Διακόσμηση μπουκαλιού με πηλό

Η διακόσμηση μπουκαλιών με πηλό είναι μια υπέροχη ιδέα που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τρισδιάστατα στοιχεία πάνω σε αυτά. Είμαι σίγουρη ότι πολλές φορές “πέφτουν” στα χέρια σας  μπουκάλια με πολύ όμορφο σχήμα που δεν θέλετε να τα πετάξετε. Τι θα λέγατε να τα διακοσμήσετε με πηλό; Θέλετε να δούμε τον τρόπο; Ας δούμε αρχικά τι χρειάστηκα εγώ για να χειροτεχνήσω το μπουκάλι που βλέπετε.

Διακόσμηση μπουκαλιού με πηλό
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 • Μπουκάλι (ακόμα και τα πιο απλά μπουκάλια βολεύουν γι αυτή την διακόσμηση)
 • Πηλός αέρος σε άσπρο χρώμα
 • Μια  αντικολλητική επιφάνεια εργασίας
 • Κοπίδι
 • Ένα μικρό πλάστη ή ένα  αντικείμενο σε σχήμα ρολού για να ανοίγουμε τον πηλό μας
 • Οδοντογλυφίδα
 • Κομμάτι από χαρτί κουζίνας
 • Ξυλόκολλα
 • Πινέλο
 • Μαύρο χρώμα κιμωλίας ή ακρυλικό μαύρο χρώμα
 • Ακρυλικά μεταλλικά χρώματα σε χρυσό και cooper
 • Διακοσμητικά μικρά αστεράκια
 • Μικρά φωτάκια σε σειρά ( LED)
 • Βερνίκι σε σπρέι

Διακόσμηση μπουκαλιού με πηλό
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Πάνω σε μια αντικολλητική επιφάνεια ( μπορεί να είναι και ένα σουπλά ή ένα κομμάτι λαδόκολλα) άνοιξα τον πηλό μου. Πήρα ένα μικρό κομμάτι και άνοιξα φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αρχικά πάνω σε αυτό σχεδίασα  ένα σπιτάκι, στο μέγεθος που ήθελα. Έπειτα με το κοπίδι μου, απομόνωσα το σπιτάκι από το υπόλοιπο φύλλο πηλού και με την οδοντογλυφίδα  χάραξα διάφορα σχεδιάκια ( πέτρες , τούβλα ή γραμμές ) πάνω σε αυτό. Άπλωσα  με πινέλο την ξυλόκολλα στο πίσω μέρος του και   το κόλλησα  πάνω στο μπουκάλι μου στο σημείο που ήθελα.

Με  αυτόν τον τρόπο δημιούργησα  διάφορα σπιτάκια, με διαφορετικό ύψος και μέγεθος το καθένα και τα κόλλησα  το ένα δίπλα στο άλλο. Αρχικά έτσι σχημάτισα μια πόλη.  Έφτιαξα και ένα φεγγάρι και ανάμεσα στα σπιτάκια τοποθέτησα πετρούλες και  δεντράκια  φτιαγμένα και αυτά με πηλό. Στις πιο τρισδιάστατες σκεπές σπιτιών, για να μπορούν να σταθούν έτσι, τοποθέτησα ένα  κομμάτι από χαρτί κουζίνας τσαλακωμένο έτσι ώστε να το κρατάει στον αέρα. Εναλλακτικά μπορούσα  να βάλω και ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο .

Διαβάστε επίσης  Μπαλκόνι: ιδέες διακόσμησης

Αφού τελείωσα με όλα τα σπίτια και με ότι ήθελα να υπάρχει στο μπουκάλι μου, πέρασα με αραιωμένη ξυλόκολλα ότι είχα φτιάξει με πηλό και το άφησα να στεγνώσει καλά.

Advertisements
Ad 14
Διακόσμηση μπουκαλιού με πηλό
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

Αφού στέγνωσε ο πηλός  πάνω στο μπουκάλι μου, έπρεπε να το βάψω. Η αρχική μου ιδέα ήταν να δημιουργήσω πάνω στο  μπουκάλι, μια πόλη την νύχτα. Με αυτό το σκεπτικό το έβαψα  όλο το μπουκάλι μαύρο, με το χρώμα κιμωλίας. Εναλλακτικά μπορούμε να το βάψουμε και με ακρυλικό χρώμα αρκεί πρώτα να ασταρώσουμε το μπουκάλι.

Έβαψα τα πάντα και ότι είχε σχέση με τον πηλό αλλά και το μπουκάλι. Χρειάστηκαν δύο χέρια βαφής. Όταν στέγνωσε άπλωσα απαλά με το δάχτυλο, το χρυσό και το cooper στα σημεία που ήθελα.  Έπειτα κόλλησα τα διακοσμητικά αστεράκια με ξυλόκολλα και το μπουκάλι μου ήταν έτοιμο. Προστάτεψα την δουλειά μου με ένα βερνίκι σε σπρέι.

Η διακόσμηση μπουκαλιού με πηλό στέφθηκε με επιτυχία!

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για κατασκευές επισκεφτείτε το κανάλι μου https://www.youtube.com/@xeirotexnasmata/videos ή την σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/Rebbecavideomaker/

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το
The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη