Πως να φτιάξουμε τα δικά μας stencils

Πάρα πολλές φορές, στις δημιουργίες μας και στις χειροτεχνίες μας χρειαζόμαστε stencils! Είτε θέλουμε να είναι η βασική  διακοσμητική ιδέα του αντικειμένου που χειροτεχνούμε είτε θέλουμε να είναι η συμπληρωματική διακοσμητική ιδέα του, το σίγουρο είναι ότι ένα stencil δίνει την  λύση! Πόσο εύκολο όμως είναι βρούμε ακριβώς το σχέδιο που θέλουμε  και πόσο εύκολο είναι να το αγοράσουμε; Μην ανησυχείτε! Σας έχω λύση! Μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας! Δεν είναι ωραία ιδέα; Δείτε λοιπόν, πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας stencils πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και πολύ οικονομικά όπως πάντα!

Πως να φτιάξουμε τα δικά μας stensils
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Υλικά που χρειαζόμαστε:

  • Εκτύπωση του σχεδίου που μας αρέσει
  • Φαρδιά κολλητική διάφανη ταινία ( Εναλλακτικά μας κάνει και το αυτοκόλλητο που ντύνουμε τα βιβλία)
  • Χάρακα ή οποιαδήποτε αντικείμενο που να είναι λεπτό και να έχει επίπεδη επιφάνεια ( πχ κάρτα
  • Ψαλίδι ή χαρτοκόπτη
  • Επιφάνεια κοπής
Πως να φτιάξουμε τα δικά μας stensils
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Τρόπος κατασκευής

Αρχικά, ψάχνουμε στο διαδίκτυο να βρούμε το σχέδιο που μας αρέσει και μας βολεύει! Υπάρχουν άπειρα τέτοια θέματα στο διαδίκτυο. Για να σας βοηθήσω σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά εδώ https://gr.pinterest.com/pin/21955116926859134/ . Πολύ όμορφα σχέδια που είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν. Αφού λοιπόν βρούμε το σχέδιο που μας αρέσει, το εκτυπώνουμε στο μέγεθος που εμείς θέλουμε. Δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί έγχρωμο γιατί ούτως ή άλλως θα το κόψουμε. Προσέχουμε όμως, το σχέδιό μας να μη φτάνει μέχρι την άκρη της σελίδας μας για να μπορούμε να το δουλέψουμε καλά.

Έπειτα κόβουμε τόσα κομμάτια από την κολλητική ταινία μας, όσα χρειάζονται για να καλύψουν την εκτυπωμένη σελίδα μας. Κάθε κομμάτι το κολλάμε προσεκτικά πάνω στο χαρτί για να μην κάνει πολλές ζάρες !  Το καλύτερο θα είναι να κολλάμε το κάθε κομμάτι δύο χιλιοστά πάνω στο άλλο. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχει μείνει κενό ανάμεσα τους. Αφού τα κολλήσουμε όλα, με τον χάρακα ή την κάρτα πιέζουμε και βοηθάμε την κολλητική ταινία να κολλήσει καλά και συγχρόνως βγάζουμε τον αέρα που τυχόν έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε αυτήν και το χαρτί. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο εύκολη! Με το ψαλιδάκι μας ή με το χαρτοκόπτη μας, κόβουμε, ακολουθώντας το εκτυπωμένο σχέδιο. Τα stencils μας είναι έτοιμα!

Διαβάστε επίσης  Φενγκ Σούι και Τύχη
Πως να φτιάξουμε τα δικά μας stensils
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Εφαρμογή και καθάρισμα

Με τα δικά μας stencils μπορούμε να δουλέψουμε όπως θα δουλεύαμε και με τα stencils της αγοράς. Με σφουγγαράκι ή πινέλο  και  χρώμα ή με σπάτουλα και στόκο  για πιο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Καθαρίζονται πολύ εύκολα με ένα μωρομάντηλο αμέσως μετά την χρήση τους.  Καλή επιτυχία σε όποιον το επιχειρήσει!

Advertisements
Ad 14

Αναλυτικό βίντεο θα δείτε στο κανάλι μου στο YouTube πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/K4OuaP0T8ZY

Περισσότερες ιδέες και κατασκευές θα βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/Rebbecavideomaker

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις