Η χαμένη τέχνη του φλερτ

φλερτΥπάρχουν πολλές τέχνες που χάθηκαν και έσβησαν στο πέρασμα των χρόνων. Αντικαταστάθηκαν, διαμορφώθηκαν, χάθηκαν. Μια από αυτές είναι η χαμένη τέχνη του φλερτ. Αυτή η τέχνη που άλλοι λένε ό ‘τι χάθηκε τελείως και άλλοι υποστηρίζουν ότι προσαρμόστηκε. Ντύθηκε, ράφτηκε και χώρεσε κάπου στριμωγμένη σε μια γωνία της σημερινής εποχής. Ξεχασμένη, την θυμόμαστε που και που. Ίσως και ποτέ.

Τι είναι φλερτ;

Η εκδήλωση ερωτικής συμπάθειας προς κάποιο πρόσωπο.

Σωστά;  Σωστά!

Advertisements
Ad 14

Στις μέρες μας βλέπω πολύ διάθεση για ερωτική συνεύρεση αλλά δε βλέπω θάρρος.

Το φλερτ δεν προσαρμόστηκε. ΧΑΘΗΚΕ. Χάθηκε καθώς πλέον φλερτάρουμε με το κινητό. Chatάρουμε. Η εκδήλωση της ερωτικής συμπάθειας γίνεται μέσω μιας συσκευής με την οποία στέλνουμε emoji , ούτε καν λόγια. Καθόμαστε πάνω από την όμορφη φωτεινή μας οθόνη και σκεφτόμαστε ποιο εικονίδιο να στείλουμε για να δείξουμε το διαολεμένο ενδιαφέρον μας. Αυτή που χαμογελάει; Αυτό που κλείνει μάτι; Την καρδούλα; Α! Όχι ακόμα καρδούλες, είναι νωρίς, θα παρεξηγηθώ.

Το πιο κοντά σε φλερτ που υπάρχει είναι : Βλέπεις μια όμορφη κοπέλα. Σε κοιτάει, την κοιτάς. Δε πας να μιλήσεις. Την ψάχνεις στο Facebook για να της στείλεις. Ρε είμαστε με τα καλά μας;

«Δε  πηγαίνω να της μιλήσω από κοντά επειδή θα γελάσουν μαζί μου.»

Σε 20 χρονάκια θα σου ζητήσει το παιδί σου να του αφηγηθείς πως γνώρισες το άλλο σου μισό. «Πήγα γιε μου, την είδα, της έστειλα στο Facebook, καρδούλα από την πρώτη μέρα και μετά βγήκαμε και τα φτιάξαμε.»

Διαβάστε επίσης  Περί απιστίας

Σ αρέσει αυτή η ιστορία; Εμένα δε με γεμίζει.

Ντρεπόμαστε μη παρεξηγηθούμε. Φοβάσαι μη χάσεις τα λόγια σου; Πήγαινε να μιλήσεις και ας τα χάσεις. Είναι 10 φορές καλύτερο από το να φεύγεις από το κλαμπ και να μετανιώνεις που δε μίλησες, καθώς παίζει να μην την ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου.

Δεν είναι απαραίτητο να φανεί το ενδιαφέρον σου κατευθείαν. Το να συστηθείτε, να μιλήσετε για λίγο και να κανονίσετε έξοδο, φλερτ θεωρείται. Από το τίποτα πολύ καλύτερο.. Και τι σημαίνει να ρεζιλευτείς; Μαγκιά σου ρε και τιμή σου.

Ξέρεις ξεσυνηθίσαμε να είμαστε ευγενικοί. Αν κάποιος άγνωστος μας πλησιάσει και μας πει 2 όμορφα λόγια φοβόμαστε. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη της καλοσύνης και του αγνού ενδιαφέροντος στις μέρες μας. Σε τέτοιο σάπιο κόσμο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι ο άλλος δε θέλει απλώς να σε εκμεταλλευτεί. Στήσαμε τείχη γύρω μας. Δε μπαίνει κανένας και δε βγαίνει κανένας.

Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο κιόλας, τρομάρα μας! Πως να περιμένεις επανάσταση από μια γενιά που φοβάται να φλερτάρει;

Ξεκίνα να μιλάς, μη φοβάσαι. Ας σε πουν  παλιομοδίτη. Στα γεράματά σου θα έχεις να διηγείσαι την καλύτερη ιστορία γνωριμίας σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ανάστησε τη χαμένη τέχνη..  Όχι καμάκι, είναι φλερτ.

 

 

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Κινητά της αρχαιότητας: Τρόποι επικοινωνίας

Σήμερα υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα συσκευών επικοινωνίας, ώστε να μειωθούν

Η κατασκοπεία στα χρόνια του πολέμου

Η κατασκοπεία, η πρακτική της απόκτησης μυστικών πληροφοριών, διαδραματίζει