Μόμο του Μίχαηλ Έντε από το Εθνικό Θέατρο

[punica-dropcap]Τ[/punica-dropcap]ι είναι ο χρόνος; Πώς γίνεται, ενώ περπατάς αργά, να πηγαίνεις πολύ γρήγορα; Γίνεται να κλέψεις τον χρόνο των ανθρώπων; Και ποιο είναι αυτό το μικρό κορίτσι με το περίεργο όνομα που η τύχη του κόσμου είναι στα χέρια της;

Ένα αλληγορικό παραμύθι για τον χρόνο που μετριέται με τους χτύπους της καρδιάς μας. Ένας ύμνος στην αλήθεια, την αγάπη και τη φιλία που ζωντανεύει σε μια μουσικοθεατρική παράσταση, γεμάτη χιούμορ, χορό και σασπένς μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η ιστορία ξεκινά στα ερείπια ενός παλιού θεάτρου έξω από μια μεγάλη πόλη. Εκεί κατοικεί ένα μικρό, παράξενο κορίτσι, η Μόμο, που έχει ένα καταπληκτικό χάρισμα: είναι υπέροχη ακροάτρια. Όταν οι Γκρίζοι Κύριοι εισβάλλουν στη ζωή των κατοίκων της μεγάλης πόλης οι άνθρωποι αλλάζουν σαν να έχουν μια απροσδιόριστη αρρώστια…

Το βιβλίο- ορόσημο του Έντε, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γερμανία το 1973, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και χαρακτηρίστηκε από κριτικούς αλλά και φιλοσόφους ως «ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα». Η ιστορία της Μόμο, παρότι γραμμένη στη δύση του προηγούμενου αιώνα, είναι η ιστορία των σημερινών παιδιών: αυτών που μεγαλώνουν σ’ έναν κόσμο που μοιάζει να βρίσκεται διαρκώς σε αντίστροφη μέτρηση, σ’ έναν κόσμο που δεν έχει χρόνο για παιδιάστικα καμώματα, για άσκοπες περιπλανήσεις, για παιχνίδια και φανταστικές εξερευνήσεις, για οτιδήποτε με λίγα λόγια δεν μετριέται, δεν ζυγίζεται και δεν ορίζεται.

Συντελεστές παράστασης

Κίρα Σίνου μετάφραση, Ελένη Ευθυμίου Σκηνοθεσία – Μουσική, Σοφία Ευτυχιάδου Διασκευή – Δραματουργία, Ζωή Μολυβδά – φαμέλη Σκηνικά, Λουκία Χουλιάρα Κοστούμια, Βιτόρια Κωτσάλου Κίνηση, Σάκης Μπιρμπίλης Σχεδιασμός φωτισμών, Μελίνα Παιονίδου Μουσική διδασκαλία, Οδυσσέας Γκάλλιος Ηχητικός σχεδιασμός, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Σχεδιασμός-Εικαστική επιμέλεια Βίντεο, Δημήτρης Ζάχος Μοντάζ-Κινηματογράφιση Βίντεο, Μαριάνθη Γραμματικού Βοηθός σκηνοθέτη, Διδώ Γκόγκου Βοηθός σκηνογράφου, Σάλυ Αλάραμπι Βοηθός ενδυματολόγου, Ιωάννα Κωνσταντινίδη Αρχιτεκτονική εποπτεία.

Διαβάστε επίσης  Οι νικητές για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση: «Ζωή Χαρισάμενη» του Κώστα Τσιάνου στο Από Μηχανής Θέατρο / Αθήνα

Διανομή ρόλων

Ειρήνη Αμανατιάδου Κλαρινέτο, Μπάσο κλαρινέτο, πιάνο, Αφηγήτρια, Πλήθος Βαγγέλης ΑμπατζήςΤζίτζης, Κλαρινέτο Βαγγέλης Θάνος Κρουστά, Πλήθος Αλέξανδρος Βαμβούκος Μπέπο, πιάνο Γιώργος Δικαίος Γκρί κύριος, Δικαστής, Γειτονιά, Αφηγητής Νατάσα Εξηνταβελόνη Λιλιάνα Λούκα (παιδί), Αφηγητής, Γκρί κυρία Γιώργος Ζυγούρης Νίνο, Αφηγητής, Γκρι κύριος, Ηλεκτρικό μπάσοΘέμης Θεοχάρογλου Χελώνα Κασσιόπεια, Κλαούντιο (παιδί)Αλέξανδρος ΚασαρτζήςΒιολοντσέλλο, Γκρι κύριος Σπύρος Κυριαζόπουλος Μαστρο-Ώρας, Γειτονιά, Γκρι κύριος Κλέαρχος Παπαγεωργίου Μάξιμος (παιδί), Γκρι κύριος, Αφηγητής Τζένη Παρασκευαΐδου Ντέντε (παιδί), Δημοσιογράφος, Γκρι κυρία, Αφηγήτρια Διονύσης Πιφέας Φούζι, Πάολο (παιδί), Γκρι κύριος, Booby boyΝάνσυ Σιδέρη Φράνκο (παιδί), Bibi girl, Δημοσιογράφος, Γκρι κυρία Στέλλα Ψαρουδάκη Μόμο.

Πότε:  από 08.10.2017 έως 01.04.2018

Που: ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πόσο: από 08.10.2017 έως 01.04.2018

Μετά από μερικά χρόνια απουσίας είπα να κάνω το come back στο περιοδικό που μου έδωσε τα φτερά για να πετάξω. Αν θα με χαρακτήριζα θα έβαζα πάντοτε το στερητικό -α από μπροστά. Πάμε να μιλήσουμε για πολιτισμό!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή