Γι’ αυτόν τον άνθρωπο που μηδένισε την απόσταση

Γι' αυτόν τον άνθρωπο που μηδένισε την απόσταση
Πηγή: amazon

Σχέσεις από απόσταση: άλλοι κατατάσσονται ενάντια και άλλοι πέφτουν στη παγίδα της μη μπορώντας να φέρουν αντίσταση. Μια τέτοιου είδους σχέση δεν είναι επιλογή αυτό καθ’ αυτό. Είναι ο άνθρωπος. Αυτός ο άνθρωπος που θα σε κάνει να σκεφτείς πως δεν έχεις επιλογή. Θα το προσπαθήσεις. Θα το προσπαθήσετε από κοινού. Υπάρχει θέληση. Υπάρχει αγάπη, έρωτας και μια τρέλα που δεν μπορείς να σκεφτείς πως θα τελειώσει κάτι τόσο άδοξα εξαιτίας των χιλιόμετρων που θα σας χωρίσουν.

Οι δυσκολίες της απόστασης είναι πολλές. Θα το ανακαλύψεις από τη πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας μαζί στο αεροδρόμιο. Η άχαρη αυτήν στιγμή έφτασε. Η ώρα του αποχαιρετισμού. Ήρθε μαζί σου να σε αποχαιρετήσει ακόμη και αν δε τους μπορεί τους αποχαιρετισμούς. Πόσο μάλλον να αποχαιρετήσει εσένα. Όσο και αν του κόβονται τα πόδια. Όσο και αν τον πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι. Ήρθε! Ήρθε για σένα. Ένα τελευταίο αντίο, μια τελευταία αγκαλιά, ένα τελευταίο φιλί μέχρι να ξανά βρεθείτε. Και τα δάκρυα κυλάνε σαν νερό στα πρόσωπά σας. Δε μπορείτε να σταματήσετε όσο και αν θέλετε να δείξετε δυνατοί. Είναι πάνω από τις δυνάμεις σας.

Ένα “σ’ αγαπάω” και ένα “να προσέχεις” θα είναι η κινητήρια δύναμη σου για να αντέξεις το ταξίδι που σε περιμένει. Να παλέψεις την απόσταση που θα αρχίσει να δημιουργείται. Ενώ, μέσα σου επικρατεί μια μάχη! Τι κάνω; Που πάω; Μήπως να γυρίσω πίσω; Πρέπει να λογικευτείς. Έχεις ένα σκοπό. Περνάς τον έλεγχο. Γυρνάς το βλέμμα σου. Είναι εκεί. Σε χάζευε όλη την ώρα. Του ρίχνεις ένα χαμόγελο με βουρκωμένα μελαγχολικά μάτια. Τα βλέμματα σας εκείνη την ώρα είναι γεμάτα υποσχέσεις. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα, μαζεύεις τα πράγματά σου και συνεχίζεις να προχωράς μηχανικά προς την πύλη.
Γι' αυτόν τον άνθρωπο που μηδένισε την απόσταση
Πηγή: nyunews
Και επιτέλους φτάνεις στο προορισμό σου. Και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ανοίξεις τη κάμερα όπως είχατε συμφωνήσει. Να του πεις πως πήγαν όλα καλά με το ταξίδι σου. Να του πεις ότι σου λείπει. Να του δείξεις πόσο τον σκέφτεσαι. Με έναν τρόπο να νικήσετε την αναθεματισμένη απόσταση. Μέρα με τη μέρα ο ίδιος αγώνας. Η ίδια προσπάθεια με την ίδια ένταση.

Βίντεο κλήσεις και μηνύματα πέφτουν σαν βροχή. Τα έχουν, άλλωστε, αυτά οι σχέσεις από απόσταση. Έτσι δηλώνεις τη παρουσία σου στον άλλο. Γιατί θέλεις να αναπληρώσεις το χρόνο που σας “κλέβουν” τα χιλιόμετρα. Θέλετε να ξεγελάσετε τους εαυτούς σας. Θέλετε να δείτε ο ένας τον άλλον. Να αγγίξετε την οθόνη πεπεισμένοι ότι χαϊδεύετε τα πρόσωπα σας. Αυτό φαντάζεστε τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης  Ο έρωτας υπάρχει μέσα μας(χορός για δύο)

Έχετε ανάγκη να πείτε τα νέα σας επί καθημερινής βάσεως. Ακόμη και τους προβληματισμούς σας. Θέλετε να περάσετε χρόνο μαζί. Να μαγειρέψετε παρέα. Να διαβάσετε μαζί για την εξεταστική που σας περιμένει. Να αποκοιμηθείτε κοιτάζοντας ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Τι κι αν είστε μακριά; Η απόσταση δεν είναι εμπόδιο για σας!

Advertisements
Ad 14

Γιατί όλα αυτά εξισορροπούν λίγο τη κατάσταση. Όμως δεν είναι αρκετά. Δε σου είναι αρκετά όταν πρόκειται για τον άνθρωπο σου. Γιατί θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα σας πάρει από κάτω. Θα λυγίσετε. Θα αφεθείτε σε παραλογισμούς. Θα ζηλέψετε με το παραμικρό. Κι όλα αυτά εξαιτίας αυτού του μικρού “ζιζάνιου” ονόματι απόσταση.

Μα όσο και να σε δυσκολεύει και να σε πονάει αυτήν η απόσταση δε θες να το αφήσεις. Πρέπει να κατανοήσεις τα ωράρια σας. Πρέπει να αφήσετε περιθώρια ο ένας στον άλλον. Πρέπει να τον εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτεί. Πρέπει να το παλέψετε. Εξάλλου στο χέρι σας είναι. Οι μέρες περνάνε. Η επόμενη συνάντηση πλησιάζει σιγά – σιγά. Οι δρόμοι σας θα ξανά σμίξουν. Θα έρθει να σε βρει ή θα πας εσύ. Αυτό περιμένετε με ανυπομονησία και οι δύο. Αυτό σχεδιάζετε.

Ένας φαύλος κύκλος σχηματίζεται στις σχέσεις από απόσταση. Ο αποχαιρετισμός, η αναμονή και η επόμενη συνάντηση. Κι όμως για να το αντέχεται θα το αξίζετε. Δε θα το κάνατε αυτό για τον οποιοδήποτε.

Οι σχέσεις από απόσταση, λοιπόν, είναι σχέσης βαθύτερης ουσίας. Είναι γεμάτες με ελπίδες και όνειρα. Είναι σχεδιασμένες για λίγους που μπορούν να το βαστάξουν. Για λίγους που μπορούν να το αισθανθούν. Για λίγους που δε “βλέπουν” μπροστά τους κανένα χιλιόμετρο. Για λίγους που κάνουν τέτοιου είδους σχέσεις να έχουν περισσότερη προσπάθεια και αξία από μια άλλη με κοινή βάση.

Διαβάστε επίσης  Χρεοκοπήσαμε

 

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη πόλη της Λάρισας, πήρα την απόφαση στα δεκαοχτώ μου να ταξιδέψω ως την «άγνωστη» για μένα τότε Κύπρο. Μπαίνοντας, λοιπόν, σε μια σχολή η οποία με διάλεξε αντί να τη διαλέξω, ανακαλύπτω στην πορεία πράγματα για την Βασιλική, όπως είναι η περιέργεια της να μάθει και να ασχοληθεί με διάφορα κοινωνικά θέματα, η χαρά που παίρνει από ένα παιδικό χαμόγελο, η αγάπη της για το θέατρο και η χαλάρωση που νιώθει όταν γράφει. Της αρέσει να ακούει διάφορα είδη μουσικής, να διαβάζει βιβλία, πρωτοστατεί στα αράγματα και στις τρέλες με την παρέα ακόμη κι αν πολλές φορές επιλέγει τη μοναχικότητα, απολαμβάνει τον καλό καφέ και λατρεύει τα ζώα. Στην ενήλικη ζωή, ο φόβος δεν είναι το σκοτάδι αλλά το άγνωστο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν