Φόβος για το άγνωστο ή άγνωστος φόβος

άγνωστο

Από μικρό παιδί, θυμάμαι τον εαυτό μου, κάτι να φοβάται. Το σκοτάδι, τα τέρατα, το ύψος, είναι λίγες από τις πιο σύνηθες φοβίες ενός παιδιού. Είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης και κάτι, που όλοι μπορούν να εκφράσουν άποψη. Άλλοι, έχουν καταπολεμήσει τον φόβο τους και άλλοι, έμαθαν να ζουν με αυτό. Τι συμβαίνει όμως όταν ο φόβος σου, σου το άγνωστο; Μήπως είναι χειρότερο, αν τελικά, είναι άγνωστος;

Σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σου, έφτασες σε σημείο να αναρωτιέσαι γιατί φοβάσαι κάτι. Προσπάθησες να το καταπολεμήσεις, να βρεις την αιτία του κακού και γενικά, να ξεφύγεις από τα δεσμά του. Σου έτυχε ποτέ να φοβάσαι, αλλά να μην ξέρεις τι είναι αυτό; Αν ναι, πως ανακάλυψες την αιτία του τρόμου σου; Τι έκανες για να απαλλαγείς από αυτό;

Ο φόβος, είναι ένα συναίσθημα που δυστυχώς, μαθαίνεις από την μέρα που γεννιέσαι. Τι κάνεις όμως, όταν φοβάσαι κάτι, το οποίο δεν μπορείς να περιγράψεις; Πίστεψε με, αυτό που σε φοβίζει τόσο, είναι το γνωστό σε όλους μας, άγνωστο! Είναι άυλο και σίγουρα, δεν περιγράφεται. Πρέπει όμως να το ξεπεράσεις. Είναι δύσκολο το ξέρω! Όμως είναι αναγκαίο να συμβιβαστείς πως δεν θα ξέρεις ποτέ, τα πάντα. Ούτε τι θα σου φέρει η ζωή, ούτε πως θα είσαι σε λίγα χρόνια.

Έχει και το άγνωστο την μαγεία του. Πίστεψέ με. Απλά αφέσου σε αυτό και άστο να σε παρασύρει στα φουρτουνιασμένα του νερά. Μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν σκληρό και απάνθρωπο κόσμο, υπάρχει όμως και η περίπτωση να σου ανοίξει και έναν καινούριο. Γεμάτο σπάνια λουλούδια και τροπικά φυτά. Απλά κλείσε τα μάτια και άσε την ζωή να σου κάνει έκπληξη. Το αν θα είναι θετική ή αρνητική, δεν μπορώ να σου ο πω, πάντως σίγουρα, θα είναι απρόσμενη!

Διαβάστε επίσης  Όνειρα που έμειναν μισά

Προσφάτως, άκουσα μια φράση που έλεγε «ταξίδεψε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Πόσο δίκαιο έχει; Πόσα πολλά μας λέει μέσα σε επτά μόνο λέξεις; Την ένοιωσα τόσο πολύ μέσα μου. Σαν να μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Να σπάσω τα δεσμά όλων των φόβων μου και να προχωρήσω με το κεφάλι ψιλά. Φυσικά, αυτό σκοπεύω να κάνω! Θα καλοπεράσω στο άγνωστο και θα φρονήσω να είναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου!

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε