Η ζωή θέλει χρώμα

ζωή
Η ζωή ενός ανθρώπου, από τη μέρα που θα γεννηθεί μέχρι και τη μέρα που θα φύγει, είναι γεμάτη από στιγμές και συναισθήματα. Συναισθήματα χαράς, λύπης, απόγνωσης ή και ευγνωμοσύνης. Μπορούν ν’ αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη! Είναι, όμως, αυτά που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας και αυτά που επιλέγουν το χρώμα που θα έχει.

Κάποιοι λένε πως η ζωή είναι ένα παιχνίδι, άλλοι λένε πως είναι λαβύρινθος, εγώ λέω πως είναι καμβάς! Ένα μεγάλο τελάρο, που περιμένει τις δικές σου πράξεις για ν’ αποκτήσει σχήματα και χρώματα. Αν αφήνεις τον χρόνο να περνάει χωρίς να σχεδιάζεις κάτι, ο πίνακάς σου θα έχει πολύ γκρι… Μουντό και μονότονο γκρι. Αν πάλι, αφήνεις τις λύπες να σε επηρεάζουν, ο καμβάς σου θα γίνει μαύρος… Σκοτεινό και μυστήριο μαύρο. Αν, όμως, πάρεις το πινέλο στα χέρια σου ο πίνακάς σου θα γίνει όπως τον έχεις ονειρευτεί. Θα έχει χρώμα, πριγκίπισσες και δράκους! Όλα, όμως, έχουν την αναλογία που εσύ επιθυμείς, να έχουν στη ζωή σου.

ζωή

Κοίτα έξω απ’το παράθυρό σου και παρατήρησε αυτό που βλέπεις. Δες τους ανθρώπους. Άλλοι σκεπτικοί κι άλλοι θυμωμένοι, μερικοί μοιάζουν σοβαροί κι άλλοι στεναχωρημένοι. Μην εστιάζεις, όμως, σ’ αυτούς. Δες τους άλλους, που περπατάνε ανέμελα, που γελάνε με τις παρέες τους ή που απλά χαμογελούν κοιτώντας το μεγαλείο της φύσης. Τον δικό τους καμβά να μιμηθείς. Αυτοί κατάφεραν να εναρμονίσουν τα προβλήματα με τη χαλάρωση, τη λύπη με τα χαμόγελα και το μαύρο με τα ζωηρά χρώματα!

Advertisements
Διαβάστε επίσης  DIY rap μουσική μέσα από τα μάτια ενός άσχετου
Ad 14

Είναι δύσκολο μέσα σε τόσο άσχημο περιβάλλον να καταφέρεις να χαμογελάσεις. Η ζωή σε όλους μας επιφυλάσσει δυσκολίες και στεναχώριες. Βρες, όμως, κάτι θετικό μέσα σ’ όλα αυτά και προχώρα με ελπίδα και θάρρος. Αρκεί να σκεφτείς πως δεν είσαι μόνος. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με προβλήματα σχεδόν όμοια με τα δικά σου.
Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι, πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο ή στην κοντινότερη παραλία και χαμογέλα. Χαμογέλα που είσαι από αυτούς που μπορούν να το κάνουν. Γιατί, όπως είπαμε, η ζωή είναι ένας καμβάς! Στην παλέτα σου έχεις όλα τα χρώματα που μπορείς να φανταστείς και στο μυαλό σου όλα τα σχήματα που μπορείς να σχεδιάσεις. Πάρε μια βαθιά ανάσα και βούτα το πινέλο σου στο χρώμα που θέλεις να έχει η ζωή σου! 

ζωή

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Two Strangers Trying Not To Kill Each Other: Αγάπη σημαίνει

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο ”Two Strangers Trying Not
cowgirl

Cowgirl trend: Πως θα το ενταξεις στα καλοκαιρινά outfit

Το Cowgirl trend είναι ένα trend που έχουμε αγαπήσει μέσα