Μην αφήνεις τον άνθρωπό σου χωρίς καληνύχτα

καληνύχτα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόση μαγεία κρύβει μια λέξη; Και αν αναρωτιέσαι σε ποια λέξη αναφέρομαι θα σου πω πως πρόκειται για την «καληνύχτα». Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου, όσο κι αν σε πνίγει, ένα μόνο φρόντισε αν νοιάζεσαι τον άλλον, να μην τον αφήνεις ποτέ  χωρίς «καληνύχτα». Αυτή η λέξη έχει την δύναμη να  σβήσει τις ρυτίδες από το μέτωπο και το μαξιλάρι να φαντάζει πουπουλένιο. Μια λέξη κι όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά. Δια μαγείας ο ύπνος γίνεται φίλος και τ’ άστρα χαμηλώνουν και φωτίζουν κάθε γωνίτσα της καρδιάς,  διώχνοντας όλες τις σκιές. Ναι όσο και να μην θες να το πιστέψεις αυτή  λέξη έχει δυναμική.

Μπορεί  μ’ ευκολία  να σηκώσει το βαρύ πέπλο της αμφιβολίας και ν’ αφήσει να φανεί η αγάπη που μ’ αόρατες κλωστές δένει τους ανθρώπους. Μπορεί να αποτελεί το εφαλτήριο  για όσους κόλλησαν και μπερδεύτηκαν με  λάθος μηνύματα.

Μην αφήνεις τον άνθρωπό σου χωρίς καληνύχτα.. Ό,τι κι αν συμβεί  καθόλη την διάρκεια της ημέρας, όσο κι αν μαλώσεις με τον άλλον, μην επιτρέψεις να γίνει αυτό. Μη ξεχνάς άλλωστε πως η «καληνύχτα» σημαίνει φροντίδα κι η φροντίδα κάνει πάντα τα προβλήματα να φαίνονται μικρά και ασήμαντα.

Να θυμάσαι πως η «καληνύχτα» σου δεν είναι για τον άλλον τόσο απλή όσο ακούγεται. Σημαίνει «σε σκέφτομαι», σημαίνει «ξέρω πως φέρομαι σκατά», σημαίνει «δε μου φταις εσύ ψυχή μου», σημαίνει «σ’ αγαπάω», σημαίνει πως είσαι εκεί κι αυτό είναι παραπάνω απ’ όσο πιστεύεις αρκετό.

Μην αφήνεις λοιπόν τον άνθρωπό σου χωρίς καληνύχτα..

Ψιθύρισέ την, γράψε την σε χαρτί, στείλτην σε  ένα απλό μήνυμα, σήκωσε το τηλέφωνο και απλά πες την.  Όπως κι αν το κάνεις, εκείνη θα ταξιδέψει και θα φτάσει στον προορισμό της ακουμπώντας με τρυφερότητα τα χείλη της στο μάγουλο του παραλήπτη.

Διαβάστε επίσης  Έρωτα, ανίκητε στη μάχη, εσύ που κυριαρχείς όπου κι αν πατήσεις (1)

«Καλή σου νύχτα, χίλιες φορές καλή σου νύχτα. Χίλιες φορές κακή χωρίς το φως σου. Καληνύχτα, καληνύχτα, τούτη η πίκρα του χωρισμού έχει μια γλύκα τόση που καληνύχτα θα σου λέω μέχρι να ξημερώσει»  όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει και ο Σαίξπηρ στο έργο του Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Τι να πω για μένα; Αφού και εγώ ακόμη με ψάχνω.Αυθόρμητη από μικρή με ανήσυχο νου, φύσει ρομαντική,φύσει κυνική.Είμαι από εκείνους τους τσαλακωμένους ανθρώπους που ονειρεύονται ξύπνιοι, που ακόμη πιστεύουν στους ανθρώπους , που δεν φοβούνται να νιώσουν. Δυο πρόσωπα ορίζουν την ζωή μου, ο άνθρωπός μου και ο δεύτερος εαυτός μου που κρύβεται μέσα μου, με τον οποίο έχουμε συχνά τις πιο σκληρές διαμάχες. Μέσω των λέξεων των κειμένων ζωντανεύουν τα όνειρα μου, ταξιδεύω σε μέρη που αγαπά η ψυχή μου με μοναδικό όχημα τις λέξεις και πυξίδα τα συναισθήματα

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος