5+2 πάρκα στην Αθήνα για σκύλους

10 Αυγούστου 2019

Πρόσφατα έγινα σκυλο-μαμά. Μπορεί να υιοθέτησα ένα τοσοδούλικο κανισάκι, αλλά όπως όλα τα τετράποδα, έτσι και αυτό, έχει ανάγκη από κοινωνικοποίηση και αθλητισμό. Παρόλο που όλο και περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα σκυλάκι, η Ελλάδα δεν είναι σα χώρα pet friendly, σε σχέση ειδικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι δήμοι στην Αθήνα που έχουν φροντίσει για το κατοικίδιο σου και έχουν διαμορφώσει τα πάρκα κατάλληλα για σκύλους. Αξίζει να τα αναφέρουμε! Επίσης, σου έχουμε ως λύση και δυο ιδιωτικά. Ποιο πάρκο θα επιλέξεις;

Δημόσιες εναλλακτικές

Πάρκο Ηλιούπολης “Χαλικάκι”

πάρκο
πηγή: ilioupolinews.gr

Το πάρκο “Χαλικάκι” είναι μια όαση για τους τετράποδους φίλους μας. Διαθέτει περιφραγμένο χώρο για σκύλους με ξύλινες και λαστιχιένιες κατασκευές για άθληση. Το πάρκο διαθέτει και τραπεζάκια πικ νικ, κούνιες για παιδιά, ανοιχτό θεατράκι, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και στίβο για το κοινό. Ενδύκνειται και για ποδήλατα.

Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη

πάρκο
πηγή: adek.gr

Στο άλσος της Πετρούπολης, 2.760 τμ μάλιστα, θα βρεις ειδικό χώρο με παιχνίδια agility για σκύλους (αναβάσεις, ισορροπίες, τσουλήθρες). Αυτό που ξεχωρίζει στο πάρκο, είναι η ανατολική του πλευρά με πανοραμική θέα στην Αθήνα. Το πάρκο έχει και δύο καφετέριες.

Άλσος Χολαργού

πηγή: attiko-prasino.gr

Στο Άλσος Χολαργού υπάρχουν 300 τμ διαθέσιμα για τα σκυλάκια μας, για να τρέξουν και να ξεδώσουν. Αφήστε τα ελεύθερα να αθληθούν, κάτω από τη σκιά των πεύκων. Στο Άλσος υπάρχει και μια καφετέρια.

Πάρκο Φλοίσβου

πάρκο
πηγή: travelgreco.com

Στο χαοτικό Πάρκο Φλοίσβου υπάρχει ένας χώρος για τα σκυλάκια! Όλα καλοδεχούμενα! Ο χώρος είναι εφοδιασμένος με σακούλες για τις ακαθαρσίες και κουβαδάκια με νερό.

Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αργυρούπολης- Ελληνικού

πάρκο
πηγή: allaboutdog.gr

Και τι δε θα βρεις σε αυτά τα 12 στρέμματα! Κούνιες, γήπεδο 5×5, χώρο για θερινό cinema, εκπαιδευτικό βοτανικό κήπο… Και έναν χώρο με ασφαλείς υποδομές για τα τετράποδα με ειδικό WC.

Διαβάστε επίσης  Βοτανικός Κήπος Διομήδους: Ένας πράσινος θησαυρός

Ιδιωτικοί χώροι

Puppies Park

πάρκο
πηγή: eirinika.gr

Το Puppies Park είναι ένας πρότυπος χώρος παιχνιδιού, κοινωνικοποίησης, εκγύμνασης, κολύμβησης και εκπαίδευσης για τα σκυλιά μας, στο Μαρούσι. Όλα αυτά, υπό την επίβλεψη ειδικών, από τους οποίους μπορείς να πάρεις συμβουλές για ότι σε αποσχολεί στη συμβίωσή σου με ένα σκύλο.

Το Puppies Park είναι ανοικτό Δευτέρα με Παρασκευή 07:00 με 14:00 και 17:30 με 21:00 και Σάββατο & Κυριακή 08:00 με 14:00 και 17:30 με 20:00.

Παπαδιαμάντη 32 & Ειρήνης, Σώρος Αμαρουσίου

Τηλέφωνο: 210 60 95 462

Dogs Island Resort

πηγή: regroup.gr

Το Dogs Island Resort είναι πάρκο κοινωνικοποίησης, με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, πολλαπλών δραστηριοτήτων για τον τετράποδο φίλο σας. Η ομάδα του πάρκου αποτελείται από εξειδικευμένους ανθρώπους του χώρου όπως εκπαιδευτές, φυσιοθεραπευτές, groomers, ψυχολόγους, διατροφολόγους και γυμναστές. Αναλαμβάνει και τη φύλαξη σκύλων.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης-Πάροδος 35η Ελληνικό 16777

Τηλέφωνο: 2109647513

Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο υγείας του σκύλου σου. Καλά να περάσετε!

 

Με λένε Κατερίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πριν 2 χρόνια έφυγα για σπουδές Χημείας στην Πάτρα. Αυτό με έκανε να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερο την πόλη που γεννήθηκα. Προτιμώ να γράφω παρά να μιλάω...

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νεο-νουάρ: Η εξέλιξη του φιλμ νουάρ

Οι νεο-νουάρ ταινίες είναι ένα υποείδος του φιλμ νουάρ που
Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού