το θέμα. Άλλωστε η ομορφιά και η γοητεία είναι καθαρά υποκειμενικά ζητήματα. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να παρακολουθούμε σειρές (και ειδικότερα σειρές εποχής) για να ανακαλύπτουμε και άλλους «θησαυρούς» που θα κάνουν την τηλεοπτική μας εμπειρία ακόμη καλύτερη απ’ όσο ήδη είναι!

Διαβάστε επίσης  Το «ευχάριστο» πρωινό ξύπνημα στην ελληνική τηλεόραση

 

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του