«Πάει έρχεται» στο Studio Μαυρομιχάλη: Μια βιωματική παράσταση για τα παιδιά

Η ομάδα Artika μέλος του Small size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for the early years» (Creative Europe 2018-2022) παρουσιάζει την παράσταση «Πάει έρχεται» στο Studio Μαυρομιχάλη, κάθε Κυριακή στις 17:30.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με χορό και μουσική για θεατές από 1,5 ετών. Η παράσταση «Πάει έρχεται» μάς μιλά με απλό τρόπο για τη δυσκολία του αποχωρισμού, τον φόβο της μοναξιάς και τη δημιουργική πλευρά της ανεξαρτητοποίησης.

Υπόθεση:

Ένα ζευγάρι ζει μαζί στο ίδιο σπίτι και μοιράζεται στιγμές αγάπης και ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται, όμως, κάθε φορά που ο ένας από τους δύο πρέπει να φύγει; Ο αποχωρισμός από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, σε κάθε φάση της ζωής μας, είναι πάντα δύσκολος. Από μικροί πρέπει να μάθουμε ότι κάθε φορά που η μητέρα, ο πατέρας, ή ένας αγαπημένος μας άνθρωπος, δεν βρίσκεται ξαφνικά κοντά μας, δεν εξαφανίζεται για πάντα!

Advertisements
Ad 14

Η παράσταση «Πάει έρχεται» μάς μιλά με απλό τρόπο και κατανοητό τρόπο για τον αποχωρισμό από κάτι, ή κάποιον, που αγαπάμε. Μέσα από τα χρώματα, τις λέξεις, τη μουσική και τα τραγούδια, η παράσταση βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πως αυτός που αγαπάμε και μας λείπει δεν χάθηκε για πάντα, αλλά θα ξαναγυρίσει κοντά μας.

Μεγαλώνοντας, είμαστε σε θέση να εκλογικεύσουμε την απουσία, όχι πάντα πρόθυμα βέβαια, αλλά για τα παιδιά είναι σημαντικό να μάθουν από μικρά την έννοια του αποχωρισμού, ώστε να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία αυτές τις καταστάσεις στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης  Η σινε-παρμένη (Η αφηγήτρια ταινιών) σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά στο Θέατρο Αργώ

Με τη βοήθεια του «Πάει έρχεται», και τις ερμηνείες των δύο ηθοποιών, τα παιδιά αντιλαμβάνονται υποσυνείδητα τι σημαίνει προσωρινός αποχωρισμός. Αντιλαμβάνονται ότι η αγάπη δεν είναι κάτι που σβήνει με την παροδική απουσία του αγαπημένου προσώπου από κοντά μας.

Μετά το τέλος της παράστασης, η ομάδα Artika επιφυλάσσει ακόμα μία έκπληξη στους μικρούς της φίλους. Τα παιδιά, μαζί με τους ηθοποιούς, ζωγραφίζουν, συνομιλούν, ακόμα και τραγουδούν πάνω στη σκηνή, βιώνοντας ακόμα πιο ολοκληρωμένα τη θεατρική εμπειρία.

Συνολικά το “Πάει έρχεται” είναι μια παράσταση που θα ευχαριστήσει τους μικρούς θεατές, οι οποίοι θα μαγευτούν από τα όσα βλέπουν στη σκηνή, από τα χρώματα και τη μουσική. Ικανοποιημένοι, όμως, θα φύγουν και οι γονείς, που θα γελάσουν και θα συγκινηθούν παρέα με τα παιδιά τους.

Στοιχεία παράστασης:

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Ερμηνεία: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής

Σκηνικά – Κοστούμια: Τζελίνα Πάλλα

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Οργάνωση παραγωγής: Artika

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Αναστασοπούλου

Διάρκεια παράστασης: 35΄+ 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα.

Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Οικογένειες 4+, άνω των 65, φοιτητικό και Ομαδικό 15 άτομα+): 8€ – Ατέλειες / Ανεργίας: 5€

Μέρα και ώρα παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 5.30 μ.μ. από τις 3 Νοεμβρίου 2019

Θεατές από 1,5 έως 105 ετών!

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527

Προπώληση: Ticketservices, Public

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,