Αν συνεχίσεις να πηγαίνεις πίσω σε ό,τι σε πλήγωσε, μια μέρα θα σε “σκοτώσει”

1 Φεβρουαρίου 2023

Είναι απλό. Αν συνεχίσεις να πηγαίνεις πίσω σε ό,τι σε πλήγωσε, μια μέρα θα σε “σκοτώσει”. Μιλάω για τα πάντα, για οτιδήποτε έχει να κάνει με  το παρελθόν σου. Πρόσωπα. Συνθήκες. Συναισθήματα. Καταστάσεις. Ανθρώπινες σχέσεις.

Γιατί γυρνάμε πίσω σε ό,τι μας πλήγωσε; Επειδή το μυαλό μας δεν μπορεί να εξηγήσει πως το γνώριμο συναίσθημα κάποιες φορές είναι και απολύτως τοξικό. Επειδή δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε για να νιώσουμε σίγουροι ώστε να αποφύγουμε τον πόνο και, ιδανικά, να βρούμε κάποια άνεση στη ζωή μας. Γυρνάμε επειδή φοβόμαστε το άγνωστο, οτιδήποτε για εμάς δεν είναι γνώριμο. Επειδή πολλοί από εμάς δεν έχουμε το θάρρος να αφήσουμε ό,τι μας είναι οικείο –ακόμα κι αν είναι αρνητικό. Καθ’ αυτόν τον τρόπο δεν βιώνουμε καθόλου την ουσία της ζωής, αλλά βιώνουμε μονάχα ό,τι μας επιτρέπει το μυαλό μας. Τίποτε, όμως, απ’ ότι μας “λέει” το μυαλό δεν είναι πραγματικό, τα περισσότερα είναι υποθέσεις, κατασκευάσματα και εικασίες – όχι γεγονότα, αλήθειες και πραγματικότητα.

Πως θα ζήσεις το σήμερα αν γυρνάς πίσω; Πως θα ζήσεις το σήμερα αν δεν αφήσεις τα παλιά μοτίβα και το παρελθόν σου; Και κατά συνέπεια πως θα θεραπευτεί μια πληγή αν συνεχίσεις να την αγγίζεις;

Αν συνεχίσεις να πηγαίνεις πίσω σε ό,τι σε πλήγωσε, μια μέρα θα σε "σκοτώσει"
by unsplash

Η τέχνη του να αφήνεις και να αφήνεσαι

Advertisements
Ad 14

Υπήρχαν αμέτρητοι λόγοι που άφησες και αφέθηκες. Για το καλό σου. Για την ψυχική σου υγεία. Για ένα πιο ξεκάθαρο οπτικό πεδίο, για καλύτερες μέρες. Ακόμη κι αν πιστέψεις πως αυτό θα έχει αλλάξει σήμερα, δύσκολα αλλάζουν τοξικά κομμάτια του παρελθόντος μας. Παλιά φίλη. Παλιός γκόμενος. Παλιό συναίσθημα. Παλιά δουλειά. Παλιά συνήθεια. Το παρελθόν μας πεθαίνει δύσκολα, μα πεθαίνει. Πίστεψε με. Και επίσης, δεν μας ορίζει.

Διαβάστε επίσης  Και μετά την πτώση...τι;

Γυρνάς πίσω σε ό,τι σε πλήγωσε μα πιθανώς ξεχνάς όλα τα κακά και εστιάζεις στα καλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έπρεπε. Δοκίμασες όλα τα ίδια μοτίβα και πήρες το αποτέλεσμα. Το έκανες, το δοκίμασες μα τώρα που γυρνάς επιστρέφεις πίσω στο ίδιο παρελθόν το οποίο έχει παγώσει και σε περιμένει. Είναι απλώς σαν να έχεις πατήσει παύση σε ένα τραγούδι και επιστρέφεις για να ακούσεις τη συνέχεια, το τραγούδι είναι το ίδιο δε θα έχει αλλάξει – το αποτέλεσμα θα βγει το ίδιο δε θα έχει αλλάξει. Μόλις μάθεις να αντικαθιστάς το παλιό μοτίβο που δεν σε εξυπηρετεί πια, θα αποκοπεί εντελώς από τη σημερινή σου ιστορία και η συναισθηματική ανταμοιβή που θα λάβεις θα σε κάνει να δεις πόσο μακριά έχεις φτάσει από τον παλιό σου εαυτό. Γιατί, λοιπόν, να γυρίσεις σ’ αυτόν; Τι καλό κέρδιζες;

Μην περιμένεις μια διαφορετική ζωή, αν κάνεις τα ίδια και τα ίδια – αν γυρνάς πίσω. Για την αλλαγή, χρειάζονται διαφορετικά μοτίβα. Δίνουμε την ενέργεια μας και τον εαυτό μας σε ό,τι αξίζει, σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και μας υπενθυμίζει την αξία μας όχι σε ό,τι σε πλήγωσε ή σε πληγώνει. Έχουμε πλάι μας ανθρώπους που είναι θετικοί και δεν μας αγκιστρώνουν στο παρελθόν αλλά μας βοηθάνε να προχωρήσουμε παρακάτω. Μην γυρνάς πίσω στο παρελθόν και σε παλιά μοτίβα. Τα άφησες για κάποιο λόγο. Ό,τι είναι σωστό για σένα δεν θα σε έκοβε ποτέ στα δύο πληγώνοντας σε, δεν θα σε άφηνε με αμφιβολίες, ανασφάλειες και ερωτήματα, και πάνω απ’ όλα δεν θα έφτανε κοντά στο να σε αποδυναμώσει τόσο, όπου θα ξερίζωνε την καρδιά σου για να σε “σκοτώσει”.

Διαβάστε επίσης  Η απομυθοποίηση του πρώτου ραντεβού...

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και