Θεατρικό Εργαστήρι Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

Θεατρικό Εργαστήρι

Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

Συνεπείς στην προσπάθειά μας για αδιάλειπτη πολιτιστική παρουσία στην περιοχή με ένα συνεχές πρόγραμμα δράσεων, που δίνουν διεξόδους για δημιουργία, καλλιτεχνική έκφραση, επικοινωνία και τελικά ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, δημιουργούμε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, έχοντας πλάι μας καταξιωμένα και εξειδικευμένα ονόματα του χώρου του θεάτρου στη χώρα μας.

Advertisements
Ad 14

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά και των όμορων Δήμων.  Σε όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες:  θεατρόφιλους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους, όσοι έχουν ανησυχίες και αναζητούν κάτι νέο στην καθημερινότητά τους.

ΕΛΑΤΕ!  Φορέστε άνετα ρούχα, ντυθείτε τον έξω καρδιά εαυτό σας και εμπιστευτείτε μας!…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2017

Στο ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:Δευτέρα 9, 16, 23, 30 – 7:00μ.μ. – 10:00μ.μ.

«Η ΣΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»

 

Γνωριμία με την φιλοσοφία και τις τεχνικές της theatre de complicite.

Η ανακάλυψη της σχέσης μεταξύ των κινήσεων της φύσης και του ανθρώπινου σώματος.  Μέσω της φαντασίας και του αυθορμητισμού, δημιουργούμε τα δικά μας «μικρά θεατρικά έργα», βασιζόμενοι στο παιχνίδι και την ομαδική διαδικασίας.

 

Διδάσκει: ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ

Ηθοποιός, ένας εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών της νέας γενιάς, μέλος της theatre de complicite.  Έχει διδάξει ως επίκουρος καθηγητής στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε δραματικές σχολές, σε οργανωμένα θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης  Η Κατερίνα της καρδιάς μας...πάει θέατρο

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:  Κυριακή 5, 12, 19, 16 – 12:00 με 3:00μ.μ.

«Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»

Τέταρτη Διάσταση

Συνάντηση με πρόσωπα του μύθου.

Θυσίες, ηρωισμοί, πόλεμοι.

Ενδοσκόπηση. Αυτοανάλυση. Ενόραση.

Ο χρόνος σε κύκλο.

Τέταρτη Διάσταση.

Η διάσταση που παίρνουν τα πράγματα στη συνείδηση ενός ανθρώπου.

 

«Τι ήσυχα που γκρεμίζεται μέσα στην ποίηση ο χρόνος»

    Γιάννης Ρίτσος

 

Διδάσκει: ο ΚΟΡΑΗΣ ΔΑΜΑΤΗΣ

Σκηνοθέτης –  Ηθοποιός – Παιδαγωγός

 

Με σημαντικές σκηνοθεσίες για το Εθνικό Θέατρο, για  Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα, για το Φεστιβάλ Αθηνών και για το ελεύθερο θέατρο.  

Διδάσκει υποκριτική, ορθοφωνία και κίνηση, 41 χρόνια, σε δραματικές σχολές. Έδωσε επτά σεμινάρια πάνω στην τεχνική έκφρασης του σώματος και της φωνής.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ: Δευτέρα 6, 13, 20, 27 – 7:00μ.μ. – 10:00μ.μ.

«ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ» (ορθοφωνία)

 

Το μάθημα θα ασχοληθεί με την εκφραστικότητα της Ανθρώπινης φωνής.  Θα εξεταστούν στοιχεία της προφοράς, θα ερευνηθεί η αναπνοή, και το σημαντικότερο, όλα αυτά θα εφαρμοστούν στο κείμενο με επίκεντρο την προσωπική σχέση ανάμεσα στον χρήστη της φωνής στην αλήθεια των λόγων του και την πειθώ.

 

Διδάσκει: ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ

Ηθοποιός και καθηγητής της Αγωγής της Φωνής, πιστοποιημένος από την Kristin Linklater.  Διδάσκει Αγωγή της Φωνής, υποκριτική και δημόσια ομιλία.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ «Δύο μήνες παρέα με τον Σαίξπηρ» (με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του)

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Δευτέρα 3, 7:00μ.μ. – 10:00μ.μ.

«ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΙΞΠΗΡ»

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο σημαντικός φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής, κριτικός θεάτρου, καθηγητής θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ»

Διαβάστε επίσης  Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Εργαστηρίων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

 

Δευτέρα 24, 7:00 – 10:00μ.μ.

«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ»

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε Σεμινάριο ή Εργαστήρι Θεάτρου, θα μελετήσουμε, θα ακούσουμε, θα χαρούμε και τελικά θα τραγουδήσουμε τραγούδια αγαπημένα της εποχής του Σαίξπηρ, που έντυναν μελωδικά τις παραστάσεις των έργων του!

Το σπάνιο αυτό υλικό θα μας γνωρίσει ο σημαντικός ερμηνευτής ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, με την συνεργασία του μουσικού Γιάννη Φιλιππουπολίτη.

 

 

ΜΑΪΟΣ: Δευτέρα 8, 15, 22, 29 – 7:00μ.μ. – 10:00μ.μ.

«ΣΑΙΞΠΗΡ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ»

 

«Μόνο όταν ξεχάσουμε τον Σαίξπηρ μπορούμε να αρχίσουμε να τον βρίσκουμε»

Κάτω από το πρίσμα της εμβληματικής αυτής φράσης του Πήτερ Μπρουκ το  σεμινάριο ενδιαφέρεται μέσα από συγκεκριμένες σκηνές να ψηλαφίσει ενδεικτικά την ιδιαιτερότητα των χαρακτήρων του Σαίξπηρ. Ως ζωντανά πλάσματα ενός προοδευτικού θεάτρου, ως εξαιρετικά ανθρώπινα όντα,  που μόνο με θαυμασμό και έκπληξη μπορούμε να τα ανακαλύψουμε και να τα εκφράσουμε.

Η στροφή στα κλασικά κείμενα και στις μεγάλες αλήθειες τους είναι επιτακτική και αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας

Διδάσκει: ο ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ

Σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, εκπαιδευτικός και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, που ζωντάνεψε και αναμόρφωσε πλήρως.

Με αφορμή την ρηξικέλευθη παράστασή του στον «Ριχάρδο τον Γ΄» θα διδάξει σκηνές και ρόλους με τρόπο σύγχρονο, άμεσο και πρωτότυπο.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2016

Email:

Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου: Νανά Νικολάου, τηλ: 6973313690

Γραφείο Δημοτικού Θεάτρου: κ. Δημήτρης Καραγιώργος τηλ: 22940 69822

 

 

 

 

 

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

μπλε ροζ

Γιατί μπλε για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια;

Ένα διακριτό έμφυλο στερεότυπο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως,

 Πηνελόπη Αλεξίου: Στα χνάρια της ποιητικής συλλογής “Πένθιμη Γη”

Η Πηνελόπη Αλεξίου, κοινωνική ανθρωπολόγος και ποιήτρια, συστήνεται στο λογοτεχνικό