Μας ενώνει ο έρωτας αλλά μας χωρίζει η οθόνη

Social mediaSocial media, ένα μέσο που έφερε την ανατροπή στον τομέα της επικοινωνίας. Υπήρξαν καινοτομία, η οποία άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, γιατί πλέον την έχουν κάνει πιο εύκολη και άμεση, προσφέροντας ταυτόχρονα περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, όπως η δημοσίευση φωτογραφιών, μουσικών κομματιών, και πολλές φορές, των δικών μας σκέψεων. Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι πάντα θετικά! Πολλές φορές έχουν και τα αρνητικά τους στοιχεία, τα οποία είναι ουκ ολίγα!

Εκτός από την εξάρτηση από αυτά, αλλά και την απίστευτη αποξένωση που προκαλούν από άλλους ανθρώπους και τον “έξω κόσμο”, έχουν γίνει επίσης η αιτία τσακωμών, ακόμη και χωρισμών, ανάμεσα σε ζευγάρια.

Για να τω πω λαϊκιστί, τα social media έχουν “κλείσει σπίτια”! Με ποιον τρόπο;! Αυτό θα το εξετάσουμε παρακάτω, αγαπητέ αναγνώστη…

Για να καταλάβουμε καλύτερα τα παραπάνω, ας πάρουμε μερικά πολύ απλά παραδείγματα. Όλα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν π.χ. με το ανέβασμα μίας φωτογραφίας από ένα άτομο. Αργά ή γρήγορα, η φωτογραφία αυτή θα μαζέψει κάποια likes. Παίρνουμε λοιπόν το ενδεχόμενο, ένα ή περισσότερα likes να μην είναι από κάποιο άτομο του στενού συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος:

Ίσως ο/η σύντροφος του απεικονιζομένου νιώσει ένα αίσθημα ζήλιας να φουντώνει. Και αν στη φωτογραφία υπάρχει και κάποιο κολακευτικό σχόλιο, τότε τα πράγματα γίνονται εντονότερα… Πολλοί/ες βέβαια, καταστέλλουν το συναίσθημα αυτό ή δε δίνουν κάν συμασία. Αλλά υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων, που δε θα το αφήσει έτσι. Και θα αρχίσει ο εκνευρισμός… Και το πράγμα θα πάει κάπως έτσι…

– Αγάπη μου αυτός ο Νίκος που σου έκανε like ποιος είναι;
– Φίλος της Γιάννας.
– Κι εσύ που τον ξέρεις;
– Είχαμε βγει με τα κορίτσια και πέρασε να καθήσει για λίγο.
– Κι ανταλλάξατε και προφίλ βλέπω.
– Υπονοείς κάτι Γιώργο;
– Όχι…
– Σίγουρα;
– Ναι, άσε με…

Και μετά από όλα αυτά ακολουθεί ο καυγάς μεταξύ του ζευγαριού, και όλα καταλήγουν στη γκρίνια και στα νεύρα… Και αν κάποιος από τους δύο έχει τη διάθεση να “τραβήξει” τα πράγματα στα άκρα, τότε η κατάσταση μπορεί να γίνει αυτό που στο χωριό μου το λένε “κουλουβάχατα”, και να οδηγηθεί ακόμη και στο χωρισμό…

Διαβάστε επίσης  Σχέση από απόσταση, το ρισκάρεις;

Το ίδιο ακριβώς πράγμα μπορεί να γίνει, όχι μόνο με φωτογραφία, και με ένα check in ή κάποιο σχόλιο σε μία ανάρτηση… Μύλος η κατάσταση!!!

“Ούς ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω” λέει η Αγία Γραφή… Αμ δε!!! Αυτούς που  “ο θεός συνέζευξε”, ίσως τους χωρίσει ο Zuckerberg….!

Ας πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα, που τα social media το έχουν αλλοιώσει: το φλερτ. Ακόμα και αυτό έχει αποξενωθεί λόγω της virtual πραγματικότητας. Πλέον, η αρχή της επικοινωνίας γίνεται με ένα “γεια” στο facebook… Σπάνιο έως αδύνατο δηλαδή το να φλερτάρει κάποιος σε κάποιο χώρο διασκέδασης… Κι αν το κάνει, σε πολλές περιπτώσεις ίσως τον κοιτάξουν σαν να έχει πέσει από το διάστημα!

Και έτσι οι ανθρώπινες σχέσει βρίσκονται σε μια συνεχή φθορά, οδεύοντας προς την καταστροφή…

Γι’ αυτό κι εγώ, θα κλείσω με μία συμβουλή…
Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε στη ζωή σας το θέμα αυτό, ώστε οι ανθρώπινες σχέσεις σας να είναι επιτυχημένες, και ειδικά αν θέλετε να μην έχετε γκρίνια και ζήλιες από το σύντροφό σας, αποσυνδεθείτε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ από κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε, πάρτε τη σχέση σας και περάστε χρόνο μαζί, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ… Και αν είστε single, παρατήστε likes, shares, και άλλα διαδικτυακά καμώματα, και βγείτε, ζήστε, φλερτάρετε, αγαπήστε!

Η ζωή είναι εκεί έξω, και περιμένει να την αδράξετε… “Carpe diem” που έλεγαν και οι Ρωμαίοι… “Αδράξτε τη μέρα” δηλαδή… Θα γίνει δική σας…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή