Η αλληλεγγύη δεν αρκεί μόνο τα Χριστούγεννα

αλληλεγγύη

Περπατάς στο δρόμο κάτω από το στολισμένο σύνταγμα και ένας επαίτης σου απλώνει το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη. Αλληλεγγύη, σκέφτεσαι και βάζεις το χέρι στην τσάντα, δίνοντας του ένα κέρμα.

  Πας στο σπίτι και μαζεύεις σε μια σακούλα ρούχα που πλέον δεν χρησιμοποιείς και τα δίνεις στον φιλανθρωπικό οργανισμό της αρεσκείας σου. Αλληλεγγύη είναι να βοηθάς σκέφτεσαι για άλλη μια φορά και χαίρεσαι με την πράξη σου.

Η ώρα περνάει και εσύ πρέπει να πας για ψώνια. Μαζί με τα ψώνια σου, το καλάθι γεμίζει και με επιπλέον προϊόντα, όπως μακαρόνια, ρύζι, λάδι και γενικά πράγματα που χρειάζεται κάθε σπίτι. Τα αφήνεις στο καλάθι που είναι στην έξοδο του καταστήματος και χαμογελάς που η αλληλεγγύη για άλλη μια φορά άγγιξε την καρδιά σου.

Advertisements
Ad 14

Αρχικά, να σου πω μπράβο σου! Είναι υπέροχο το γεγονός ότι θέλεις να βοηθήσεις έναν ξένο, επειδή σε έχει ανάγκη. Τα Χριστούγεννα, όντως είναι η ιδανική στιγμή να μοιράσεις αγάπη, στοργή, δώρα και χαρά σε όλους όσους το χρειάζονται. Η ιδανική εποχή να μοιράσεις αλληλεγγύη. Το σημαντικό όμως, είναι να μην σταματήσεις εκεί.  Οι άνθρωποι γύρω μας, σε χρειάζονται όλο το χρόνο. Δεν έχει σημασία αν θα είσαι δίπλα τους μοιράζοντας υλικά αγαθά ή αν απλά θα τους χαμογελάσεις σε μια δύσκολη ώρα. Αρκεί να μην δείξεις την αγάπη σου, μόνο επειδή το απαιτεί η εποχή.

αλληλεγγύη

Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αγάπη, δυστυχώς έχει εκλείψει στις μέρες μας. Όλοι είμαστε απασχολημένοι με τα προβλήματά μας και κανείς δεν σκέφτεται πως κάποιος άλλος, αν είχε την βοήθειά μας, θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένος. Έτσι , τόση αγάπη χάνεται στο δρόμο. Μένουμε άπραγοι και ο καιρός περνά, αφήνοντάς πίσω του όλες τις πράξεις αγάπης, στοργής και αλληλεγγύης που θα μπορούσες να κάνεις. Το νέο έτος λοιπόν, βάλε ως στόχο της ζωής σου, η αλληλεγγύη σου, να μην είναι εποχιακή!

Διαβάστε επίσης  Το αλφάβητο των όσων λησμονήσαμε το 2020

Ξέρω πως τα Χριστούγεννα γιορτάζεις το «Θαύμα», την αγάπη και την γέννηση του ανωτέρου όλων μας, αν όμως θέλεις πραγματικά να τιμήσεις την παρουσία του πάνω στην γη, αν αληθινά θέλεις να κάνεις ένα δώρο καρδιάς στον απόλυτο θεάνθρωπο, έχεις την ευκαιρία να το κάνεις όλο το χρόνο, σε όλη την διάρκεια της ζωής σου. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου άλλωστε, είναι να βοηθάς με την καρδιά σου. Όχι επειδή σε αναγκάζει η «τάση» των ημερών, αλλά επειδή το έχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Η ζωή είναι πραγματικά όμορφη, αρκεί να μοιράζεσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να το κάνεις, αρκεί να χαρίσεις ένα χέρι βοηθείας σε αυτόν που κουβαλά πολλές σακούλες, ένα χαμόγελο σε αυτόν που είναι σκυθρωπός και  ένα «Καλημέρα», σε αυτόν που περπατάει μόνος. Μικρές πράξεις με τεράστιο νόημα! Εξάλλου η αγάπη, κρύβεται στην καθημερινότητα και η μαγεία των Χριστουγέννων στις ψυχές μας και όχι στην εποχή!

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε