Μάιος 2017

Θεατρική Ατζέντα Μαΐου

Οι αρθρογράφοι της στήλης Θεάτρου του Maxmag , σας προτείνουν 19+1 παραστάσεις για τον μήνα Μάιο.

Επιμέλεια : Μαρία Καστανάρα, Αντώνης Κίτσιος, Μαργαρίτα Κυανίδου, Γιονίντα Ντρέου, Αριστείδης Σταύρου, Πολυμνία Συνοδινού,Μαντώ Χαντζή, Γαρυφαλλιά Χατζησαββίδου.

Αθήνα

1)«Τα 5 Στοιχεία»

Της Άννας Μπουρμά

Η μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία», που την περσινή χρονιά εντυπώθηκε θετικά στο νου των θεατών, επανέρχεται στο θέατρο Αλκμήνη, για δύο μόνο βραδιές. Tα πέντε στοιχεία του τίτλου παραπέμπουν στα θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και 5ο στοιχείο…), που καταγίνεται ο Ησίοδος. 

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η Άννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα τραγούδια και τα κείμενα υπογράφει ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Στην παράσταση, video προβολές βασισμένες πάνω στην σύγχρονη τεχνική του projection mapping απογειώνουν το μουσικό ταξίδι, δημιουργώντας μια πρωτότυπη γέφυρα με το κοινό.

Ήχοι από την παράδοση, όπως ήχοι από νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι, αλλά και σύγχρονες τεχνικές, όπως computer programming και looping. Όλα συνυπάρχουν αποτελεσματικά.

Ένα σχήμα αντίθετων και πρωτόγνωρων δρόμων, που εύκολα ορίζουν στον ακροατή-θεατή το ολόκληρο, το σαφές και το οριστικό.

Advertising

Συντελεστές:

Κείμενα| Ενορχήστρωση | Τάκης Μπουρμάς

Σκηνοθεσία | Άννα Μπουρμά

Κιθάρα| Φωνή |Αφήγηση | Τάκης Μπουρμπάς

Advertising

Πλήκτρα|Νίκος Καλατζάκος

Κρουστά |Πνευστά| Γιώργος Μακρής

Ήχος| Νίκος Γεωργίου

Φώτα| Στέφανος Ερινιτάκης & Μανώλης Μπράτσης

Advertising

Projection mapping | Στέφανος Ερινιτάκης

Computer mapping | Νίκος Καλαντζάκος

Φωτογραφίες | Γιάννης Μαργετουσάκης

Body Painting| Κατερίνα Βλάχου

Advertising

Ξηρός Πάγος | Φραγκίσκος Δασύρας

Παραγωγή: AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος 
Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις | Χρήστος Καρυώτης ( Pure Public Relations ) | Άντζυ Νομικού ( PeaR Public Relations)

Διάρκεια 100’ ( χωρίς διάλειμμα)

Trailer | https://youtu.be/r5mYTZ44H_k

Ταυτότητα παράστασης

Advertising

Θέατρο Αλκμήνη|Αλκμήνης 12 , Πετράλωνα ( Στάση Μετρό Κεραμικός)

Ημερομηνίες παραστάσεων | 26 Απριλίου & 3 Μαΐου στις 21:15

Τιμή Εισιτηρίου| Γενική είσοδος 10 €

Τηλέφωνο Κρατήσεων | 210 3428650 καθημερινά μετά τις 18:00

Advertising

2)“Η τάξη μας” στο Εθνικό

Η καθηλωτική αφήγηση της ζωής 10 πολωνών συμμαθητών, που τους συνδέει η κοινή εθνικότητα και τους διαχωρίζει η διαφορετική θρησκεία. Όταν ο ναζισμός εισβάλλει στη χώρα τους, οι σχέσεις που είχαν κτιστεί μέσα στη σχολική τάξη καταρρέουν. Θηριωδία και μίσος παίρνουν τη θέση της συνύπαρξης και της αλληλοϋποστήριξης. Το μίσος γεννά νέο μίσος και ο άνθρωπος βγάζει στην επιφάνεια τα πιο απρόβλεπτα στοιχεία του εαυτού του. Άραγε ο χρόνος μπορεί να επουλώσει τις πληγές; Το σήμερα να αθωώσει το χθες; Πώς ησυχάζει η ψυχή, όταν έχει αποκαλύψει τις πιο σκοτεινές πτυχές της;

Ένα σπουδαίο κείμενο της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, γραμμένο το 2009, το έργο του πολωνού Ταντέους Σλομποντζιάνεκ, καταγράφει με ψυχραιμία, αλλά και γερές δόσεις συναισθήματος, πώς οι ιστορικές συγκυρίες στιγματίζουν τις ζωές των ανθρώπων, φέρνουν στην επιφάνεια τον «κρυμμένο» μας εαυτό και διαλύουν τους πιο ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς.

Συγγραφέας: Ταντέους Σλομποντζιάνεκ
Σκηνοθέτης: Τάκης Τζαμαργιάς
Μετάφραση: Έρι Κύργια
Παίζουν: Γαλανάκης Κώστας, Κωνσταντίνου Καίτη, Μαγουλιώτης Βασίλης, Μαυρόπουλος Αλέξανδρος, Νταλιάνης Γιάννης, Οικονομίδου Ράνια, Παναγιωτίδης Άλκης, Πάνου Θέμης, Πυρπασόπουλος Γιώργος, Τάκαλου Κωνσταντίνα

Η τρίτη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής για τη χειμερινή περίοδο 2016- 2017, είναι «Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποντιάνεκ, ένα σπουδαίο πολωνικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Τζαμαργιά, ενώ την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μαραμής, ο οποίος εμπνεύστηκε από την πολωνική και εβραϊκή μουσική παράδοση.

Advertising

 

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

Τηλ: 210 5288100 Email: promodept@n-t.grWebsite: www.n-t.gr

Εισιτήρια: 15€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€
κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Κρατήσεις: 210 5288100

 

3)”Μια τεράστια έκρηξη” του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Advertising

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Μια τεράστια έκρηξη'' του Βασίλη Μαυρογεωργίου

 

Σε τρυφερή ηλικία, περιτριγυρισμένος από κόμικς, παιχνίδια He-man και γονείς που αρνούνται να παίξουν τον ρόλο του κακού αγγελιοφόρου και να τον ενημερώσουν σε τι κόσμο ήρθε, ο μικρός Γιώργος παρακολουθεί στη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση τον Πόλεμο τον Άστρων και νιώθει πως είναι ο σωτήρας του σύμπαντος.

Φαντάζεται ένα μέλλον γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους τζεν-ντάι και μαχητικές πριγκίπισσες.Όταν όμως έρχεται η ώρα να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του, η αλήθεια είναι διαφορετική…

Advertising

Απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες, άρρωστοι περιπτεράδες, τρελαμένοι συνομοσιολόγοι που μοιράζουν φυλλάδια υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών, εκρηκτικά  πρόβατα, βρομιάρες γκόμενες που σου ξεριζώνουν την καρδιά, τη βάζουν στο μπλέντερ και την κάνουν μοχίτο, μίζερη μικροαστική ζωή , φτηνή αρχιτεκτονική ως εκεί που φτάνει το μάτι, λεπτά παιχνίδια εξουσίας από την γέννηση ως το θάνατο, μα πάνω απ’ όλα: μοναξιά… κι αυτή η αίσθηση ότι δεν είσαι παρά ένα μηδενικό και καλύτερα να μην είχες γεννηθεί ποτέ, καλέ μου φίλε Γιώργο.

 

Κείμενο/Σκηνοθεσία:  Βασίλης Μαυρογεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Advertising

Εκτέλεση μουσικής: Δημήτρης Τάσαινας

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Art direction: Λυδία Κοντογιώργη

Επιμέλεια Κίνησης: Έλενα Γεροδήμου

Advertising

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Bοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος

Υπεύθυνη επικοινωνίας παράστασης: Μαρία Τσολάκη                                                          | mtsolaki@gmail.com

Advertising

Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Άννα Καλαϊτζίδου, Αριάδνη Καβαλιέρου

Skrow Theater – Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα | τηλέφωνο: 210 7235 842

 

 

Advertising

 

4)”Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!” της  Αγγελίτα Τσούγκου & Μερόπη Παπαστεργίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για 'Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!'' της Αγγελίτα Τσούγκου & Μερόπη Παπαστεργίου

Είστε στο Facebook από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα;

Advertising

Είστε κάτω από σαράντα χρόνων;

Είναι και οι γονείς σας στο Facebook;

Αν απαντήσατε ναι σε δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε αυτή η παράσταση είναι για εσάς. Διότι οι νέοι αυτής της χώρας έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε, εκτός από την κρίση και την ανεργία, κι άλλο ένα σοβαρότατο πλήγμα: την ανεπιθύμητη εισβολή των γονιών μας στη διαδικτυακή μας ζωή.

Η παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ! είναι μία κοινωνική κωμωδία που δανείζεται στοιχεία από το stand-up comedy. Eίναι επίσης η παράσταση που εκφράζει και συσπειρώνει τους Έλληνες millenials προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Όμως, η επέλαση της Ελληνίδας μάνας στο Facebook δεν μοιάζει σε τίποτα με την παρουσία στο Facebook του γονιού από άλλες χώρες της γης.

Advertising

Η Μερόπη, ο Χάρης και η Κάλι θα μας αφηγηθούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Με τους δικούς τους, ιδιαίτερους γονείς. Ελάτε να τους συμπαρασταθείτε, να μοιραστείτε μαζί τους τη δική σας εμπειρία και να ψηφίσετε σε ποια από τις 15 ακραίες κατηγορίες φεϊσμπουκικού γονιού ανήκει ο ΔΙΚΟΣ σας γονιός.

Τρεις εξομολογήσεις, ένα live online poll και πολύ γέλιο συνθέτει την παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!, μια παράσταση που δεν φοβάται να μοιραστεί αλήθειες και να αναρωτηθεί: μπορούμε να μπλοκάρουμε εξάπαντος τους γονείς μας από το Facebook ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία από την ελληνίδα μάνα;

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook είναι ο ΔΙΚΟΣ μας χώρος δράσης, το ΔΙΚΟ μας territory! Δεν μπορούμε να τους το παραδώσουμε χωρίς να αγωνιστούμε. Από τις 22 Απριλίου και κάθε Σάββατο βράδυ στις 10.30 συναντιόμαστε στο θέατρο 104. Συζητάμε πολιτισμένα και προτείνουμε λύσεις. Μην λείψει κανείς!

 

Advertising

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Σύλληψη και Κείμενα: Αγγελίτα Τσούγκου & Μερόπη Παπαστεργίου

Επιμέλεια κειμένων: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Παίζουν: Κάλι Μαυρομάτη, Μερόπη Παπαστεργίου, Χάρης Χιώτης

Advertising

 

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Τηλέφωνο κρατήσεων 2103455020

Από 22 Απριλίου και για 6 μόνο παραστάσεις, κάθε Σάββατο στις 22:30 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Advertising

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

 

 

Advertising

5)’Ερωτόκριτος” του  Δημήτρη Μαραμή

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Ερωτόκριτος'' του Δημήτρη Μαραμή

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ αντιλαμβάνεται το μουσικό θέατρο χωρίς αισθητικές προκαταλήψεις. Μακράν του να είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη στη σύγχρονη μουσική που απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό, προσεγγίζει την έννοια της σύγχρονης δημιουργίας χωρίς προϋποθέσεις. Έτσι, τα είδη του ελαφρού μουσικού θεάτρου, το οποίο έχει τεράστια ιστορία στον ελληνικό χώρο, έχουν ισότιμη παρουσία στον προγραμματισμό της.

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, γνωστού συνθέτη του έντεχνου κυρίως τραγουδιού, είναι η πρώτη παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο χώρο του μιούζικαλ. Υπερβαίνοντας τα στερεότυπα του είδους, ο Ερωτόκριτος φέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του. Το μιούζικαλ, το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης, βασίζεται στην ποιητική έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου. Ωστόσο, παρόλη τη χρήση του ιδιαίτερου δεκαπεντασύλλαβου του Κορνάρου, που παραπέμπει στο πρωτότυπο ιστορικό πλαίσιο, ο Ερωτόκριτος του Μαραμή δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην αρρώστια του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων, μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους.

Advertising

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός ευρέως φάσματος και γνώστης του είδους, ο οποίος σημειώνει ότι «πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του έργου, που τίθεται εκτός του συγκεκριμένου χρόνου και χώρου της δράσης, τοποθετούμενη σε ένα περιβάλλον μινιμαλιστικό όπου η έμφαση δίνεται στην ερμηνεία και στην κίνηση των ηρώων».

 

Μουσική διεύθυνση-λιμπρέτο: Δημήτρης Μαραμής

Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Advertising

Συνεργάτις σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Διεύθυνση φωνητικού συνόλου: Μάτα Κατσούλη

Advertising

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Μαρίνα Σάττι (Αρετούσα), Γκωτιέ Βελισσάρης (Πολύδωρος), Ιωάννα Φόρτη (Νένα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας)

Φωνητικό σύνολο: Βασίλης Δημακόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Νικόλαος Κατσιγιάννης, Γιάννης Κοντέλλης, Βασίλης Κούρτης, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος, Σταμάτης Πακάκης, Σπύρος Σώκος

Συμμετέχει εννιαμελές ενόργανο σύνολο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ 2017

Advertising

5, 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21 Μαΐου 2017

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Advertising

6)Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε

Το νέο, ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ, έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο σε θεατρική διασκευή του Γρηγόρη Χατζάκη.

Έρωτας, χιούμορ, σουρεαλισμός και τέσσερις αξιοπερίεργοι, αξιαγάπητοι χαρακτήρες συναντιούνται αυτόν τον Απρίλιο σε μία ανατρεπτική παράσταση.

Ένα διαδικτυακό love story. Μία μεταμοντέρνα, θεατρική κομεντί.

Λίγα λόγια για το έργο

Advertising

Ο Ντύλαν είναι ένας τριαντάρης χωρίς όνειρα που ζει ράθυμα την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς και της επιστροφής στη γκαρσονιέρα του.

Διαβάστε επίσης  ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΚΥΡΙΕ Μ. του Γιάννη Μαργαρίτη

Η Ρίτα είναι μία τριαντάρα που έχει εγκαταλείψει τις όποιες φιλοδοξίες της και ζει μόνο μέσω του προφίλ της με τους δεκάδες χιλιάδες followers που θαυμάζουν τις χαριτωμένες πόζες της.

Η Φάμκε είναι η μητέρα του Ντύλαν η οποία διατείνεται πως είχε ερωτική σχέση με τον Μπομπ Ντύλαν, εξού και το όνομα του γιου της. Ζει μόνη μετά το θάνατο του άντρα της. Τελευταία, άρχισε να επικοινωνεί με έναν πνευματιστή ο οποίος την έχει πείσει πως ο άντρας της μετεμψυχώθηκε στον φίκο που έχει στο μπαλκόνι της.

Ο Φαίδρος είναι αυτός ο πνευματιστής… που μέσω διαδικτύου, κάνει χρυσές δουλειές “επικοινωνώντας” με πνεύματα, στοιχειά, νεράιδες και μοναχικές γυναίκες.

Advertising

Ο Αύγουστος Κορτώ, με τον χαρακτηριστικό του σαρκασμό και το οξυδερκές του χιούμορ, παρατηρεί και σχολιάζει, ταυτίζεται με μία Αθήνα σε κρίση ταυτότητας και νιώθει την ανάγκη να ονειρευτεί μία εναλλακτική πραγματικότητα.

Συντελεστές

Κείμενο: Αύγουστος Κορτώ

Advertising

Διασκευή: Γρηγόρης Χατζάκης, Χρήστος Καπενής, Στεφανία Κριεζή

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Advertising

Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Μουσική/sound design: Βύρων Κατρίτσης

Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Χατζάκης

Advertising

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Επιμέλεια μαλλιών: Κομμωτήριο Beautique Ηair Hilton

Μακιγιάζ: Χαρά Λώλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Κολιοφώτη

Advertising

Βοηθός παραγωγής: Μαρία Φραγκούλη

Παραγωγή: Σύγχρονο Θέατρο

Διανομή

Φαίδρος: Χάρης Ασημακόπουλος

Advertising

Ντύλαν: Χρήστος Καπενής

Ρίτα: Στεφανία Κριεζή

Φάμκε: Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Πρεμιέρα: 20 Απριλίου 2017

Advertising

Τελευταία Παράσταση: 28 Μαΐου 2017

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη μέχρι Κυριακή στις 21:00

   Τιμές εισιτηρίων:

Advertising

Παρασκευή και Σάββατο: Κανονικό: 16 ευρώ, Φοιτητικό/Άνω των 65: 12 ευρώ,  Ανέργων/ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

                       Πέμπτη και Κυριακή: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Ανέργων/ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

                                  Προπώληση εισιτηρίων από 5 Μαρτίου μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας: 10 ευρώ

Αγορά εισιτηρίων από την https://www.ticketservices.gr/, από το εκδοτήριο της ticket services στην Πανεπιστημίου 39 (εντός της στοάς Πεσμαζόγλου), από τα καταστήματα public και από το ταμείο του θεάτρου

Advertising

Τηλέφωνο ταμείου Σύγχρονου Θεάτρου: 2103464380

Διεύθυνση: Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Στάση Μετρό: Κεραμεικός

Site: http://sixronotheatro.gr/

Advertising

7)«Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ, στο Θέατρο 104 (video)

  

Το εμβληματικό έργο του Γάλλου βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίαςμυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και δοκιμιογράφου Αλμπέρ Καμύ, «Ο Ξένος», μεταφέρεται από την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στη σκηνή του Θεάτρου 104,  σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Τσιάμη.

Ο Ξένος, σύμφωνα με τον Αλμπέρ Καμύ, είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια: Ο Μερσώ αρνείται να πει ψέμματα, τον κινεί μόνο το πάθος του απόλυτου. Αυτό και μόνο τον τοποθετεί εκτός κοινωνίας, για την οποία είναι ένας ξένος. Προσπάθησα ν’ αποδώσω με τον ήρωά μου τον μοναδικό Χριστό που μας αξίζει».

Ο ήρωας καταδικασμένος σε θάνατο για τον φόνο ενός Άραβα βρίσκεται μπροστά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του νοήματός της. Χωρίς ποτέ να δίνει κάποια οριστική απάντηση, η ατομική του εξέγερση είναι τελικά αυτή που τον οδηγεί στην αποδοχή και την υπέρβαση της κατάστασής του.

Advertising

D3

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσιάμης και οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης, Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου και Κλεοπάτρα Μάρκου, ανασυνθέτουν και παρουσιάζουν το έργο με άξονα τα κεντρικά θέματά του -θνητότητα, μητέρα, χρόνος, δικαιοσύνη, παράλογο και εξέγερση- αναδεικνύοντας επί σκηνής τόσο την ιστορία όσο και τον φιλοσοφικό πυρήνα του έργου, σε ένα ζωντανό σκηνικό διάλογο του Ξένου με τον Μύθο του Σίσυφου, το μνημειώδες δοκίμιο του Γάλλου στοχαστή.

Κάθε Πέμπτη μετά την παράσταση θα ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές της.

«Οι λόγοι ενασχόλησης ενός σκηνοθέτη και μίας ομάδας ηθοποιών με ένα έργο ποικίλουν. Ένας όμως είναι αυτός που οφείλει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει και που μπορεί να κινήσει μια θεατρική διαδικασία ουσιαστικά και δημιουργικά.Αυτός ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανάγκη να ανακαλύψεις, από την επιθυμία να γνωρίσεις, την διάθεση να μην επαναλάβεις, αλλά να αλλάξεις μέσα από το έργο του συγγραφέα και μέσα από το έργο σου. Να μην είσαι ο ίδιος σκηνοθέτης, ο ίδιος ηθοποιός, ο ίδιος θεατής μετά από αυτό. Η αλήθεια είναι πως κάποια έργα και κάποιες διαδικασίες προσφέρουν αυτή την δυνατότητα περισσότερο από άλλες.

Advertising

Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμύ είναι μια πρόκληση στη συνήθεια. Ένα κάλεσμα για μια διαυγή οπτική της ζωής. Μια αδιάκοπη αναζήτηση νοήματος σε έναν κόσμο παράλογο. Ο Καμύ μεταφέροντας μας στην θέση του Ξένου μας διδάσκει.Αποκαλύπτει μια θέση απαλλαγμένη από συνήθειες, ασφάλειες, συμβάσεις και βεβαιότητες. Μια θέση που εντοπίζει στους κοινωνικούς ρόλους τον εγκλωβισμό της ύπαρξης. Ο Ξένος μας καλεί να δούμε καθαρά, και για να δούμε πιο καθαρά χρειάζεται να δούμε διαφορετικά. Να δούμε διαφορετικά και το ίδιο το θέατρο και τις δυνατότητές του.

Μέσα στην ιστορία του Ξένου συναντάμε την φιλοσοφική σκέψη του Καμύ πάνω στα θέματα που τον απασχόλησαν στο σύνολο σχεδόν του έργου του (Θάνατος, Μητέρα, Χρόνος, Νόημα, Παράλογο, Δικαιοσύνη, Βία, Εξέγερση κ.ά.).Για την θεατρική του μεταφορά ανασυνθέτουμε την ιστορία του Ξένου κυρίως βάσει των θεμάτων του και λιγότερο των γεγονότων του. Εστιάζουμε έτσι στην ανάπτυξη της σκέψης του συγγραφέα γύρω από αυτά και στην ανάδειξη του πυρήνα και της κύριας αίσθησης του έργου.

Ο Ξένος μας συνδιαλέγεται σκηνικά με τον Μύθο του Σίσυφου (Δοκίμιο του Α. Καμύ γραμμένο την ίδια περίοδο και δημοσιευμένο το ίδιο έτος με τον Ξένο, 1942) σε μια παράλληλη και διαρκή αναφορά σε αυτόν, ως σύμβολο της μοίρας του ήρωα του Ξένου, αλλά και της ανθρώπινης μοίρας ευρύτερα. Ο Καμύ μας λέει πως “Πρέπει να φανταστούμε τον Σίσυφο ευτυχισμένο”, το ίδιο ισχύει και για τον Ξένο», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Τσιάμης.

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Τσιάμης

Advertising

Σκηνογραφία: Γιάννης Θεοδωράκης

Κινησιολογία: Ελένη Χατζηγεωργίου

Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Advertising

Ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Δένδη

Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου

Σκηνοθέτης teaser: Γιώργος Αποστολόπουλος

Advertising

Ηθοποιοί: Γεράσιμος Μιχελής, Μιχάλης Οικονόμου, Κλεοπάτρα Μάρκου

INFO

Θέατρο 104 – Κεντρική Σκηνή

Ευμολπιδών 41, Αθήνα, 21 0345 5020

Advertising

Πρεμιέρα: 20 Απριλίου 2017

Παραστάσεις: Από 20/4 έως 11/6

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ & 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητών & ανέργων), 5 ατέλεια

Advertising

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

8)«Το ημερολόγιο ενός Τρελλού»

του Νικολάι Γκόγκολ

Advertising

Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Σωτήρης Χατζάκης

Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει «Το ημερολόγιο ενός Τρελλού» του Νικολάι Γκόγκολ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ένα μεγάλο έργο έτσι όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ.

Ο Σωτήρης Χατζάκης δηλώνει ότι επιστρέφει στην ηθοποιία αν και δεν είχε φύγει ποτέ στην πραγματικότητα. «Ο Ηθοποιός ήταν και είναι το κέντρο του θεατρικού μου σύμπαντος. Και τις σκηνοθεσίες μου, πρωτίστως, απ’ την πλευρά του ηθοποιού τις έκανα. Πολύ καιρό δεν κρύφτηκα στις κουίντες? Ας βγούμε τώρα στο φώς της σκηνής, εκεί συντελούνται τα πλέον κρίσιμα γεγονότα.»

 

«Το ημερολόγιο ενός Τρελλού» είναι ένα έργο σύγχρονο όσο ποτέ στην Ελλάδα του σήμερα, αφού η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει την παρανοϊκή, κωμική του ολισθηρότητα.

Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στην σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν.

Advertising

 

 

Παραγωγή: Red Moonlight Productions

9)Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα, στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Το Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής φιλοξενεί την παράσταση του Θανάση Σαράντου «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» για 10 μόνο παραστάσεις.

Advertising

Ο λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής από την ΣύλβιαΚουτρούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Απομνημονεύματα» παρουσιάστηκαν ως μετάκληση στο ΚρατικόΘέατροΒορείουΕλλάδος τον περασμένο Οκτώβριο -με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Μακρυγιάννη- με μεγάλη επιτυχία (sold out) και με το κοινό να υποδέχεται την παράσταση με θέρμη.  Με επιτυχία παρουσιάστηκε επίσης στην Αθήνα (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θ. Αλκμήνη), την Πάτρα (Δημοτικό Θέατρο, Λιθογραφείο), τη Λάρισα (Θεσσαλικό θέατρο), τη Σαντορίνη, αλλά και τη γενέτειρα του ήρωα, το Κροκύλειο Φωκίδος.

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, ο ήρωας του σπαθιού και της πένας, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την «απελέκητη γραφή» του. Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα» είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θέλει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί.  Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται.

Σημειώνεται ότι κάθε Κυριακή, μετά από την παράσταση, ένας διαφορετικός καλεσμένος (από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης), θα συζητά με τους συντελεστές και το κοινό για το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη και τη σημασία των «Απομνημονευμάτων» σήμερα.

Advertising

Σημείωμα σκηνοθέτη

Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ’ όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας.  Με μένος απέναντι στους δουλοπρεπείς Έλληνες πολιτικούς της εποχής του, που ξεπουλάνε όσα κέρδισαν με αίμα οι παλιοί αγωνιστές.  Έζησε την άκρα αχαριστία και είχε τέλος πικρό, με τα μόνα παράσημα που θα του απονείμει η αγαπημένη του πατρίδα να είναι μια καταδίκη εις θάνατον και μερικές αγιάτρευτες πληγές, που θα τον στείλουν στον τάφο στα 67 του χρόνια. Ο αγράμματος γιος βοσκών της Ρούμελης δίνει ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας. Ο διαχρονικός λόγος ενός μεγάλου Έλληνα ακούγεται επίκαιρος όσο ποτέ σήμερα. Τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη» είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες!

Θανάσης Σαράντος

Ταυτότητα της παράστασης

Advertising

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Ερμηνεία – Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Μουσικός επί σκηνής: ΣύλβιαΚουτρούλη (παίζει Νέυ, ταμπουρά και πολίτικο λαούτο)

Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης

Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: ΓιώργοςΦουκαράκης

Advertising

Βίντεο: ΘανάσηςΣαράντος

Μοντάζ: ΙωάνναΣπηλιοπούλου

Φωτογραφίες: ΟρφέαςΕμιρζάς, ΤάσοςΘώμογλου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»

Advertising

10 Serengeti

SERENGETI 01web

του Ramiro Torres de Miguel

Η Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango» και το Θέατρο 104 σας προσκαλούν στην πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του έργου “SERENGETI”, του βραβευμένου Μεξικάνου δραματουργού Ramiro Torres de Miguel. Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/5/2017 στις 21:00 στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104. Αναλυτικές ημερομηνίες παραστάσεων: 8/9/15/16/22/23/29/30 Μαΐου 2017.

Η Αγγελική, πρώην χορεύτρια μπαλέτου, γνωρίζει το νεαρό Δάνη μέσω διαδικτύου (chat room). Ο Δάνης τρέφει μεγάλη αγάπη για την Αφρική και όνειρό του είναι να επισκεφθεί το Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας “Serengeti”. Η Αγγελική προσφέρεται να πληρώσει το ταξίδι με δύο όμως προϋποθέσεις: ο Δάνης να κάνει κυριολεκτικά ό,τι του ζητήσει για τρεις εβδομάδες και, ένα τέλειο σπαγγάτο πριν τη λήξη αυτών των τριών εβδομάδων. Ο Δάνης δεν χάνει την ευκαιρία αφού θα είναι, ίσως, η μοναδική του δυνατότητα να πραγματοποιήσει το ταξίδι των ονείρων του. Έτσι δημιουργείται μια αλλόκοτη σχέση, γεμάτη ένταση και εξάρτηση, η οποία δοκιμάζει μέχρις εσχάτων και τους δύο.

Advertising

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 2007 και η παράσταση παίχτηκε επί τέσσερεις συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009, 2010). Το έργο ανέβηκε και στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού επί τρεις συνεχόμενες χρονιές (2009, 2010, 2011).

Το έργο απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Κειμένου και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο διαγωνισμό “Muestra Estatal de Teatro” (Μεξικό 2008), καθώς και τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Κειμένου στο διαγωνισμό “Horizontes Teatrales” (Αργεντινή 2009).

Το 2010 το έργο κυκλοφόρησε στη Γαλλία σε τρίγλωσση έκδοση (γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά) από τον εκδοτικό οίκο EdiLivre Classique. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Νικολόπουλος.

 

Advertising

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Το έργο ασχολείται με τις σχέσεις που δεν κατηγοριοποιούνται εύκολα. Ασχολείται με τη μοναδική και ανεπανάληπτη σύνδεση δύο ανθρώπων, που φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό και, που ωστόσο, αποφασίζουν να μυηθούν σε ένα μεταξύ τους ψυχοσωματικό παιχνίδι. Η συγκεκριμένη σχέση αναδύεται ως ένα είδος αποπλάνησης, μέσω της προσφοράς του γυναικείου προσώπου να εκπληρώσει το όνειρο του ανδρικού ρόλου. Κατά τη διάρκεια του έργου, ο σύνδεσμος αυτός αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα και μετατρέπεται εντέλει σε μια αρρωστημένη ερωτική σχέση, η οποία είναι πλέον σημαντικότερη του ιδίου του αρχικού ονείρου. Προς το τέλος δοκιμάζονται τα όρια και των δύο προσώπων. Κατ’ εμέ, αποτελεί πρόκληση για τους ηθοποιούς που αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν αυτούς τους χαρακτήρες, να μπορούν να εκτεθούν σε πολύ μεγάλο σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, ενώ ο σκηνοθέτης πρέπει με λεπτότητα να πλάσει μια τόσο βίαια όσο και τρυφερή (αυθεντική) σχέση.

RamiroTorresdeMiguel (Λουξεμβούργο, Δεκέμβριος 2016)

 

Advertising

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργίας και θεατρικής σύμπηξης. Το έργο είναι άρτιο […] Η παράσταση είναι μια γιορτή. […] Ο θεατής γίνεται μάρτυρας μιας ολικής θεατρικής δημιουργίας, μέσα από ένα δυϊσμό γεμάτο λάμψη και βαθύτητα.

Norma Dumas (26 NOTICIAS)

Ένα εξαιρετικό έργο, που δείχνει μια παθολογική σχέση μεταξύ ενός ανδρός με πολλά όνειρα και λίγα λεφτά και μιας γυναικάς που αρέσκεται στο να χειραγωγεί ζωές, και για την οποία η λέξη αξιοπρέπεια είναι παντελώς άγνωστη. Δεν πρέπει να χάσετε την παράσταση!

Advertising

Alejandro Liberman (MÁSNOTICIAS)

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Σε αυτό το έργο βλέπουμε μια παθολογική σχέση και την εξέλιξή της, σχέση στην οποία (…) υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αναλογία του ρόλου κατακτητή–κατακτημένου που πολλά ζευγάρια βιώνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Το έργο είναι άρτιο, απεικονίζει βαθύτατα τις αρρωστημένες σχέσεις που πολλοί άνθρωποι βιώνουν ή αναζητούν.

Alejandra Tello (CICLORAMA)

Advertising

[…] η παράσταση είναι καταπληκτική, αφού στηρίζεται σε ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σενάριο. Τολμηρή, ανατρεπτική, περιβάλλεται από μια εξαιρετική ποιότητα. Το έργο το απεχθάνεσαι, το απολαμβάνεις, σε συγκινεί, σε αναστατώνει. Μην το χάσετε με τίποτα!

Víctor Manuel Pazarín (OCHO COLUMNAS)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Advertising

κείμενο: Ramiro Torres de Miguel

μετάφραση και σκηνοθεσία: LuisGómezbeck

φιλολογική επιμέλεια μετάφρασης: Δέσποινα Μαρκατάτου

μουσική: Gabriel Fauré (Piano Pavane Op. 50)

Advertising

παραλλαγές και πιάνο επί σκηνής: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

πιάνο: Μουσικός Οίκος Νικοτιάν

έπιπλα: AntiquesMonastiraki

γυναικείες ενδυμασίες: NotaLingerie

Advertising

ανδρικές ενδυμασίες και υποδήματα: UnitybyHarisRagavis

φωτογραφίες και teaser: Βάσια Αναγνωστοπούλου

ειδικές προβολές: Κωνσταντίνος Κακαρούντας (DAHOUSE)

υπερτιτλισμός: Μάριος Παπαγεωργίου

Advertising

δημόσιες σχέσεις: Θάνος Δημητριάδης και Λήδα Ντάκου

παραγωγή: laMelenadelHuachinango

συμπαραγωγή: Θέατρο 104

χορηγός επικοινωνίας: ΔΙΕΣΗ 100.3

Advertising

ερμηνεία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΡΑΦΕΙΔΟΥ και ΧΑΡΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Το έργο παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα ισπανικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

 

 

1)Το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ,

στο Θέατρο Τ

Advertising

Μετά τον «Βυσσινόκηπο» και τη «Βασίλισσα της Ομορφιάς», η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», συνεχίζοντας τον νομαδικό της βίο, επανέρχεται με ένα ακόμα σπουδαίο έργο. Πρόκειται για το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, που ανεβαίνει σε συνεργασία με το Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους.

Στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου δραματουργού, ο Χαμ, ένας ανάπηρος αφέντης και εξουσιαστής, ζει το δικό του τέλος του κόσμου. Με μόνη συντροφιά τον υπηρέτη του Κλοβ και τους δύο γέρους γονείς του, που ζουν μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, ο ήρωας του Μπέκετ προσπαθεί να διαχειριστεί την κωμωδία και την τραγωδία της ίδιας της ζωής. Απαιτεί υπακοή και, καθώς είναι ανήμπορος να την επιβάλει, επικαλείται διαρκώς ανούσιες ανάγκες και επινοεί μικρά και μεγάλα προβλήματα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να περιορίσει τη μοναξιά του και να δώσει κάποιο νόημα στη ζωή του.  «Συνεχίζουμε», αυτή είναι η φράση που τον χαρακτηρίζει.  Γιατί ακόμα κι όταν όλα γύρω μας έχουν καταρρεύσει, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου, εμείς συνεχίζουμε. Με το υπόγειο όσο και ανελέητο χιούμορ του ο Μπέκετ  καταγράφει στο «Τέλος του Παιχνιδιού» όλο τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και την απόλυτη ανάγκη της επαφής με τους άλλους.

Είναι η τέταρτη φορά που η Πειραματική Σκηνή ανεβάζει Μπέκετ, έπειτα από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» (1981 και 2000) του Νίκου Χουρμουζιάδη και τις «Ευτυχισμένες Μέρες» (2013) της Δήμητρας Χουμέτη, ενώ στον Μπέκετ είναι αφιερωμένα δύο τεύχη του περιοδικού «Θεατρικά Τετράδια» (5 και 35).

Advertising

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου

Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Advertising

Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου

Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος

Ηχητικό Περιβάλλον: Στέργιος Τσίλιος

ΠΑΙΖΟΥΝ

Advertising

Δημήτρης Ναζίρης: Χαμ

Έφη Σταμούλη: Κλοβ

Σοφία Μαρία Βούλγαρη: Νελ

Γιώργος Φράγκογλου: Ναγκ

Advertising

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€ (φοιτητικό & ανέργων)

Advertising

Ατέλειες: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη (κατά προτεραιότητα)

Προπώληση: Viva.gr

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Advertising

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrot.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου, info@theatrot.gr

2)ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ

του Άντερς Λουστγκάρτεν

σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

στη Θεσσαλονίκη

Advertising

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

18, 19, 20 & 21 Μαΐου 2017

Η Λαμπεντούζα του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετά από μία σεζόν μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στην Αθήνα, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 4 μόνο παραστάσεις, στις 18, 19, 20 και 21 Μαΐου.

Λαμπεντούζα

Advertising

Λίγα λόγια για το έργο

Το παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες, και παράξενα σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα.

Η οικογένεια του Στέφανου είναι ψαράδες πάππου προς πάππου. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Δουλειά του είναι τώρα να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.

Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Advertising

Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν.

Ο Άντερς Λουστγκάρτεν είναι βραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας. Η Λαμπεντούζα γράφτηκε το 2015 ύστερα από παραγγελία του Θεάτρου Σόχο του Λονδίνου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Advertising

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Advertising

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Τζάθας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αργύρης Ξάφης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου

 Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Advertising

Τηλ. 2315 200 200

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πέμπτη 18/5/2017, 21:00

Παρασκευή 19/5/2017, 21:00

Advertising

Σάββατο 20/5/2017, 21:00

Κυριακή 21/5/2017, 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Πέμπτη-Παρασκευή

Advertising

Θέσεις πλατείας: Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€

Θέσεις εξώστη: 10€

Σάββατο-Κυριακή

Θέσεις πλατείας: Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€

Advertising

Θέσεις εξώστη: 12€

www.nkt.gr

www.facebook.com/theatroneoukosmou

3)’’ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: …και με τη Νίκη!’’ του Χρήστου Παπαδημητρίου

Advertising

Αποτέλεσμα εικόνας για ’’ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: ...και με τη Νίκη!’’ του Χρήστου Παπαδημητρίου

Μετά από την πολυαναμενόμενή τους επιστροφή με την επιθεώρηση «P.I.G.S. Resurrection», οι «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι», η γνώριμη πια στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης ομάδα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, ετοιμάζονται για νέες σκηνικές περιπέτειες και ακροβασίες. Ήταν να μην αναστηθούν! Πρόκειται να «χτυπήσουν», με μια διευρυμένη ομάδα κρούσης και με όπλα τους τα εύστοχα νούμερα, τις κεφάτες χορογραφίες, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και, πάνω από όλα, το κέφι, το μπρίο και την αγάπη στο συνάδελφο που τους χαρακτηρίζει. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου, συγγραφέας και σκηνοθέτης των «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων», που επιμελήθηκε όλες τις εκδοχές των «P.I.G.S.» που προηγήθηκαν, αναλαμβάνει το νέο εγχείρημα της ομάδας.

Συντελεστές:

Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου

Advertising

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Χορογραφίες: Θάνος Φερετζέλης

Ενορχήστρωση: Σάκης Λάιος

Φωνητική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου

Advertising

Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου

Βοηθός σκηνοθέτης: Χρύσα Ζαφειριάδου

Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Τατιάνα Νικολαΐδου

Βοηθός χορογράφου: Σταυριάννα Παπαδάκη

Advertising

Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Διανομή: Μαριάννα Αβραμάκη, Νεφέλη Ανθοπούλου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Τέλης Ζαχαράκης, Δημήτρης Μορφακίδης, Αγγελική Νοέα, Χρήστος Παπαδημητρίου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς.

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Παύλος Θεοδωράκης (κρουστά), Μάριος Μακρής (κιθάρα), Κώστας Μαργαρίτης (πνευστά), Γιώργος Μηλώσης (πλήκτρα), Σωτήρης Πατσαλιάς (μπάσο), Γιώργος Τσέλιος (κιθάρα).

Έναρξη: Σάββατο 29/04/2017

Advertising

Διάρκεια: 140΄ με διάλειμμα 10΄

4)’’Αγαπητή ‘Ελενα’’ της Λουντμίλα Ραζουμβόσκαγια

Αποτέλεσμα εικόνας για ’’Αγαπητή ‘Ελενα’’ της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, με πρόσωπα τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές της. Οι τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Ο στόχος όμως δεν είναι να της ευχηθούν αλλά να βρουν τρόπο να της πάρουν το κλειδί για να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, που είναι κλειδωμένα στο σχολείο, ώστε να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο. Στην απόφαση για την πράξη τους αυτή οδηγήθηκαν νιώθοντας θύματα ενός παράλογου και αρτηριοσκληρωτικού συστήματος. Όταν της αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης τους, το μικρό διαμέρισμα θα μεταβληθεί σε πεδίο μετωπικής σύγκρουσης που θα αρχίσει με αντιπαράθεση αξιών, θα περάσει στη ψυχολογική βία, θα εξελιχθεί σε ομηρία και θα καταλήξει…

Advertising

Συντελεστές:

Μετάφραση: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου

Advertising

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Στουπάκης

Video trailer: Σταύρος Συμεωνίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Βάλεια Τζανέτου

Advertising

Υπεύθυνη παραγωγής & Δημ. Σχέσων Επί Κολωνώ: Μαρία Αναματερού

Διανομή: Αριέττα Μουτούση, Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Πανάδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Ηρώ Πεκτέση.

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα και Θέατρο Επί Κολωνώ

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Advertising

Έναρξη: Παρασκευή 28/4/2017

Διάρκεια παραστάσεων: Παρασκευή 28/4/2017 έως Κυριακή 7/5/2017

5)’’Δηλητήριο’’ της Λοτ Φέικεμανς

To Δηλητήριο, της Λοτ Φέικεμανς

Advertising

Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει; Πώς μπορεί κανείς να αντέξει τον πόνο; Μπορούμε να αποδεχτούμε πραγματικά την αλλαγή; «Ένας άντρας και μια γυναίκα. Ένα ζευγάρι. Μια συνάντηση εννέα χρόνια μετά το χωρισμό τους. Ένα παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν τους. Ένα ζευγάρι που προσπαθεί να λύσει το παρελθόν για να κοιτάξει στο μέλλον. Ένα έργο ημιτονίων και λεπτών αποχρώσεων. Μια συγκινητική και τρυφερή σονάτα για δύο».

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Advertising

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτισμοί: Λευτέρη Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου

Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Advertising

Διανομή: Μαρία Τσιμά (ΑΥΤΗ), Ταξιάρχης Χάνος (ΑΥΤΟΣ)

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Έναρξη: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Διάρκεια παραστάσεων: 21/4/17 έως 28/5/2017

Advertising

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:00

Για όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, ισχύουν:

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ:

Advertising

Γενική είσοδος: 5 €

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)

Advertising

Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)

Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: Δωρεάν

Κυριακή (20 θέσεις σε κάθε παράσταση).

Advertising

Πολύτεκνοι: 5€

Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€

ΑΤΕΛΕΙΕΣ:

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.

Advertising

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Πολύτεκνοι: 5€

Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ:

Advertising

Βασιλικό Θέατρο:  Τρίτη -Κυριακή 8:30-21:30

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: 16.30-21.30

Ταμείο Μονής Λαζαριστών : 16:30-21:30 (μόνο ημέρες παραστάσεων)

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους

Advertising

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα- Τετάρτη- Σάββατο: 10:00-15:30

Τρίτη-Πέμπτη -Παρασκευή :10:00-14:00 & 17:30-20.00

6)Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Advertising

Αποτέλεσμα εικόνας για Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μονη λαζαριστων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το κλασσικό αριστούργημα του William Shakespeare, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας εμφανίζεται επί σκηνής, από την ομάδα πέντε ταλαντούχων ηθοποιών, για να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους. Με λιτό τρόπο αλλά ιδιαίτερα θεαματικό, οι πέντε ηθοποιοί ζωντανεύουν έρωτες και κωμικοτραγικές καταστάσεις, ερμηνεύοντας όλους τους ρόλους με τρόπο μοναδικό.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Εταιρία Θεάτρου Θέση

Advertising

Σκηνοθεσία: Σιώνας Μιχάλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχαλόπουλος Αντώνης

Μουσική: Αδαμαντίδης Διαμαντής

Κοστούμια/Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Advertising

Σχεδιασμός Αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Παίζουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

Εταιρία Θεάτρου Θέση

Advertising

Μονή Λαζαριστών – Μικρό Θέατρο (24/05/2017 – 28/05/2017)

Ημέρες Παραστάσεων:

24, Τετάρτη, (19:00)

25, Πέμπτη, (21:00)

26, Παρασκεύη, (21:00)

27, Σάββατο, (18:00 & 21:00)

28, Κυριακή, (19:00)

7)Intimate της ομάδας Πλεύσις

Αποτέλεσμα εικόνας για Intimate της ομάδας Πλεύσις

Έρχεται για τρεις μονο παραστάσεις, Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 του μηνός, στις 9 μ.μ., η νέα δημιουργία της ομάδας Πλεύσις που συμπληρώνει 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Αντλώντας έμπνευση από την Ποιητική του χώρου του G. Bachelard, οι δύο ερμηνευτές, σαν δύο ενήλικα παιδιά που δημιουργούν παιχνίδια στην άμμο, ξεδιπλώνουν εικόνες διαλόγου και πάλης με υλικά, αντικείμενα που περιβάλλουν τη ζωή τους. Με οδηγό την ποιητική της φαντασίας δίνουν μορφή επί σκηνής στην πολυδιάστατη σχέση του ονείρου με την πραγματικότητα. Σταδιακά, έρχονται αντιμέτωποι με τους λαβυρίνθους της ύπαρξης: την αλήθεια και το όνειρο, τη μνήμη και τη λήθη, το χρόνο και τη φθορά, τη ζωή και το θάνατο.

Συντελεστές:

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής

Ερμηνεία/Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής

Μουσική σύνθεση/live electronics: Μηνάς Εμμανουήλ

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη

8)Δεν σε Ξέχασα Ποτέ του Λέοντα Α. Ναρ

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν σε Ξέχασα Ποτέ του Λέοντα Α. Ναρ

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου Μονής Λαζαριστών από Τετάρτη 17 του μηνός στις 6 μ.μ., μέχρι και την Κυριακή 21, το έργο του Λέοντα Α. Ναρ, Δεν σε ξέχασα ποτέ.

Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους (Μικρός Αρραβωνιάστηκα, Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει;, Μισιρλού, κ.α.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν μετανάστες, τιμάει την ιστορία της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας

Φωτισμοί/Διδασκαλία Κάμερας: Χάρης Πάλλας

Video mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Διανομή: Σοφία Καλεμκερίδου, Γιάννης Χαρίσης

Μουσικοί επί σκηνής: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λάουτο)

Ημέρες παραστάσεων:

17, Τετάρτη, (18:00)

18, Πέμπτη, (21:00)

19, Παρασκευή, (21:00)

20, Σάββατο, (21:00)

21, Κυριακή, (19:00)

 

9)”ΜΗΔΕΙΑ” ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για "ΜΗΔΕΙΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Η θεατρική ομάδα “Από Χορό” των σχολών χορού Let’s Dance παρουσιάζει τη Μήδεια του Μποστ.

Δολοπλοκίες, άνομοι έρωτες, άδικοι φόνοι, “τραγουδισμένα” όλα σε έναν απροσδόκητο δεκαπεντασύλλαβο όπου ο αιχμηρός Μποστ κατάφερε να παντρέψει τον Ευριπίδη με τον Αριστοφάνη σε ένα έργο του πρώτου, με το ύφος όμως του δεύτερου κι όλα αυτά τοποθετημένα σε μια σύγχρονη εποχή. Είναι κάποια από τα πολλά στοιχεία του έργου που το κατατάσσουν σε ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα ενός θεάτρου που όμοιο του δεν υπήρξε στην Ελλάδα.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Μέντης Μποστατζόγλου (Μποστ)
Σκηνοθεσία- Διασκευή- Mουσική επιμέλεια: Αστέρης Νάτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέλη Χρυσανθοπούλου
Φώτα- ήχος: Ανέστης Ατακτίδης
Ενδυματολόγος: Δημήτρης Νάτσιος- Επιμέλεια Κοστουμιών: KIKA creations
Σύνθεση μουσικής promo video: Χαρούλα Μάρη
Τραγουδούν στο promo video: Τμήμα Μουσική- Τραγούδι Ιεκ Δελτα Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βιβή Πασχαλάκη- Τμήμα Αισθητικής Ιεκ Δελτα Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια κόμης- περούκες: Βασίλης Χουλιαράς
Σκηνικά: ENKA Moisiadis
Επιμέλεια Αφίσας: Κώστας Σταμπουλίδης – Υπεύθυνος Δημιουργικού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης
Σχεδιασμός Αφίσας: Σάββας Ζημαντάκος – Σπουδαστής Γραφιστικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης
Παραγωγή: Σχολές χορού Let’s dance

Παίζουν:
Ειρήνη Κουκέση (Μήδεια), Ιάσων (Γιώργος Κωνσταντίνου), Ντιάνα Ηλία (Τροφή Α), Φρόσω Καραμπιπέρη (Τροφή Β), Πέλη Χρυσανθοπούλου (Καλόγρια), Βασίλης Χουλιαράς (Οιδίποδας), Αντωνία Νασιοπούλου (Αντιγόνη), Κατερίνα Σιβρή (Κορυφαία), Κυριακή Πολυχρονίδου (Ευριπίδα), Ελένη Ζήση (Καλόγερος- Ψαράς)

Χορός:
Μαρία Δάλλα, Στέλλα Δελήπαλτα, Δήμητρα Μόραλη, Κική Πολυχρονίδου

Διεύθυνση: Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη Τηλέφωνο: 2310 423925,

Δευτέρα 08 Μαίου 2017, ώρες: 20:00

Εισιτήρια

Είσοδος: 5€

+1 )”35 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ…” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για "35 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ..." ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στη “Ζώγια”, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τρίτη, 2 και την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στις 21.00, αποσπάσματα από τις ατομικές διπλωματικές εξετάσεις των τελειοφοίτων της “35 ημέρες πριν” από την σκηνική τους παρουσίαση.

Κάθε χρόνο οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής, εκτός από τη συμμετοχή τους στις ομαδικές διπλωματικές εξετάσεις, που παρουσιάζονται στο κοινό σε μορφή κανονικών επαγγελματικών παραστάσεων, οφείλουν, ο καθένας χωριστά, να επιλέξει, να προετοιμάσει, να πρωταγωνιστήσει και σε μια δική του παράσταση.

Φέτος τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:
1. Γιώργος Νεοφύτου “Μανώλη…!” με την Ελεονόρα Βασιλείου
2. Ζωρζ Μπατάιγ “Μαντάμ Εντουαρντά” με τον Γιώργο Γιαννάκη
3. Έντουαρντ Άλμπυ “Ζωολογικός κήπος” με τον Χρήστο Διαμαντούδη
4. Χέρμαν Έσσε “Περίεργες ειδήσεις από ένα μακρινό αστέρι” με τον Γιάννη Καράμπαμπα
5. Σάμουελ Μπέκετ “Το Λίκνισμα” με την Μαριλένη Κουζού
6. Χάινριχ Κλάιστ “Μίχαελ Κόλχαας” με την Ίγκριντ Κουτσουρέλη
7. Αρθούρος Ρεμπώ “Το αίμα του κακού” με τον Νίκο Μήλια
8. Ιβάν Βιριπάγιεφ “Οξυγόνο” με την Κατερίνα Πλεξίδα
9. Μισέλ ντε Γκελντερόντ “Εσκοριάλ” με τον Σωτήρη Χατζηαγόρου
10. Γιώργος Χρονάς “Η γυναίκα της Πάτρας” με την Στεφανία Χονδράκη
11. Έντουαρντ Μποντ “Τίποτα δικό μου” με τον Γιώργο Χριστοφορίδη

Μέρος της προετοιμασίας θα παρουσιαστεί στη “Ζώγια” στις 2 και 3 Μαΐου 2017.

Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 54 Τηλέφωνο: 2310243459

Τρίτη 02 Μαίου 2017, ώρες: 21:00

Τετάρτη 03 Μαίου 2017, ώρες: 21:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

 

Μάιος 2017

Μάιος 2017

 

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Pablo Neruda

Pablo Neruda: Ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης

Ο Pablo Neruda, γεννημένος ως Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto,
Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

Καλή υγεία το 2025: Ποιες είναι οι τάσεις;

ByΈνας από τους βασικότερους στόχους που θέτουμε για το 2025