Έπαυλη Μαρόκου: Το απόλυτο summer spot της Θεσσαλονίκης

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, πολλοί από εμάς είμαστε διακοπές. Ωστόσο υπάρχουμε και εμείς που είμαστε ακόμη στην πόλη. Μην μου ανησυχείτε είμαι εγώ εδώ για εσένα που είσαι ακόμη στην πόλη για να σου προτείνω το απόλυτο summer spot. Η Έπαυλη Μαρόκου είναι η ιδανική επιλογή για μια δροσερή καλοκαιρινή έξοδο.

Έπαυλη Μαρόκου

Έπαυλη Μαρόκου
Πηγή: Facebook page του καταστήματος

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς και γνωστούς δρόμους της πόλης θα ανακαλύψεις έναν πολύ ωραίο χώρο για την έξοδο σου. Η Έπαυλη Μαρόκου βρίσκεται στην Βασιλίσσης Όλγας όπου βρίσκονται πολλά νεοκλασικά τέτοιου είδους. Η έπαυλη χτίστηκε από τον αυστριακό υπήκοο Ιωάννη Μαρόκκο γύρω στο 1906. Έπειτα πωλήθηκε στην οικογένεια Μπουρλά. Πέρασε στα χέρια του Δημοσίου και ανακηρύχθηκε διατηρητέο κτήριο. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά που έγινε καφέ μπαρ με το όνομα “Πανσέληνος”. Μεταγενέστερα στέγασε υπηρεσία της Τροχαίας. Το 2018 επιτέλους εκμεταλλεύτηκαν σωστά το κτήριο κάνοντας το αυτό που είναι σήμερα και απολαμβάνουμε εμείς.

Στην Έπαυλη Μαρόκου θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό και το φαγητό σου σε έναν πολύ ωραίο vintage χώρο. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο cafe-bar restaurant στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο ήταν Έπαυλη και μάλιστα του προηγούμενου αιώνα σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Είναι ιδανική καλοκαιρινή επιλογή καθώς διαθέτει δύο αυλές, μια μπροστά και μια πίσω επομένως απολαμβάνεις μια δροσερή έξοδο. Υπάρχουν και κάποια τραπέζια στο μπαλκόνι εάν θέλεις να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό το σου. Υπάρχει φυσικά και εσωτερικός χώρος.

Η Έπαυλη Μαρόκου είναι μια πολύ ωραία επιλογή εάν θέλεις μια χαλαρή έξοδο με την παρέα ή την οικογένεια σου. Επέλεξε ένα ωραίο κόκκινο κρασί από τις πολλές επιλογές που διαθέτει το μενού συνδύασε το με μια ωραία και λαχταριστή πίτσα μαργαρίτα ή πίτσα Μαρόκου και θα με θυμηθείς. Θα βρεις φυσικά στο μενού και πολλές πολλές άλλες επιλογές σε ποτό, κοκτέιλ και φαγητό.

Διαβάστε επίσης  STREET ART στην Αθήνα

Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε έχουμε και άλλες πολλές πολλές επιλογές στην υπέρ στυλαρά του MAXMAG για να επιλέξεις την ιδανική έξοδος για εσένα και την παρέα σου.

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Βασιλίσσης Όλγας 133, Θεσσαλονίκη


Έπαυλη Μαρόκου

Από εδώ η Κλημεντίνη, έχει τελειώσει τις σπουδές της στην δημοσιογραφία και ευελπιστεί να ακολουθήσει αυτό επάγγελμα, της αρέσει πολύ η πόλη που ζει (Θεσσαλονίκη) και για αυτό γράφει για αυτήν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.