Να αντιδράς για αυτούς που δε μπορούν πια να αντιδράσουν

Να αντιδράς για αυτούς που δε μπορούν πια να αντιδράσουν.

Σε αυτόν τον κόσμο, υπήρχαν, υπάρχουν και ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν, άνθρωποι που αντιδρούν. Άνθρωποι με ιδανικά, αξίες, πεποιθήσεις, ονειροπόλοι, τρελοί και ρομαντικοί. Άνθρωποι που αντέδρασαν κλείστηκαν σε κελιά, εκτελέστηκαν, έζησαν, πέρασαν στην αιωνιότητα. Οι ιδέες τους πέρασαν στην αιωνιότητα. Αυτοί αντέδρασαν, για να μπορείς και εσύ να αντιδράς σήμερα.

Σε αυτόν τον κόσμο, που από τη γωνίτσα σου φαίνονται όλα υπέροχα, υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, απάνθρωπες στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, και όχι δεν είναι ρομαντικό να έχεις μόνο τα αστέρια κάθε βράδυ για στέγη. Άνθρωποι που τροφή τους είναι το τίποτα. Ένα πεταμένο κομμάτι πίτσα στον κάδο, ένα μισοφαγωμένο μπούτι κοτόπουλο στα σκουπίδια. Και εσύ δεν αντιδράς.

Advertisements
Ad 14

Η ανθρωπότητα απέτυχε και εσύ δεν αντιδράς;

Θα μου πεις: Γιατί να αντιδράσω ρε μεγάλε; Μια χαρά βολεμένος είμαι.

Και ναι, είσαι, όμως, θα συνεχίσεις να είσαι; Πιστεύεις ότι ποτέ δε θα σε πάρει και εσένα η μπάλα;

Να αντιδράς, όσο εγωιστικό και αν σου φανεί αυτό που θα πω. Να αντιδράς τώρα που «παίρνουν» τους άλλους, επειδή όταν θα έρθει η σειρά σου, δε θα έχει μείνει κανείς πια για να αντιδράσει.

Να αντιδράς, για τα παιδιά στη Παλαιστίνη, τα αδέρφια σου στην Αφρική, τον παππού με τα κινητικά προβλήματα. Να υψώνεις το ανάστημά σου, όσο μπορείς, όπως μπορείς, επειδή κάποιοι πια δε μπορούν να το κάνουν. Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δε πρέπει να πάψεις ούτε στιγμή. Να βλέπεις το άδικο αυτού του κόσμου και να θες να τον αλλάξεις συθέμελα. Να μη κάνεις βήμα πίσω.

Διαβάστε επίσης  Τα μάτια που αγάπησες δύσκολα τα ξεχνάς..

Να αντιδράς για την ελεύθερη έκφραση που διώκεται.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίδραση γίνεται καθήκον.

Άλλοι αντέδρασαν για να μπορείς εσύ τώρα να είσαι ελεύθερος. Εσύ, να αντιδράσεις για να ελευθερώσεις άλλους. Να αντιδράς, επειδή κάποιοι πια είναι κλεισμένοι σε κελιά και οι φωνές τους δεν ακούγονται. Τις πνίγουν οι θαλαμοφύλακες, τις πνίγουν τα δεσμά του κράτους, του κάθε κράτους που θεωρεί επικίνδυνους όσους διαβάζουν Μπακούνιν. Να αντιδράς για αυτόν που πέφτει, έτσι τον σηκώνεις.

Η επανάσταση αυτή δε θα προβληθεί στην τηλεόραση. Ζούμε στην εποχή των σκουπιδιών.

Ακόμα και η καλοσύνη σου, είναι η μεγαλύτερη αντίδραση.

Εσύ, οφείλεις να αντιδράσεις για τον άστεγο, τον άδικα φυλακισμένο, τον άδικα νεκρό, το παιδί το πεινασμένο, την γυναίκα που τη βίασαν,τον ιδεαλιστή που πληγώθηκε.

Να είσαι ιδεαλιστής, ονειροπόλος, ρομαντικός, τρελός.

Όπως είχε πει ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω: Τώρα είναι που χρειαζόμαστε τους τρελούς, κοιτάξτε που μας έφτασαν οι λογικοί.

Να μη σταματήσεις την αντίδρασή σου, να μην ηρεμήσεις. Ο κόσμος σε έχει ανάγκη. Όσο μικρός και αν είσαι, το αντίκτυπό σου στον κόσμο, είναι τεράστιο.

 

 

 

 

 

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι
L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,