Κατηγορίες για υπεξαίρεση αντιμετωπίζει ο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84»

athina984

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για υπεξαίρεση και διασπάθιση εξωπραγματικών ποσών που ανέρχονται στο ύψος των 37 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων 9,84. Τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα προέκυψαν κατόπιν οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό και ο οποίος αφορούσε την περίοδο 2001-2010, κατά το διάστημα δηλαδή στο οποίο εκτέλεσαν χρέη δημάρχου η κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατόπιν του πορίσματος της Οικονομικής Εισαγγελίας, μέλη του τότε ΔΣ αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις για κακουργηματική πράξη που αφορούσε την απιστία στη υπηρεσία καθώς και δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις, ενώ προ ολίγων ημερών ο εισαγγελέας εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη 16 ατόμων για έκνομες πράξεις. Τα άτομα αυτά κατείχαν ανά διαστήματα διοικητικά πόστα στον σταθμό, ενώ ένας εξ αυτών φαίνεται να είναι επιχειρηματίας ο οποίος επωφελήθηκε παράπλευρα. Ο εισαγγελικός λειτουργός έθεσε ως πρόταση στο Συμβούλιο των Εφετών –εκτός των άλλων- να διαβιβαστεί στη Βουλή εκείνο το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά τον κ. Γιώργο Κυρίτση και να αιτηθεί η άρση του βουλευτικού του ασύλου.

Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν τα ευρήματα του οικονομικού αυτού ελέγχου καθώς φέρνουν στη δημοσιότητα ανυπόστατες σπατάλες σε είδη πολυτελείας όπως μανικετόκουμπα, αρώματα, τσάντες, κινητά τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ταξίδια. Χαρακτηριστικά, φαίνεται να δαπανήθηκαν 350.000 ευρώ για ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος κατά τη περίοδο 2001-2010, ενώ κατά τη διετία 2009-2010 σπαταλήθηκαν, μόνο σε κινητά τηλέφωνα, γύρω στα 2.500 ευρώ.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη
Ad 14

Έτσι ο εισαγγελέας εφετών κ. Ασπρογέρακας πρότεινε να οδηγηθούν οι 16 εκ των 20 κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου και θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για κακουργηματική απιστία ή ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ. Πολλά ερωτήματα εξάπτει και η απολογία των κατηγορουμένων στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, όπου ομόφωνα αρνήθηκαν τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως απλώς εκτελούσαν εντολές του Δημού Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο σταθμός. Οι επιχορηγήσεις μάλιστα αυτές ανήλθαν την εν λόγω περίοδο σε 100 εκατομμύρια ευρώ, ποσό δυσανάλογο τοσό ως πρός το εργατικό δυναμικό του σταθμού που μετά βίας αγγίζει τα 400 άτομα, όσο και ως προς την ακροαματικότητά του που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούσε το 1%.

Φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι λάτρης της τέχνης, της μόδας και των ταξιδιών. Αγαπώ πολύ τη δημοσιογραφία γιατί είναι ο δικός μου τρόπος να υποστηρίζω την αλήθεια, να μάχομαι κατά της αδικίας και της χειραγώγησης. Είμαι υπέρ της αντικειμενικής και πολύπλευρης ενημέρωσης, της αμερόληπτης γνώσης και της ανάγκης για πολυφωνία και συμμετοχή στα κοινά. Αυτός ο κόσμος ανήκει σε όλους μας!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό