Τα 10+2 πιο ταιριαστά ( ; ) ζευγάρια κινηματογραφικών φίλων!

Όχι, ο τίτλος του άρθρου δεν είχε εξ αρχής ερωτηματικό. Φίλοι, σκεφτήκαμε, φίλοι κολλητοί. Θα ταιριάζουν απόλυτα. Αμ δε! Δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να συνειδητοποιήσουμε ότι, εντάξει, μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά στην πλειοψηφία τους τα αγαπημένα μας ζευγάρια φίλων, είναι η προσωποποίηση της γνωστής, περί έρωτα ατάκας «τα ετερώνυμα έλκονται».

Άτομα με διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικές προτεραιότητες τείνουν να αλληλοσυμπληρώνονται.  Άλλοτε πάλι, οι φίλοι έχουν όντως κάτι κοινό, κάτι για το οποίο παλεύουν μαζί, κάτι που τους έφερε κοντά ή κάτι που τους κρατά ενωμένους. Καμιά φορά, συμβαίνουν όλα παράλληλα.

Εμείς διαλέξαμε 10 ζευγάρια που δυσκολευόμαστε να ξεχάσουμε και σας τα παρουσιάζουμε με αγάπη (και gifάκια γιατί gif=love). Τα υπόλοιπα 2, που υποσχόμαστε στον τίτλο, τα αφήνουμε πάνω σας. Τι και πώς; Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε, με αγάπη, αν και δίχως gifάκι, στο κάτω μέρος της σελίδας.

1. Harry Potter & Ron Weasley

cinema friends

Advertisements
Ad 14

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Daniel Radcliffe και Rupert Grint

Tους είδαμε στο/στα : The «Harry Potter» franchise (7… όχι, 8 ταινίες είναι, δεν περιμένετε να σας γράψουμε και τίτλους, ε;)

Highlights : Με τον Harry να είναι ο εκ φύσεως γενναίος και τολμηρός, η σκηνή όπου ο Ρον θυσιάζει τον εαυτό του μετά από μια εντυπωσιακή παρτίδα Μαγικό Σκάκι, για να βοηθήσει τον φίλο του να προχωρήσει προς την Φιλοσοφική Λίθο, ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική. Αναζητώντας κάτι πιο διασκεδαστικό, αλλά εξίσου… ριψοκίνδυνο, θυμόμαστε (και νοσταλγούμε) τους δύο φίλους να προσπαθούν να φτάσουν σώοι στο Χόγκουαρτς με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο… «Ρον, ξέρεις σίγουρα πώς να το οδηγείς αυτό το πράγμα;»

Αγαπημένη ατάκα :

«Μάλλον θα ήξερε ότι θα ήθελα να φύγω», ομολογεί γεμάτος ντροπή ο Ron στον Harry, αναφερόμενος στο αντικείμενο που του άφησε ο Dumbledore, στο «Harry Potter & the Deathly Hallows».

«Όχι, μάλλον θα ήξερε ότι πάντα θα θέλεις να γυρίσεις πίσω», απαντά ο Harry, και έχει δίκιο, αφού ο σοφός μάγος γνώριζε καλύτερα απ’ όλους πόσο πιστός φίλος ήταν, πράγματι,  ο Ron.

2. Salvatore (Toto) & Alfredo

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Salvatore Cascio / Marco Leonardi και Philippe Noiret

Tους είδαμε στο/στα : «Cinema Paradiso» (1988)

Highlights : Το γεμάτο ενθουσιασμό βλέμμα του μικρού Salvatore, όταν ο Alfredo προβάλλει σκηνές από μια ταινία στον τοίχο του απέναντι σπιτιού, αργά το βράδυ, όταν ο κινηματογράφος έχει ήδη κλείσει.

Αγαπημένη ατάκα :

Alfredo: «Μένεις εδώ κάθε μέρα και νομίζεις ότι αυτό είναι το κέντρο του κόσμου. Πιστεύεις ότι δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Έπειτα φεύγεις, για ένα, δύο χρόνια κι όταν γυρίζεις τίποτα δεν είναι ίδιο, όλα έχουν αλλάξει. Αυτό που ήρθες να βρεις δεν είναι πια εδώ, αυτό που ήταν κάποτε δικό σου, δεν είναι πια. Πρέπει να φύγεις για πολύ καιρό, πολλά χρόνια… πριν γυρίσεις να βρεις τους ανθρώπους σου, τον τόπο όπου γεννήθηκες. Αλλά τώρα, όχι, είναι αδύνατον. Τώρα είσαι πιο τυφλός κι από μένα.»

3. Sam (Samwise Gamgee) & Frodo Baggins

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Sean Astin και Εlijah Wood

Διαβάστε επίσης  Legally Blonde: Πώς πήρε εκδίκηση η ξανθιά;

Tους είδαμε στο/στα : The «Lord of the Rings» Trilogy (2001-2003)

Highlights : O Frodo μπαίνει στη βαρκούλα του μόνος, με προορισμό την Mordor, αλλά ο αξιαγάπητος Sam, τροφαντούλης και ανίκανος να κολυμπήσει, βουτάει στο νερό και τον ακολουθεί. «Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δε θα σε αφήσω και δεν έχω σκοπό να το κάνω», του λέει βουρκωμένος, όταν πλέον βρίσκονται κι οι δυο ασφαλείς μέσα στη βάρκα.

Αγαπημένη ατάκα :

«Είναι όπως στις ”μεγάλες ιστορίες”, Mr. Frodo. Εκείνες που σημαίνουν κάτι, που είναι γεμάτες σκοτάδι και κίνδυνο. Και, κάποιες φορές, δε θέλεις να ξέρεις το τέλος, γιατί… πώς θα μπορούσε να είναι χαρούμενο; Πώς θα μπορούσε ο κόσμος να γίνει όπως ήταν πριν, όταν τόσο κακό έχει συμβεί; Μα, τελικά, ακόμη κι αυτή η σκιά είναι περαστική. Ακόμη και το σκοτάδι, οφείλει να περάσει…», λέει ο Sam, εμψυχώνοντας το φίλο του.

4. Felix Ungar & Oscar Madison

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Jack Lemmon και Walter Matthau

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «The Odd Couple» (1968), «The Odd Couple II» (1998)

Highlights : Lemmon και Matthau έχουν πρωταγωνιστήσει σε μπόλικες ταινίες μαζί και πάντα συνυπήρχαν με άνεση και μια χημεία που, ομολογουμένως, σπάνια συναντάμε στον κινηματογράφο, αλλά και στη ζωή. Τρανταχτό και ξεκαρδιστικό παράδειγμα αυτής της πολυετούς συνεργασίας, η σκηνή όπου Felix και Oscar ξεσπούν και ξεστομίζουν εξοργισμένοι τα παράπονα που έχουν ο ένας από τον άλλο, σ’αυτή την «ανυπόφορη», γλυκύτατη συμβίωση που ακούει στο όνομα «The Odd Couple».

Αγαπημένη ατάκα :

Oscar (για τον Felix) : «Τον ξέρω. Θα αυτοκτονούσε μόνο για να με εκνευρίσει. Και μετά το φάντασμά του θα γυρνούσε πίσω και θα με κυνηγούσε γύρω γύρω στο διαμέρισμα, στοιχειώνοντας και καθαρίζοντας, στοιχειώνοντας… και καθαρίζοντας…»

5. Sherlock Holmes & John Watson

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Robert Downey Jr και Jude Law

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «Sherlock Holmes» (2009), «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» (2011)

Highlights : «Κρέας ή πατάτες;» ρωτάει ο Sherlock τον John, δείχνοντάς του το ζευγάρι κακών που έχουν απέναντί τους. Και κάπως έτσι, αρχίζει μια απολαυστικά χορογραφημένη σκηνή, με ξύλο, ελιγμούς, κάτι μικρά ηλεκτροσόκ και πάνω απ΄όλα εξαίρετο συγχρονισμό ανάμεσα στους δύο φίλους, που ανέκαθεν, από τα βιβλία μέχρι κάθε επί οθόνης μεταφορά, αντιμετώπιζαν τις προκλήσεις καλύτερα μαζί, παρά χωριστά. Highlight του highlight; Φυσικά η φολκ μουσική που παίζει στο background.

Διαβάστε επίσης  CODA: Ένα εκπληκτικό crowd-pleaser για την αγάπη

Αγαπημένη ατάκα :

Dr. John Watson (όταν ο Sherlock κρατάει το δοξάρι του βιολιού μπροστά στο πρόσωπό του): «Get that out of my face…»
Sherlock Holmes: «It’s not in your face, it’s in my hand…»
Dr. John Watson: «Get what’s in your hand out of my face…»

6. Peter Klaven & Sydney Fife

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Paul Rudd και Jason Segel

Στην ταινία/ Στις ταινίες :  «I Love You, Man» (2009)

Highlights : Κάθε φορά που ο ένας αποκαλεί τον άλλο με κάποιο τελείως αυθόρμητο και αλλόκοτο ψευδώνυμο. Όχι; Ελάτε να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας:

– Peter Klaven: «I love you, man…»
– Sydney Fife: «I love you, too, bud…»
– Peter Klaven: «I love you, dude…»
– Sydney Fife: «I love you, Bro Montana…»
– Peter Klaven: «I love you, holmes…»
– Sydney Fife: «I love you, Broseph Goebbels…»
– Peter Klaven: «I love you, muchacha…»
– Sydney Fife: «I love you, Tycho Brohe…»

Αγαπημένη ατάκα :

Sydney Fife: «Θέλω ακόμη να κάνω παρέα μαζί σου. Παρά το ανέκδοτο. Μπορείς και καλύτερα…»

7. Ray & Ken

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Colin Farrell και Brendan Gleeson

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «In Bruges» (2008)

Highlights : Ray. Ken. Παιδική χαρά. Κάποιος προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Ή και όχι. Ισως ο καλύτερος συνδυασμός γέλιου, θεόμαυρου χιούμορ, ταλέντου, συγκίνησης και παραλογισμού. Μιλάμε για μια σκηνή, αλλά θα μπορούσαμε να περιγράφουμε όλη την ταινία με την ίδια ακριβώς πρόταση. Φιλία από τις λίγες, ταινία από τις ακόμη λιγότερες.

Αγαπημένη ατάκα :

– Ken: «Θα ‘ρθεις πάνω;»
– Ray: «Τι έχει πάνω;»
– Ken: «Θέα…»
– Ray: «Θέα σε τι; Θέα προς τα κάτω; Αυτή τη βλέπω κι από ‘δω κάτω…»
– Ken: «Ray, παίζει να είσαι ο χειρότερος τουρίστας όλου του κόσμου…»
– Ray: «Ken, μεγάλωσα στο Δουβλίνο, το αγαπώ το Δουβλίνο. Αν είχα μεγαλώσει καμιά φάρμα και ήμουν καθυστερημένος μπορεί να με εντυπωσίαζε η Μπριτζ, αλλά δεν ισχύει το πρώτο, άρα ούτε και το δεύτερο!»

8. Jay Gatsby & Nick Carraway

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Leonardo DiCaprio και Tobey Maguire

Διαβάστε επίσης  Ταινίες που μας φέρανε λιγούρες

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «The Great Gatsby» (2013)

Highlights : Οι εκφράσεις των DiCaprio και Maguire όταν ο πρώτος, στο ρόλο του Gatsby, διαβεβαιώνει τον δεύτερο ότι  «Βεβαίως και μπορείς να επαναλάβεις το παρελθόν». H ιστορία του Jay Gatsby, αριστουργηματικά γραμμένη από τον F.Scott Fitzgerald, βασίζεται σε μια σειρά από μικρές στιγμές στις οποίες ο Nick Carraway «γνωρίζει» τον μυστηριώδη φίλο του, κάθε φορά λίγο πιο βαθιά, λίγο καλύτερα, λίγο πιο τραγικά από πριν. Μια τέτοια στιγμή ζωντανεύει στα πρόσωπα των δύο ηθοποιών, σε 30 υπέροχα δευτερόλεπτα λιτού, μα συναισθηματικά φορτισμένου, κινηματογραφικού διαλόγου.

Αγαπημένη ατάκα :

Nick Carraway (στην τελευταία σεκανς της ταινίας, τελειώνοντας την αφήγησή του για το πρόσωπο και την ιστορία του Gatsby) : «Κι έτσι συνεχίζουμε, βάρκες ενάντια στο ρεύμα, που ακατάπαυστα μας ρίχνει πίσω στο παρελθόν…»

9. Tony Stark (Iron Man) & JARVIS

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Robert Downey Jr και Paul Bettany

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «Iron Man» 1-3 (2008-2013), «The Avengers» (2012), «Avengers: Age of Ultron» (2015)

Highlights : Είναι highlight (και high-tech) από μόνος τους. Ναι ναι, ξέρουμε, ο Jarvis δεν είναι τεχνικά άνθρωπος, αλλά δε μας νοιάζει (Το αποδεικνύουμε με το ζευγάρι στο τέλος της λίστας). Μια από τις αγαπημένες μας σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, είναι αυτή ανάμεσα στον ιδιοφυή, δισεκατομμυριούχο playboy Tony Stark/ Ιron Man και το… λειτουργικό του σύστημα. O Jarvis είναι πάντα έτοιμος να υπολογίσει, να προετοιμάσει, να σχολιάσει και να αστειευτεί. Είναι το πιο εκλεπτυσμένο (μιλάμε για τη φωνή του Paul Bettany!) Α.Ι. / operating system που μας έρχεται στο μυαλό, και παραδεχόμαστε ότι το/τον προτιμάμε από τον life-size φίλο του Ιron Man, συνταγματάρχη James Rhodes.

Αγαπημένη ατάκα :

Jarvis: «I seem to do quite well for a stretch, and then at the end of the sentence I say the wrong cranberry…»

10. R2-D2 & C-3PO

cinema friends

Όπως τους υποδύθηκαν οι : Kenny Baker, Jimmy Vee και Anthony Daniels

Στην ταινία/ Στις ταινίες : «Star Wars»: Episodes I-VIΙΙ και «Star Wars: Rogue One»

Highlights :  Αν το R2-D2 είχε μαλλιά, στο «The Empire Strikes Back» θα είχαν γίνει αφάνα (όπως εκείνου του μελαγχρινού κακού στο Home Alone 3). Πότε; Όταν το αξιολάτρευτο droid συνδέθηκε κατά λάθος… στην πρίζα. To highlight όμως, είναι η αντίδραση του C-3PO, που θα τη βρείτε στην επόμενη σειρά, αφού τυχαίνει να αποτελεί και την αγαπημένη μας ατάκα.

Αγαπημένη ατάκα :

C-3PO: «Α, δε φταίω εγώ. Εγώ είμαι απλός διερμηνέας. Θα έπρεπε να ξέρω πώς να ξεχωρίσω τη πρίζα από το τερματικό του υπολογιστή;»

https://www.playbuzz.com/maxmag10/3-13-2017-8-55-56-am

Με βλέπετε που σας χαιρετάω? Δεν πειράζει, σημασία έχει που με πιστεύετε! Με λένε Κλειώ και γενικώς δεν ξέρω τι θέλω. (Αν και είναι πολύ πιθανό να θέλω καφέ, μέτριο.) Αγαπώ το σινεμά και κουράζω συχνά τους φίλους μου μιλώντας για ταινίες κι έτσι, για να μη ζηλεύετε, τώρα θα κουράζω κι εσάς. Αν ξυπνήσω δε με όρεξη, μπορεί να σας πω και για ταξίδια, όμορφα μέρη, καλή μουσική και ανθρώπους φίνους και ξενύχτηδες που αγαπούν τον καφέ σαν εμένα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και