5 νέες τάσεις του Interior Design για το 2020

Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Tο 2019 μας αποχαιρέτησε. Είμαστε πλέον στην αυγή μιας καινούριας δεκαετίας, αλλά και στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς. Επώνυμοι designers και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο προτείνουν new trends και μας αποκαλύπτουν τις νέες τάσεις του 2020.

Ας δούμε λοιπόν και ας ανακαλύψουμε πέντε (5) νέες τάσεις του interior design που θα επικρατήσουν την περίοδο που ακολουθεί.

Μητέρα φύση

Η μητέρα φύση, από μόνη της, μας καθοδηγεί και μας δείχνει τον δρόμο για τις νέες τάσεις.

Το μόνο που απομένει να πράξουμε, είναι να την αφουγκραστούμε με προσοχή και σεβασμό και να την ακολουθήσουμε.

Advertisements
Ad 14

Σκεφτείτε «γήινα», εισάγετε τη φύση στη ζωή σας και στο ζωτικό σας περιβάλλον, επιλέξτε τα χρώματα και τα υλικά της για να σχεδιάσετε την κατοικία σας, το γραφείο, το μπάνιο, την κουζίνα σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Προτιμήστε τα χρώματα του ουρανού, της γης, της πέτρας, του πωρόλιθου, του βότσαλου, του τσιμέντου, του μαρμάρου, των ορυκτών μετάλλων.

Τονίστε το μπλε και πράσινο του ουρανού και της θάλασσας που μας κατακλύζουν ως φυσικά στοιχεία και αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της ελληνικής πραγματικότητας, κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας μας.

Τολμήστε τους χρωματικούς συνδυασμούς και αναμίξτε τα βασικά χρώματα με μικρές πινελιές του ροζ, του σομόν, του πορτοκαλί, του κίτρινου και του βεραμάν και ανανεώστε έτσι τον χώρο σας με στυλ, άποψη προσδίδοντας τη δική σας «υπογραφή» στον χώρο σας.

Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Απαλές γραμμές – στρογγυλεμένες γωνίες.

Με τη νέα χρονιά οι αυστηρές γωνίες, ο γραμμικός σχεδιασμός και η γεωμετρία «στρογγυλεύουν», οι ξεκάθαροι ή αλλιώς «προβλεπόμενοι» χρωματικοί συνδυασμοί δίνουν τη θέση τους σε πιο απαλούς τόνους.  Εμφανίζεται η κυριαρχία μιας σχεδόν φυσικής ροής που κυλάει σε όλες τις επιφάνειες και όλα τα σχήματα.

Διαβάστε επίσης  Το super-chic σπίτι της Julianne Moore

Οι σκληρές και αυστηρές τετράγωνες φόρμες και γραμμές που τόσα χρονιά ήταν σχεδόν επιβεβλημένες  στη διακόσμηση γίνονται πιο στρογγυλές, πιο «φιλικές», πιο απαλές παίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο με πιο ελαστικές φόρμες και γραμμές.

Η εισαγωγή λεπτών στρογγυλεμένων γωνιών και καμπύλων γραμμών κυριαρχούν ακόμη και στα αντικείμενα προσδίδοντας θηλυκότητα, ζεστασιά και άνεση.

Τολμήστε και συνδυάστε λεπτές γραμμές και καμπύλες φόρμες με υλικά σκληρά και τραχιά, όπως το τσιμέντο και το μέταλλο, δημιουργώντας πρωτότυπα και ανατρεπτικά σχέδια σύγχρονου design.

Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος γίνεται cozy, φιλικός και άνετος, ενώ ταυτόχρονα παραμένει κομψός και σύγχρονος.

νέες τάσεις
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Ξύλινες επενδύσεις.

Το ξύλο ως απόλυτα διαχρονικό υλικό, ζεστό και οικείο, επανέρχεται και πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά.

Επενδύστε τοίχους με ξύλινα panels είτε στο φυσικό του χρώμα του, είτε ακόμα σε χρώμα λάκας.

Τέλος δημιουργήστε ξύλινα διακοσμητικά και διαχωρίστε τους εσωτερικούς σας χώρους.

Τολμήστε και χρωματίστε!

νέες τάσεις
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Patterns – πίνακες – ταπετσαρίες

Επιλέξτε πρωτότυπα σχέδια με patterns, τοποθετήστε ταπετσαρίες, χρησιμοποιήστε πίνακες μεγάλων διαστάσεων και τολμήστε χρωματικά.

Εισάγετε μικρές δόσεις Pop-Art στον χώρο σας και δημιουργήστε την έκπληξη με τις νέες τάσεις.

Ένας πίνακα του Andy Warhol, ένα έντονο χρώμα στον τοίχο, ένα μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο ή τέλος κάποιο μοτίβο που να ξετυλίγεται στον χώρο… δίνουν πάντα «χαρακτήρα» και άποψη στη διακόσμηση.

νέες τάσεις
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Φυσικά υλικά – ξύλο και πέτρα

Μαζί με την μητέρα φύση και τα χρώματα της στις νέες τάσεις περιλαμβάνεται και η εισαγωγή φυσικών υλικών και υφών, όπως του ξύλο και της πέτρας, είναι must και σίγουρα μέσα στις νέες τάσεις.

Διαβάστε επίσης  #Coachella2017 – outfits που θα λατρέψεις

Υφές και διακοσμητικά αντικείμενα σε φυσική και μερικές φορές ακόμα και ακατέργαστη μορφή δημιουργούν τα σύγχρονα new trends.

Έτσι ένα ξύλινο μαδέρι μετατρέπεται σε τραπέζι ή ακόμα και πάγκο για τον νιπτήρα του μπάνιου, ένας τοίχος επενδύεται με πέτρα και τέλος μία κολώνα «ντύνεται» με καραβόσκοινο.

νέες τάσεις
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Σκεφτείτε «γήινα»

Τολμήστε λοιπόν, εισάγετε την μητέρα φύση και τα υποκατάστατα αυτής.

Εμπλουτίστε το εσωτερικό του χώρου σας και της οικίας σας πρώτα χρωματικά και κατά δεύτερο λόγο με την προσθήκη υλικών και διακοσμητικών αντικειμένων. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα φιλική, ανάλαφρη και cozy.

νέες τάσεις
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Interior & industrial designer με αφετηρία την Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τομέα της Εσωτερικής Διακόσμησης έχω αναλάβει πλήθος έργων. Από το 2012 & έπειτα συμμετέχω σε εγχώριους & διεθνείς διαγωνισμούς όπου έχω διακριθεί με δικές μου δημιουργίες . Παράλληλα έχω διδάξει σχέδιο διακόσμησης σε δημόσιο ινστιτούτο. Επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες μου ως designer, θέτω ως άμεσο στόχο τον σχεδιασμό & την δημιουργία καλαίσθητων αντικείμενων καθημερινής χρήσης, τα οποία θα ομορφαίνουν τον χώρο μας & κατά επέκταση & την ζωή μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Είναι ευχή ή κατάρα να μη νιώθεις;  Σού αρέσουν οι
Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη

Η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, γνωστή και ως «Λύκειον», βρισκόταν