Οι καλύτερες κρέπες της Θεσσαλονίκης

Σήμερα, λοιπόν, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο θα μιλήσουμε για φαγητό! Πιο συγκεκριμένα, για τις αγαπημένες, λαχταριστές κρέπες που μπορούν να αποτελέσουν γεύμα οποιοδήποτε στιγμή της ημέρας. Πάμε να δούμε τις κρεπερί που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκτείνονται καθ’όλη την έκτασή του αλλά και μια εξτρά επιλογή που θα σας συναρπάσει! Εδώ μπορείς να βρεις το αντίστοιχο άρθρο για την Αθήνα και το Ηράκλειο!

Mammy’s Creperie

Πού θα απολαύσεις την καλύτερη κρέπα της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.tripadvisor.com.gr/Mammy_s-Thessaloniki

Θα ξεκινήσω από την επιλογή που βρίσκεται εκτός κέντρου και είναι από τις τελευταίες μου ανακαλύψεις. Το Mammy’s Creperie βρίσκεται στην περιοχή της Ανάληψης, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Πέρα από την απίστευτη νοστιμιά όλων των προϊόντων του μαγαζιού, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τρόπος που έχουν αποφασίσει να τα πλασάρουν. Μια ματιά στον κατάλογο μας δίνει απαντήσεις. Οι κρέπες τιτλοφορούνται με ονόματα ηθοποιών, συγκροτημάτων, παιδικών ταινιών κ.ά., ενώ οι βάφλες έχουν ονόματα παλιών, υπερπετυχημένων ελληνικών σειρών(Εγκλήματα, Σ’αγαπώ – Μ’αγαπάς, Είσαι το ταίρι μου κ.ά.). Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το ξεχωριστό vegan μενού, που αντλεί τα ονόματά των κρεπών από την οντολογική θεωρία των τεσσάρων στοιχείων της φύσης(φωτιά, νερό, αέρας, γη + καρδιά). Στις κρέπες αυτές εννοείται πώς και η ζύμη γίνεται με vegan υλικά. 

Πληροφορίες

Τηλ.:  231 084 9020

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 25(Ανάληψη)

Ωράριο: 11:00-03:00(Σαββατοκύριακο: 09:00-03:00)

Creperie meReda

Πού θα απολαύσεις την καλύτερη κρέπα της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.facebook.com/pg/Creperie-meReda

“Το γλυκύτερο σημείο της Θεσσαλονίκης”, με αυτό το μότο μας υποδέχεται το Creperie meReda. Η ιδιαιτερότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πώς το συγκεκριμένο μαγαζί λειτουργεί μόνο με ντελίβερυ οπότε δέχεται παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή ιντερνετικά. 

Διαβάστε επίσης  Είμαστε και εμείς που δε μπορούμε χωρίς καφέ!

Πληροφορίες

Τηλ.:  231 555 2288

Διεύθυνση: Αρμενοπούλου 28

Ωράριο: 15:00-04:30(Σαββατοκύριακο: 17:00-04:30)

Valentino

Οι καλύτερες κρέπες της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.facebook.com/pg/valentinocrepa/

Η πιο αγαπημένη επιλογή για κρέπες στους φοιτητές είναι το Valentino, μία από τις παλιότερες κρεπερί στη Θεσσαλονίκη. 1. Πατάς 2. Ρουφάς 3. Δαγκώνεις… αλλιώς λερώνεις!”, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Ναυαρίνου, σε ένα κατ’εξοχήν φοιτητικό στέκι.

Πληροφορίες

Τηλ.: 231 028 4031

Διεύθυνση: Δημ. Γούναρη 25

Ωράριο: 11:00-04:00(Παρασκευή/Σάββατο: 11:00-06:00)

Navarino

Οι καλύτερες κρέπες της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.facebook.com/navarinocreperie/

Ακριβώς από την απέναντι πλευρά στην Πλατεία συναντούμε το Navarino Creperie. Στο Navarino μπορείς να βρεις κρέπες με ζύμη ολικής, κρέπες με vegan και vegeterian υλικά και άλλα. Αφού πάρεις την κρέπα σου, μπορείς να κάτσεις στο πεζούλι και να απολαύσεις την πολιτιστική κληρονομιά της πλατείας, με τα αρχαία που δεσπόζουν στην περιοχή. 

Πληροφορίες

Τηλ.: 231 028 8208

Διεύθυνση: Δημητρίου Γούναρη 26Α

Ωράριο: 09:00-04:00(Σαββατοκύριακο: 09:00-06:00)

Aρλεκίνος

Οι καλύτερες κρέπες της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.facebook.com/arlekinos.skg/

 

Προχωρώντας πέρα από τη Ναυαρίνου, στην αριστερή πλευρά της Τσιμισκή συναντά κανείς τον Αρλεκίνο. Πέρα από τις κρέπες, το μαγαζί ανοίγει πολύ πρωινές ώρες και προσφέρει πολλές επιλογές πρωινού, καφέδες, χυμούς “γιατί… τα παιδία τρώει”.

Πληροφορίες

Τηλ.: 231 027 1001

Διεύθυνση: Τσιμισκή 102

Ωράριο: 07:00-01:00(Σάββατο 08:00-02:00/Κυριακή 06:00-01:00)

Ξέρεις από κρέπα;

Οι καλύτερες κρέπες της Θεσσαλονίκης
Πηγή: www.facebook.com/Ξέρεις-από-κρέπα/

Άλλη μια κρεπερί που βρίσκεται μπροστά σε ιστορικά μνημεία είναι το Ξέρεις από κρέπα;Το Ξέρεις από κρέπα εντοπίζεται στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς, πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο με το συγκεκριμένο μαγαζί είναι το γεγονός ότι λειτουργεί 24/7, δηλαδή εξυπηρετεί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και τις εφτά μέρες της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης  Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Γιάννης Αγγελάκας "Η Νέα Βαρβαρότητα" νέο κομμάτι και video

Πληροφορίες

Τηλ.: 231 551 0448

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 4

Ωράριο: 24ώρες το 24ώρο

 

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Α.Π.Θ. Έχω μια εξέχουσα αγάπη για τη φωτογραφία και με ελκύουν απύθμενα τα ταξίδια. Ευχή μου να ταξιδέψουμε μαζί, μέσα από τα γραφόμενά μου εδώ στο MAXMAG.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο