Sherlock, Season 4: Το trailer προμηνύει μια σκοτεινή σεζόν!

“Did you miss me?” Φυσικά και μας έλειψε! Τώρα, πλησιάζει η στιγμή που ο αγαπημένος μας Sherlock θα επιστρέψει στις οθόνες μας, μετά από αναμονή δύο ετών. Η νέα σεζόν έρχεται την Κυριακή, σαν άλλος Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς και μέχρι να πούμε “τι ωραία, τι καλά, έχει Sherlock”, θα μας έχει αφήσει και πάλι στη μοναξιά μας! Γιατί, όπως θα ξέρετε όσοι παρακολουθείτε τη σειρά, ο Sherlock δεν είναι και για χόρταση. Τρία επεισοδιάκια και ευχαριστημένοι να είστε, γιατί ο Moffat και ο Gatiss έχουν να βγάλουν και Doctor Who.

Τι να περιμένουμε, όμως από αυτά τα τρία νέα επεισόδια; Και πού είχαμε αφήσει το τρελό παρεάκι στο τέλος της τρίτης σεζόν; Δε χρειάζεται καν να προειδοποιήσουμε ότι ακολουθούν SPOILERS και ότι προχωράτε με δική σας ευθύνη!

Sherlock -Season 3-Recap

Advertisements
Ad 14

Ο Sherlock, λοιπόν, έχει σκοτώσει τον απαίσιο έως και σιχαμένο -θυμηθείτε τη σκηνή στο τζάκι- Charles Augustus Magnussen , για να προστατεύσει τον John, τη Mary και το μωρό που περιμένουν. Σε μια από τις συγκινητικότερες σκηνές του, ο Sherlock μας δείχνει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει και πόσα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει προκειμένου να προστατεύσει όσους αγαπάει.

Sherlock - Season 3- Recap

Επειδή, όμως, ο Mycroft είναι το Βρετανικό κράτος και επειδή ο Sherlock ευθύνεται για πολλές συλλήψεις και φυλακίσεις εγκληματιών, με αποτέλεσμα η δική του φυλάκιση σε κάποιο σωφρονιστικό ίδρυμα, να διακινδυνεύει να προκαλέσει εξέγερση, αντί να τον στείλουν εκεί, επιλέγουν να τον στείλουν σε μυστική αποστολή στη Μέση Ανατολή. Η επιβίωσή του σε αυτήν, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, με τον Mycroft να του δίνει έξι μήνες ζωής. Και ενώ ο Sherly βρίσκεται στο αεροπλάνο που έχει μόλις απογειωθεί, ξαφνικά στις οθόνες όλης της χώρας εμφανίζεται ένα “DID YOU MISS ME?“.

Διαβάστε επίσης  Game of Thrones: «The cast remembers»

Κανείς δεν πιστεύει αυτό που βλέπει όταν στις οθόνες εμφανίζεται και ο Moriarty! Ο Mycrofoft τηλεφωνεί στον αδερφό του και δίνει τέλος στην “εξορία” του. Το special επεισόδιο “The Aboninable Bride” δεν βοήθησε να απαντηθεί το ερώτημα που μας έκαιγε, μιας και διαδραματιζόταν σχεδόν ολόκληρο στο mind palace του Sherlock. Πώς, στο καλό, μπορεί να είναι ζωντανός ο Moriarty?!? Τον είδαμε μπροστά στα μάτια μας να τινάζει τα μυαλά του στον αέρα! Πώς γίνεται να επιβίωσε από αυτό; Έτσι, εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην τέταρτη σεζόν που έρχεται την Πρωτοχρονιά…

Και μετά, ήρθε το trailer. Και η αλήθεια είναι ότι μας τρόμαξε κάπως.

Something’s coming… Maybe it’s Moriarty, maybe it’s not… Something’s coming.” λέει ο Sherlock στα πρώτα δευτερόλεπτα του trailer, δίνοντας το στίγμα μιας αόρατης επικείμενης απειλής. Τι έρχεται; Και γιατί φοβίζει τόσο τον Sherlock; Και μετά βλέπουμε αυτό και τα πράγματα γίνονται χειρότερα:

Sherlock-Trailer-MaxMag

Ποιον παρακολουθεί ο John στο κρεβάτι του νοσοκομείου, συνδεδεμένο με ορούς και καρδιογράφους; Οι δημιουργοί της σειράς μας είχαν προειδοποιήσει για κάποιο εξαιρετικά επίπονο για τους fans γεγονός στην 4η σεζόν. Στη συνέχεια, ο αγαπημένος μας ντετέκτιβ μας διαβεβαιώνει ότι όταν αυτό που περιμένει, ξεκινήσει, εκείνος θα το καταλάβει. Στο επόμενο καρέ, εμφανίζεται η νέα προσθήκη στο καστ για την 4η σεζόν, ο κάπως ανατριχιαστικός Toby Jones. “We’re going to have endless fun, mr Holmes, aren’t we?” λέει στον Sherlock, για να πάρει την απάντηση “No. Not endless“. Δεν ξέρω για εσάς, εμάς πάντως μας φάνηκε κάπως απειλητικός αυτός ο διάλογος. Και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης  2ος κύκλος Mindhunter: Το κυνήγι διαβολικών μυαλών συνεχίζεται

Sherlock-Trailer-Season4-TobyJones-MaxMag

Ένα σατανικό και κάπως τρελαμένο (;;;) γέλιο ακούγεται και η Molly Hooper σε κατάσταση απόγνωσης, προσπαθεί για ακόμα μια φορά να συνεφέρει τον Sherlock. “For Christ’s sake, Sherlock, this is not a game!” του φωνάζει.  Η εικόνα του Sherlock που αντικρίζουμε στο επόμενο πλάνο, είναι η πιο σοκαριστική στιγμή αυτού του trailer. Έχει ένα ύφος που δεν έχουμε ξαναδεί να “κοσμεί” το προσωπάκι του Benedict Cumberbatch (sorry, αδυναμίες είναι αυτές!). Τι μπορεί να είναι τόσο σκληρό, που να έχει αναγκάσει τον συνήθως ψύχραιμο ντετέκτιβ να πάρει αυτή την έκφραση;

Sherlock-Season4-Trailer-MaxMag

Το γέλιο τελικά ανήκει στον Toby Jones, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι εκείνος είναι ο βασικός “κακός” της σεζόν και πιθανώς ο εγκέφαλος για όσα συμβούν στους αγαπημένους μας ήρωες.

Sherlock

“EVERYTHING THEY KNOW WILL BE TESTED” μας προειδοποιεί το trailer. “EVERYONE THEY KNOW IS UNDER THREAT” (Τι γίνεται Παναγία μου;!;) O Sherlock κάποιον πυροβολεί, ένα αυτοκίνητο σε έρημη τοποθεσία εκρήγνυται και η Mrs Hudson ρίχνει ένα βρισίδι στον Mycroft. Τι μπορεί να έκανε ο μεγάλος αδερφός και να του τα χώνει μέχρι και η αγαπημένη μας σπιτονοικοκυρά;

Sherlock-Season4-Trailer-MaxMag

“The roads we walk have demons beneath and yours have been waiting for a long time” λέει ο Mycroft, ενώ εμείς βλέπουμε τον John να κοιτάζει το άδειο διαμέρισμα του Sherlock, νοσοκόμες να τρέχουν στους διαδρόμους του st. Bart’s και ένα πλάνο που μας θυμίζει κάτι από Moriarty να περπατάει σε μια παραλία. Επέστρεψε στ’ αλήθεια; Πώς; Και επιστρέφει το σοκαρισμένο ύφος του Sherlock, που μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο βλέπουμε σε αυτό το ενάμισι λεπτό που διαρκεί το trailer.

Sherlock-Season4-Trailer-MaxMag

Και για να μη μας αφήσουν με την ψυχή στο στόμα, ή για να παίξουν λίγο με τις αντοχές και την υπομονή μας, ως τελευταία σκηνή του trailer επιλέγουν έναν πιο ανάλαφρο διάλογο μεταξύ Sherlock και Mycroft, όπου ο πρώτος ως συνήθως, ζητάει να τον κρατούν ενήμερο αλλά δεν έχει ιδέα για ποιο ακριβώς πράγμα!

Διαβάστε επίσης  Τηλεοπτικές σειρές με ψυχολογικά κίνητρα

Και πάνω που πηγαίναμε να ηρεμήσουμε από αυτό το trailer, λίγο καιρό αργότερα έσκασε στις οθόνες μας και ένα teaser, των 47 δευτερολέπτων, το οποίο αποδείχτηκε αρκετό για να μας τρελάνει τελείως. “IT’S NOT A GAME ANYMORE” μας προειδοποιεί αυτή τη φορά και ο Toby Jones αναρωτιέται “What’s the very worst you can do to your very best friends? Tell them your darkest secret.”

Ένα πιστόλι περνά από τα χέρια του Sherlock σε αυτά του John, ενώ σε άλλη σκηνή βρίσκονται σε ένα μάλλον σφραγισμένο δωμάτιο μαζί με τον Mycroft. Εκεί ο Sherlock λέει μία φράση που ποτέ, μα ποτέ, αλλά ποτέ, δεν περιμέναμε να ακούσουμε από τα χείλη του! Και αυτό μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είδαμε στα συνολικά 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα που διαρκούν το trailer και το teaser μαζί! Ποια είναι αυτή; Δείτε!

Sherlock-ILoveYou-Season4-Teaser-MaxMag

Σε ποιον να αναφέρεται; Και γιατί; Τι έχουν σκεφτεί αυτή τη φορά οι Moffat και Gatiss για να μας τρελάνουν; Θα είναι άραγε χειρότερο από το φινάλε της 2ης σεζόν, όπου ο Sherlock πήδηξε από την ταράτσα, αφήνοντας έναν John απαρηγόρητο και ένα fandom στα κάγκελα; Ας ελπίσουμε, μέρες που είναι, πως όχι. Αλλά, η εμπειρία μάς έχει διδάξει να μην τρέφουμε τέτοιες ελπίδες όταν πρόκειται για αυτό το συγγραφικό δίδυμο.

Το μόνο που μας μένει είναι να περιμένουμε. Ο Sherlock επιστρέφει την Κυριακή 1 Ιανουαρίου του 2017 στο BBC, με το επεισόδιο “The Six Thatchers”. 

 

 

 

Πειραιώτισα με καταγωγή από την Κρήτη, γεννημένη πριν από περίπου ένα τέταρτο του αιώνα (του 20ού τσεκαρισμένο, αν και απίστευτο καμιά φορά!) και λάτρης της Jane Austen! Marketer, fashion lover, TV junky, βιβλιοφάγος, παιδί των 90s και γενικότερα ονειροπόλος, καθότι Ιχθύς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,