Πασίγνωστες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου

πασίγνωστες ατάκεςΗ άνθηση του Ελληνικού κινηματογράφου, άρχισε μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο! Λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε και η γνωστή σε όλους μας “Χρυσή Εποχή”! Την περίοδο εκείνη, κάθε χρόνο παράγονταν ένας πολύ μεγάλος αριθμός ταινιών οι οποίες ξεχώρισαν για το καστ των ηθοποιών, το σενάριο και φυσικά τις πασίγνωστες ατάκες!

Με το παρακάτω κουίζ, θα έχεις την δυνατότητα να θυμηθείς ατάκες και ταινίες, που πιθανών να έχεις ξεχάσει. Ταινίες διαχρονικές, πασίγνωστες σε όλους μας. Ταινίες που μαζί τους μεγαλώσαμε και μας έκαναν καλή παρέα, όλα εκείνα τα βράδια που μείναμε σπίτι!

Άλλες κωμικές, άλλες δραματικές, θίγοντας τον πόλεμο, τον έρωτα ή την προσφυγιά, όλες είχαν ένα κοινό! Μια ή και περισσότερες σκηνές- ατάκες που έχουν μείνει ανεξίτηλες στην μνήμη μας ακόμη και τώρα.
Για να δούμε, εσύ πόσο εύκολα αναγνωρίζεις ποιος είπε ή σε πια ταινία ειπώθηκαν μερικές από τις πιο γνωστές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου; Είσαι αρκετά καλός ή χρειάζεσαι ένα μαραθώνιο ταινιών της FinosFilm;

Διαβάστε επίσης  Το πρώτο ομοφυλοφιλικό φιλί στην ιστορία της Disney

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που