Maid of Sker – Ο σιωπηλός εφιάλτης έρχεται

Το Maid Of Sker είναι ένας τίτλος που περιμένουμε μέσα στο μήνα. Στο τιμόνι της παραγωγής του βρίσκεται η Wales Interactive, μια εταιρεία που έδωσε αρκετούς γνωστούς τίτλους. Τίτλους όπως: Late Shift, The Bunker, Don’t Knock Twice και The Shapeshifting Detective. Αυτό το παιχνίδι είναι, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το magnum opus της εταιρείας.

Από όσα έχουμε δει μέχρι και σήμερα, πρόκειται για ένα μεγάλο movie-like παιχνίδι. Από όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε, να συμπεράνουμε και να συνδυάσουμε. Οι survival horror τίτλοι πλέον ακολουθούν το συγκεκριμένο δρόμο. Κάτι που έχει μεγάλη επιτυχία, όπως βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό μας αρέσει.

Το πρώτο reveal trailer το είδαμε πέρυσι. Να το θυμηθούμε πριν περάσουμε στα νέα που αφορούν το Maid Of Sker.

 

Reveal Trailer

Η βαριά του ατμόσφαιρα, η εναλλαγή των κόσμων, ο λύκος που προσπαθεί να μπει στην έπαυλη και κλείνει η πόρτα μπροστά του. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τη μουσική υπόκρουση που ντύνει το trailer, τράβηξαν την προσοχή μας. Το Maid Of Sker το περιμέναμε από πέρυσι, όμως καθυστέρησε λιγάκι.

Έχουμε ένα gameplay trailer για το Maid Of Sker, με πολύ όμορφα αλλά ανατριχιαστικά αποσπάσματα από την ιστορία του παιχνιδιού. Ας το δούμε και θα πούμε λίγα περισσότερα για την πλοκή και το σενάριο αμέσως μετά.

 

Maid of Sker – Official Gameplay Trailer

Στο παραπάνω gameplay trailer καταλαβαίνουμε τη βαρύτητα του Maid Of Sker. Βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να βρίσκεται δεμένος σε μια καρέκλα, ενώ τριγύρω του υπάρχουν φωτιές.

Μας γίνεται φανερή η stealth προσέγγιση του παιχνιδιού, καθώς ενώ υπάρχουν εχθροί μπροστά του και πίσω του, εκείνος τους αποφεύγει. Πώς; Κάνοντας ησυχία και περπατώντας πολύ αργά. Η λεπτομέρεια που δείχνει, τα δύο χέρια του να ανεβαίνουν και να κλείνουν το στόμα για να μην ακούγεται η αναπνοή του, είναι συγκλονιστική.

Διαβάστε επίσης  Επιβεβαιώθηκε το Game Mode για τα Windows 10

Επίσης, μας γίνεται γνωστό και ότι θα υπάρχουν όπλα για να αντιμετωπίσεις τους εχθρούς σου. Βιοηχητικά, βιοφωνητικά, ηχητικές σφαίρες; Κάπως έτσι είναι το concept, επειδή με το που δέχονται μια τέτοια (ας την πούμε) σφαίρα, τα πλάσματα πιάνουν τα αυτιά τους.

Το boss fight ήταν πολλά υποσχόμενο, καθώς ο χαρακτήρας με το καπέλο φαίνεται, το λιγότερο, απειλητικός.

 

Να πούμε και λίγα για την ιστορία του Maid Of Sker:

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι επηρεασμένο από τη Βρετανική λαογραφία. Μάλλον, περισσότερο από την Ουαλική, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα. Για όποιον θέλει να μάθει κάτι παραπάνω, ορίστε: https://en.wikipedia.org/wiki/Sker_House.

Η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στο 1898, σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο. Πρωταγωνιστής είναι ο Thomas Evans, ένας άτυχος άνθρωπος που προσπαθεί να βρει αυτή που αγαπά. Έρχεται αντιμέτωπος με το μεταφυσικό υπόβαθρο του ξενοδοχείου που περιλαμβάνει βασανιστήρια, πειρατεία, σκλάβους κι άλλα πολλά. Η οικογένεια στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο έχει χαθεί. Δεν υπάρχει πλέον.

Ή μήπως όχι;

 

Welsh Lullaby Trailer

Κι όπως είναι και το μότο του παιχνιδιού: Brave the nightmares of the quiet ones. Do not panic.
To Maid Of Sker θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και