«Κάτι σαν Κήπος» στο Studio Μαυρομιχάλη για τους μικρούς μας φίλους

Κάτι σαν Κήπος

Την παιδική παράσταση «Κάτι σαν Κήπος» είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στον ιδιαίτερο χώρο του Studio Μαυρομιχάλη. Η βρεφική για την ακρίβεια παράσταση από την ομάδα Artika που ολοκλήρωσε αυτό το μήνα τον τρίτο κύκλο παραστάσεων, είναι η ιδέα και σκηνοθεσία της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 1-5 έτους.

Αρχικά μπαίνοντας στην αίθουσα, οι γονείς αγκαλιά με τα παιδιά τους, κάθισαν οκλαδόν μετά από ένδειξη των φροντιστών του θεάτρου. Ο λόγος για να μπορούν να τους εξηγούν τις αλληλεπιδράσεις της παράστασης, όπως έγιναν μέσα από τις κινήσεις, τα χρήματα και τους ήχους.

Η παράσταση ξεκινάει και μας ξεναγεί σε έναν κήπο, όπου οι δυο ερμηνευτές (Βασίλης Καζής, Κλεονίκη Καραχάλιου) γίνονται το αγόρι και το κορίτσι που κατοικούν εκεί και να εξερευνούν την φύση γύρω τους.

Το αγόρι και το κορίτσι έχουν σκηνική παρουσία νεαρών ατόμων για να διευκολύνουν τα παιδιά θεατές στην κατανόηση του σεναρίου. Τόσο εύστοχο όπου και εμείς οι μεγάλες θεατές μαγευτήκαμε από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν και συναισθάνθηκαν στον χώρο. Οι θεατρικές τους κινήσεις είναι με τέτοιο τρόπο «μεγάλες» ώστε να γοητεύουν, όταν π.χ. απλά μπορεί να κάνουν έναν κύκλο ή να περπατούν δεξιά και αριστερά. Ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται η κίνηση σε συνάρτηση με την ομιλία και τα σκηνικά, προσέδωσε κάτι μαγευτικό, ταξιδιάρικο, ονειρικό, χαλαρωτικό, αλλά γεμάτο ενέργεια και τραγούδι. Αυτό φάνηκε και από τους θεατές, γονείς και παιδιά, ότι η ιστορία του κήπου τους αγκάλιασε όλους και κατάφερε να τους προβάλλει τα όμορφα μηνύματα της κοινωνικότητας και της συνύπαρξης με αριστοτεχνικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης  Εργοστάσιο Ονείρου: "Θέλουμε η κάθε μας παράσταση να προσφέρει πραγματικά μηνύματα στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές!"

Η παράσταση διήρκεσε 35 λεπτά και μετά για επόμενα 10 λεπτά, η συνέχεια είχε διάδραση, με μερικά από τα παιδιά να προχωρούν εντός της σκηνής για να εξερευνήσουν τον χώρο! Εν τέλει, είναι μια παράσταση που αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες, και μας μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους τις πανανθρώπινες αξίες της ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση, δείτε εδώ

Απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και νυν φοιτήτρια στον "Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" του ΕΑΠ. Μαζί εξερευνούμε θέματα πολιτισμού, όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, το βιβλίο και συζητάμε ακόμα περισσότερα μέσα από συνεντεύξεις. Στάση ζωής: "Rhythm is a dancer....! "

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

αγνοούμενοι

Αγνοούμενοι της Κύπρου, η ανοιχτή πληγή του Αττίλα

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό