Ώρες τρόμου στην Καμπούλ

Ώρες τρόμου εκτυλίχθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ του Αφγανιστάν μετά την τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της τουλάχιστον 43 νεκρούς. Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους αφγανούς στρατιώτες που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή. Σύμφωνα με πηγές της αφγανικής αστυνομίας, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα Ουκρανών, ενός Έλληνα, ενός Γερμανού και ενός Καζάκου, ενώ τα υπόλοιπα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Την ευθύνη ανέλαβαν σήμερα οι Ταλιμπάν. Ενώ ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο ξενοδοχείο, ήταν και δυο Έλληνες πιλότοι που διανυκτέρευαν στην Καμπούλ.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση ξεκίνησε στις 9 μ.μ. τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδος) και πολύ γρήγορα ξεκίνησε η επιχείρηση των αφγανικών δυνάμεων για ανακατάληψη του ξενοδοχείου. Η ηλεκτροδότηση είχε κοπεί στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ, με αποτέλεσμα το κτίριο να βυθιστεί στο σκοτάδι, με εξαίρεση τις φλόγες που φαίνονταν να βγαίνουν από τη στέγη του (εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσαν οι δράστες).

Στη διάρκεια της νύχτας οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν με τη στήριξη του ΝΑΤΟ έθεσαν σταδιακά υπό τον έλεγχό τους έναν έναν τους ορόφους. «Προχωρούμε αργά για να αποφύγουμε να υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων», είχε εξηγήσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ράχιμι. Πολλοί από του επισκέπτες είχαν αποκλειστεί στα δωμάτια τους ενώ άλλοι παρέμεναν όμηροι των Ταλιμπάν.

Η πολιορκία των αφγανικών δυνάμεων διήρκεσε σχεδόν 18 ώρες, ενώ όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Οι αρχές θα προχωρήσουν σε έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν πως οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης κατάφεραν να μπουν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα γνωστό στους ξένους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης  Δεν είναι αυτό που νομίζεις! Δεν πατάω επί πτωμάτων!

Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των υπόλοιπων θυμάτων καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Najib Danesh, εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών, μόνο τέσσερα θύματα είναι αφγανικής καταγωγής.

 

Πηγή: REUTERS

Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μότο ζωής: Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσεις ό,τι ποθείς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και