Expectations vs Reality: Trailer καλύτερα από την ταινία

Κάθε ταινία αποτελεί ένα ρίσκο. Η επιτυχία της δουλειάς μηνών, χιλιάδων συντελεστών εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες. Η μόνη δικλείδα ασφαλείας είναι το trailer. Δύο με τρία λεπτά είναι αυτά που θα δημιουργήσουν την πρώτη, ανεπηρέαστη εντύπωση του υποψήφιου θεατή. Με στόχο το κέρδος, πολλές ήταν οι φορές που το trailer μας «πουλούσε» μία ταινία και καταλήξαμε να βλέπουμε κάτι εντελώς, διαφορετικό. Έτσι, βρήκαμε μερικά τρέιλερ που μας παραπλάνησαν καμουφλάροντας πολύ καλά, κακές παραγωγές.

«Suicide Squad» (2016)

Το  «Suicide Squad» ήταν η ταινία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους θαυμαστές των πρωταγωνιστών να περιμένουν υπομονετικά την κυκλοφορία της. Τα διάφορα trailer που κατά διαστήματα δημοσιεύονταν έκανα όλο και μεγαλύτερη την ανυπομονησία των θαυμαστών. Αγαπημένοι ηθοποιοί σε ρόλους αντιηρώων, όλοι σε μία ταινία, γεμάτη δράση, εφέ και κουστούμια ήταν μερικές μόνο από τις υποσχέσεις τουw. Το τελικό αποτέλεσμα είχε υποστεί μεγάλη τροποποίηση και αρκετό υλικό είχε αφαιρεθεί, αφήνοντάς μας ανικανοποίητους. 

«Prometheus» (2012)

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του συγκεκριμένου trailer έχεις δημιουργήσει την εικόνα ενός prequel του «Alien»(1979) που θα απαντήσει σε όλες της ερωτήσεις και θα είναι μια φοβερή περιπέτεια σε έναν μακρινό πλανήτη, με πολλά μυστικά. Αρκετό για να σε κάνει να κουβαλήσεις όλη την παρέα σου στις αίθουσες, να ξοδέψετε δύο ώρες βλέποντας την περιήγηση ενός πληρώματος στον πλανήτη και να φύγετε μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.

«Transformers: Revenge of the Fallen» (2009)

Το «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση. Ότι άξιζε σε αυτή την ταινία συμπεριλήφθηκε στα 2΄33” του trailer της. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι του πρωταγωνιστή με τις μηχανές, η Megan Fox, οι  σκηνές καταστροφής και μάχης  φάνταζαν πολλά υποσχόμενα. Στην πραγματικότητα, η ταινία προσέβαλε τόσο τους φαν που αγάπησαν το αρχικό franchise, όσο και τους υπόλοιπους θεατές που περίμεναν μια αξιόλογη περιπέτεια. Πέρα από τα εφέ, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά και σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιος ο λόγος που γυρίστηκε αυτή η ταινία.

Διαβάστε επίσης  La Llorona στο σινεμά: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

«Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» (2008)

Το συγκεκριμένο trailer ήταν μια ακτίδα φωτός που μας έκανε όλους να πιστέψουμε πως, ίσως ο Harrison Ford μπορούσε για άλλη μία φορά να γίνει ο Indiana Jones και να αναβιώσει τα περασμένα μεγαλεία του. Στην πραγματικότητα το σενάριο έμοιαζε βιαστικά γραμμένο, οι χαρακτήρες αδιάφοροι και το μόνο που θύμιζε τις παλιές καλές εποχές ήταν η σκηνοθεσία του Spielberg.

«Spider-Man 3» (2007)

Ο Spider-Man θα παντρευτεί τη Mary Jane; Θα πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του θείου Ben; Θα τον δούμε να μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό για να μην υποκύψει στο κακό; Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα trailer; Παρ’ όλα αυτά η ταινία ήταν λίγο κουραστική, βαρετή και σίγουρα απείχε πολύ από αυτό που περιμέναμε.

«Godzilla» (1998)

Για κάποιο λόγο οι περισσότεροι από μας έχουμε αυτή την ταινία στο μυαλό μας ως καλή, πιθανότατα γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κυκλοφορία της και δεν τη θυμόμαστε σωστά. Όσοι έτυχε να τη ξαναδούμε συνειδητοποιήσαμε πως ίσως, να μην ήταν τόσο καλή. Το trailer όμως, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και έχτιζε πολύ όμορφα τη δράση που θα θέλαμε να δούμε και στην ταινία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος