Control – Καινούργιο Demo Trailer

 

Το Control αξίζει την προσοχή μας. Το είχαμε γράψει όταν το συγκεκριμένο παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την 505 Games. Το Control θα κυκλοφορήσει κάπου στο καλοκαίρι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και είμαστε συνάμα χαρούμενοι και ανυπόμονοι. Επειδή τα teases των εταιριών δεν έχουν τέλος, η Remedy Entertainment (η εταιρία ανάπτυξης) δημοσίευσε ένα καινούργιο demo.  Πρόκειται για ένα real time – Ray Tracing Demo του παιχνιδιού όπου αποκαλύπτονται και παρουσιάζονται διάφοροι μηχανισμοί του.

Το παρακάτω νέο demo κυκλοφόρησε στα πλαίσια της Game Developers Conference 2019. Είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι με το Control, ίσως παραπάνω από όσο θα σκεφτόταν το μεγαλύτερο μέρος της gaming κοινότητας. Όμως όσο ο καιρός περνά και η κυκλοφορία του ζυγώνει, τόσο περισσότερο ανυπομονούμε και περιμένουμε να βυθιστούμε στον κόσμο του.

Ειδικά όταν βγαίνουν στη δημοσιότητα καινούργια gameplay videos ή demos.

 

Control – Real-Time Ray Tracing Demo

 

Όμορφο παιχνίδι το Control. Αρκετά όμορφο παιχνίδι, η συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών δε μας έχει συνηθίσει, η αλήθεια να λέγεται. Αλλά ας θυμηθούμε μέσα σε δυο γραμμές την ιστορία και το lore του Control.

Control – Ιστορία

Η ιστορία μας ακολουθεί τη Jesse Faden. Μετά από μια τραυματική εμπειρία στην προεφηβική ηλικία της, αποκτά κάποιες υπερδυνάμεις. Μεγαλώνει κι έτσι κατευθύνεται για να ζητήσει απαντήσεις για το παρελθόν της στην Federal Bureau of Control. Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία ειδικεύεται στα παραφυσικά – μεταφυσικά φαινόμενα. Όταν όμως η Jesse Faden φτάνει στο αρχηγείο της υπηρεσίας, το Oldest House, αυτό δέχεται επίθεση. Ο εχθρός που κρύβεται πίσω από την επίθεση είναι μια μυστηριώδης παραφυσική δύναμη, γνωστή σαν Hiss.

Διαβάστε επίσης  Το Control αξίζει την προσοχή μας

Ο Hiss λοιπόν, ας τον βαφτίσουμε κι ας τον κάνουμε άντρα, σκοτώνει και τον διευθυντή της υπηρεσίας. Έτσι ο Zachariah Trench δεν μπορεί να βοηθήσει την πρωταγωνίστρια μας για να μάθει το οτιδήποτε για το παρελθόν της. Σε όλον αυτόν τον πανικό τώρα, η Jesse παίρνει από το νεκρό διευθυντή ένα όπλο, το Service Weapon. Εννοείται ότι πρόκειται για ένα υπερφυσικό Όπλο Δύναμης το οποίο επιλέγει αυτόν που το κρατά μέσα από μια τελετουργία.

Και μαντέψτε ποιος κερδίζει, σε ποιανού ή μάλλον σε ποιας τα χέρια καταλήγει το παραπάνω όπλο Δύναμης επισήμως μετά την τελετουργία;

Μπίνγκο, στης Jesse. Μέσα από τη νέα πραγματικότητα που ανακαλύπτει, παίρνει το ρόλο του καινούργιου διευθυντή της υπηρεσίας. Εν δυνάμει, τουλάχιστον.

Έτσι με τα πολλά, προσπαθεί να πάρει και πάλι τον έλεγχο μέσα στο Oldest House και να εξολοθρεύσει την εξωπραγματική δύναμη Hiss. Παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει και όλα τα δωμάτια του κτιρίου, ανακαλύπτοντας και κρυφά κομμάτια από το παρελθόν της.

Ίσως, μάλλον σίγουρα, στο τέλος του παιχνιδιού θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη Jesse Faden και τις μυστηριώδεις δυνάμεις της. Ίσως να μας εξηγήσει το Control και τη σχέση που έχει ή που είχε κάποτε με τον Hiss. Προσωπικά, μυρίζομαι ένα father – daughter drama σκηνικό, το οποίο αν σκηνοθετηθεί σωστά μπορεί να μας κάνει και να μπουκώσουμε. Έστω λιγάκι.

Το Control θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019 για  Microsoft Windows, PlayStation 4, και Xbox One.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Γιαννακόπουλο

Τον συγγραφέα, Νίκο Γιαννακόπουλο τον γνωρίσαμε μέσα από τις εκδόσεις