Το Caravan Next επιστρέφει στο Ηράκλειο Κρήτης με άρωμα Καζαντζάκη

Caravan Next

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Καραβάνι η Συνέχεια», διοργανώνει και φέτος στο Ηράκλειο εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την επέτειο των  60  χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ηρακλειώτη συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, από τη ζωή και το έργο του και έχουν τον τίτλο: “Ελευθερία”.  ​Μια έννοια που έρχεται και επανέρχεται σε  όλο του το έργο, σε όλη του τη ζωή.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα από τα Micro Events του προγράμματος Caravan Next. Οι δράσεις του φετινού Micro event στο Ηράκλειο, θα παρουσιαστούν σε  δύο φάσεις. Η πρώτη  φάση είναι μια γιορτή  αφιερωμένη στα παιδιά  και περιλαμβάνει:

– “Καραβάνι η συνέχεια… Το Καραβάνι για παιδιά” ( Caravan Junior): Σάββατο 27/5/2017: Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου – Αίθριο

Advertisements
Ad 14

-Το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου (Παράλληλη Δράση): Σάββατο 1, Κυριακή 2 και Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο του “Τεχνόπολις” (Αμμουδάρα).

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Caravan Next – “Καραβάνι  η Συνέχεια” συνεχίζει φέτος τις δράσεις του μετά την περσινή  επιτυχία του τετραημέρου στο Ηράκλειο (1-4/9/2016). Η συμμετοχή του κόσμου, η αποδοχή της ιδέας αλλά και η άρτια υλοποίησή της, έκανε τον leader  του προγράμματος, το Θέατρο Odin της Δανίας, να  ζητήσει την επανάληψή του. Η επιτυχία ανήκει σε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην οργάνωσή του, στους συλλόγους, κοινότητες και άτομα που πήραν μέρος αλλά και στο κόσμο που συμμετείχε με αγάπη και ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις.

Caravan Next

Σάββατο 27 Μάη – Πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου (αίθριο), 6 μ.μ. –  “Το Καραβάνι για παιδιά”

Διαβάστε επίσης  «Που Πας Καλέ μου Λουστράκο;» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με το Δίκτυο “Γνωρίζοντας  τον Νίκο Καζαντζάκη” (http://diktyokazantzaki.blogspot.gr/). Πρόκειται  για την  δημιουργική διαδικασία  των παιδιών  με τους δασκάλους των, -περίπου 130- που περιλαμβάνει παραστατικές, χορευτικές και εικαστικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών με εμψυχωτές τους εκπαιδευτικούς-μέλη του δικτύου, προσανατολισμένες στην ανάδειξη της ζωής και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.  Σημαντικό ρόλο στη στήριξη της διοργάνωσης αυτής έχουν οι χορηγοί της εκδήλωσης και το “Μουσείο Καζαντζάκη”.

Σε αυτήν την εκδήλωση η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο σχολείων “Γνωρίζοντας τον Νίκο Καζαντζάκη”

Ο κύριος σκοπός του δικτύου είναι η δημιουργία ενός πεδίου για γόνιμη συνεργασία, επικοινωνία, επιμόρφωση, προβληματισμό, ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς τάξεων, Σχολικών Συμβούλων και εξειδικευμένων επιστημόνων και φορέων με επιδίωξη τη γνωριμία των μαθητών με το μεγάλο κρητικό συγγραφέα, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός αποθετηρίου καλών πρακτικών στην προσέγγιση του Ν. Καζαντζάκη. Η πρακτική γνώση θα επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να ξεδιπλώσουν την διδακτική τους εμπειρία, να υλοποιήσουν διδακτικές προτάσεις και να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του θέματος σε συνάρτηση με τα προγράμματα σπουδών. Ευρύτεροι στόχοι είναι η επαφή με το έργο του συγγραφέα ο επαναπροσδιορισμός της διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην Α/θμια εκπαίδευση και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Caravan Next

 

Μήνυμα για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ από τον Αντώνη Διαμαντή, καλλιτεχνικό διευθυντή του προγράμματος για το Ηράκλειο

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Καραβάνι  η Συνέχεια” είναι εδώ. Είναι μεγάλη η χαρά μας  που και φέτος συνεχίζουμε  τις δράσεις του προγράμματος μετά τη περσινή  επιτυχία του τετραημέρου στο Ηράκλειο (1-4/9/2016). Η συμμετοχή του κόσμου , η αποδοχή της ιδέας αλλά και η επικρότηση της υλοποίησής  της  έκανε τον leader  του προγράμματος ,το Θέατρο Odin της Δανίας , να  ζητήσει την επανάληψή του. Η επιτυχία ανήκει σε όλους που βοήθησαν και συμμετείχαν στην οργάνωσή του, στους συλλόγους , κοινότητες και άτομα που πήραν μέρος αλλά και στο κόσμο που συμμετείχε με αγάπη και ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις. Φέτος λοιπόν το θέμα των εκδηλώσεών μας,   είναι εμπνευσμένο από την επέτειο των  60  χρόνων από το θάνατο του μεγάλου  Ηρακλειώτη συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, από τη ζωή και το έργο του και έχει το τίτλο: “Ελευθερία”. Μια έννοια που έρχεται και επανέρχεται σε  όλο του το έργο, σε όλη του τη ζωή. Τιμώντας  τον μεγάλο αυτό παγκόσμιο συγγραφέα , όλες οι φετινές μας εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη προσωπικότητά του. Ευχαριστούμε  για την βοήθεια και την στήριξη  αυτής της εκδήλωσης τούς χορηγούς μας,καθώς και το “Μουσείο Καζαντζάκη”

 

Διαβάστε επίσης  Έρχεται η θεατρική διασκευή του «BLUE JASMINE»

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού