It’s “Elementary”, my dear Watson!

17 Νοεμβρίου 2016

Είναι το Elementary η εξέλιξη του Sherlock Holmes; Αξίζει κάποιος να δει μια όχι και τόσο παραδοσιακή εκδοχή του πολυδιάστατου detective; Είναι τόσο καλός, όσο ο Robert Downey Jr και o Benedict Cumberbatch; Η απάντηση είναι απλή, βέβαια είναι.

Οι ταινίες του Sherlock ήταν πολύ καλές και ατμοσφαιρικές και μας μετέφεραν πολύ καλά στην εποχή και στις υποθέσεις του. Μέτα ήρθε η ομώνυμη σειρά του BBC που είναι όσο Βρετανική πρέπει! Μας σύστησε τον εξαιρετικό πρωταγωνιστή της Benedict Cumberbatch, (απίστευτος και στην καλύτερη ταινία της Marvel Dr Strange) και είπαμε μια χαρά, τι άλλο μπορεί να δώσει μια σειρά ή ταινία Sherlock; Την πιο σύγχρονη εκδοχή του.

images

Τι εννοούμε όμως σύγχρονη; Αρχικά απομυθοποιεί τον Watson, πάει ο Watson που ξέραμε, πλέον είναι η Watson. Επίσης γιατρός που σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα αλλά το πιο ανατρεπτικό, είναι γυναίκα. Όπως και ο μεγάλος εχθρός του Sherlock ο Moriarty  έχει μια βασική διαφορά σε αυτή την σειρά και λέω να μην την πω γιατί κάποιοι μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν τη σειρά από την αρχή.

Advertisements
Ad 14

Στο Elementary τον Sherlock ενσαρκώνει Jonny Lee Miller, τον οποίο μπορεί κάποιοι να θυμάστε κι από το Dexter, όπου συστήνονταν ως Jordan Chase. O Sherlock παραμένει ένας ευγενής Βρετανός. Τα προβλήματα του όμως με τα ναρκωτικά τον οδηγούν σε κέντρο αποτοξίνωσης και από εκεί στην Νέα Υόρκη για μια νέα αρχή. Εκεί θα βρει την Watson που θα ξεκινήσει μαζί του σαν σύμβουλος/προστάτης νηφαλιότητας. Αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί…

Διαβάστε επίσης  Steven Spielberg: Νέα επαγγελματικά σχέδια

elementary-1387415

Η σειρά είναι καλογραμμένη με ωραία και σταθερή πλοκή. Ο Sherlock είναι αντιμέτωπος τόσο με τα πάθη του όσο και με την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων του. Εκτός, δηλαδή, από μια σειρά εξιχνιάσεων διαφόρων υποθέσεων εγκληματικής φύσης, η σειρά αρχίζει και αναπτύσσει τον χαρακτήρα τόσο του Sherlock αλλά και όσων τον πλαισιώνουν. Η εξέλιξή τους, που είναι ένα σημαντικό στοιχείο της σειράς, δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που τη βγάζει εκτός πλαισίου μια απλής αστυνομικής σειράς. Αξίζει μια ώρα από την εβδομάδα σας για να παρακολουθήσετε το επεισόδιο. Αλλά και για όποιον σκέφτεται να αρχίσει τώρα, η σειρά τώρα διανύει τον 5ο κύκλο της. Και τι είναι τέσσερις κύκλοι…; Δύο χειμωνιάτικα Σ/Κ!!!

elementary_intertitle

Αν έχετε κάποια πρόταση για κάποια σειρά που πιστεύετε ότι αξίζει αφιέρωμα, μην ντραπείτε… Γράψτε μας για αυτήν στα σχόλια!

Γεία, είμαι ο Γιάννης και είμαι γεννημένος το κοντινό 1994 στην Αθήνα. Ασχολούμαι με το Μάρκετινγκ καθώς είμαι τελειόφοιτος του ομώνυμου τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας. Τον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με διάφορα κι ένα από αυτά είναι να βλέπω σειρές και ταινίες. Σχολιάζω,κρίνω, αναπολώ και δυσανασχετώ με αυτά που μερικές φορές βλέπω. Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.